Презентація "Тиждень безпеки"

Про матеріал
Ця презентація дозволяє дати дітям знання про предмети та явища, життєві ситуації, які можуть спричинити захворювання. Формувати у дітей усвідомлення цінностей свого життя та здоров’я, вироблення стереотипів безпечної поведінки через цілеспрямовану навчально- виховну роботу. Формувати елементарні вміння, навички поведінки в різних ситуаціях. Навчати дітей неухильно дотримуватися правил безпечної поведінки вдома, на вулиці, на дорогах тощо. Учити дітей прийомів самодопомоги у разі нещасного випадк
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тиждень безпеки життєдіяльності у Задністрянській СЗШ І ступеня

Номер слайду 2

План тижня. Понеділок «Щоб не виникло пожежі – з вогнем будьте обережні» 1. Урочисте відкриття « Тижня безпеки» 2. Бесіда «Вогонь- друг, вогонь- ворог» 3. Гра – тренінг «Загаси вогонь» 4. Складання пам῾ятки «Пожежна безпека» Вівторок «Мої слова на допомогу – не грайся поблизу дороги»1. Вернісаж «Дорожня мозаїка»2. Урок в 1-4 класах «Будь обережний ти на дорозі, щоб рідні тебе не чекали в тривозі»3. Шоу- вікторина знавців правил дорожнього руху між учнями 2-4 класів.4. Ранок загадок «Якби дорожні знаки говорили» у 1 класі.5. Складання пам’ятки «Безпека на дорозі». Середа «Щоб здоровими зростати треба- так багато знати!»1. Бесіда «Правила поведінки під час подорожі до лісу, під час збирання грибів, лікарських рослин та зустрічі з дикими тваринами.»2. Гра – змагання «Знати, вміти, допомогти».(Надання першої медичної допомоги.)

Номер слайду 3

3.Інформаційне бюро «Секрети для дитини про лікарські рослини».4. Складання пам’ятки «Особиста безпека». Четвер «Моя безпека в моїх руках»1. Бесіда «Щоб не трапилось біди»(правила дотримання безпечної поведінки під час новорічних та різдвяних свят).2. Моделювання ситуації «Незнайомець пропонує»3. Перегляд мультфільму « В гостях у тітоньки Сови» (правила поведінки на воді та льоду).4. Складання пам’ятки «Відпочинок поблизу водоймищ». П’ятниця «Увага всім»1. Конкурс малюнків « Небезпека очима дітей»2. Виготовлення стінгазети «Безпека мого життя».3. Заняття «Увага всім!»(закріплювати вміння діяти за ситуацією; вміти викликати рятувальні служби).4. Закриття тижня (визначення найактивніших учасників)

Номер слайду 4

Наші завдання. Дати дітям знання про предмети та явища, життєві ситуації, які можуть спричинити захворювання. Формувати у дітей усвідомлення цінностей свого життя та здоров’я, вироблення стереотипів безпечної поведінки через цілеспрямовану навчально- виховну роботу. Формувати елементарні вміння, навички поведінки в різних ситуаціях. Навчати дітей неухильно дотримуватися правил безпечної поведінки вдома, на вулиці, на дорогах тощо. Учити дітей прийомів самодопомоги у разі нещасного випадку

Номер слайду 5

Гра- тренінг «Загаси вогонь».(Знайомство з вогнегасником у 3 класі)

Номер слайду 6

Вернісаж « Дорожня мозаїка»у 1 класі

Номер слайду 7

Шоу- вікторина знавців правил дорожнього руху у 2- 4 класах

Номер слайду 8

Гра- змагання «Знати, вміти, допомогти»(надання першої медичної допомоги)

Номер слайду 9

Перегляд мультфільму(Правила поведінки на воді і льоду)

Номер слайду 10

Виготовлення стінгазети «Безпека мого життя»4 клас

Номер слайду 11

Конкурс малюнків«Небезпека очима дітей»

Номер слайду 12

Заняття «Увага всім!»(закріплювати вміння викликати рятувальні служби)

Номер слайду 13

Інформаційний стенд. Учні школи були проінформовані про дії у разі стихійних лих, радіаційного забруднення місцевості, дії у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, а також про способи надання першої долікарської допомоги при травмах .

Номер слайду 14

Життя дається людині тільки раз,щоб його прожити гідно і щасливо,треба його берегти!Всі ми прагнемо забезпечити своїм дітям щасливе дитинство. Щасливе – означає безтурботне, цікаве, радісне, а найголовніше – безпечне.

pptx
Додав(-ла)
Бабій Ольга
До підручника
Основи здоров’я 3 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В.С., Страшко С. В.)
Додано
5 березня 2019
Переглядів
3928
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку