Навчальна екскурсія "Пасіка"

Про матеріал
Екскурсія. Мета: узагальнити й систематизувати знання про різноманітність комах, їхню будову; особливості життєдіяльності, значення в природі та житті людини; формувати екологічні переконання учнів; розвивати їхній пізнавальний інтерес.
Перегляд файлу

Пасіка

Екскурсія

Мета: узагальнити й систематизувати знання про різноманітність комах, їхню будову; особливості життєдіяльності, значення в природі та житті людини; формувати екологічні переконання учнів; розвивати їхній пізнавальний інтерес.

Хід екскурсії

1 Організаційний момент

 Щоб помилок уникати,

Треба пильність розвивати,      

Уважним бути, не зітхати,

А правильно відповідати.

Зберіть усі знання і сили,

Згадайте все, що ви учили.

Кінцева зупинка нашої подорожжі «Пасіка», де нам розкажуть про якості чабарівського меду та бджолині продукти: мед, пилок, прополіс, маточкове молочко, пергу, бджолину отруту. Також ви зможете більше дізнатися про особливості життєдіяльності та значення бджіл.

2 Цікаві факти про бджолу

Бджоли навіть у темряві можуть відчувати, де знаходиться сонце. Вони відчувають проміння, яке, заломлюючись, надходить з-за горизонту.

  • Бджола за один виліт приносить 0,05 г меду. Тобто, щоби принести 1 кг меду, їй треба зробити 50 тисяч вилетів і відвідати 10 мільйонів квіток. Літаючи зі швидкістю 65 км/год, бджола для цього повинна зробити «подорож» у сотні тисяч кілометрів.
  • У штаті Гайя (Бразилія) є бджоли, які виробляють кислий мед. Ці бджоли не мають жал.
  • Бджола за день запилює 7 тисяч квіток.

3 Прийом «Що? Де? Коли?»

  1.     Що станеться з бджолою ,коли вона вжалить людину? (Гине, тому що жало виривається із внутрішніми органами)
  2.     Що використовують як сировину 40 галузей промисловості: металургія, електрорадіотехніка, оптика, поліграфія та багато інших? Він входить до складу крему для взуття, ліків, косметичних засобів. Завдяки йому ми багато дізналися про життя давнього світу: до винайдення паперу писали на дощечках, покритих цією речовиною. Твори живопису, написані фарбами на його основі, після багатьох століть перебування під землею зовсім не втрачають яскравості й соковитості палітри. Про яку речовину йдеться? (Віск, який виробляють бджоли)

4 Народні прислів’я і приказки

  • Якщо меду багато, бджоли ледачіють.
  • Хочеш полизати меду — не бійся бджіл.
  • Краще одна бджола, ніж цілий рій мух.
  • Бджіл тримати — не в холодку лежати.

5 Підсумок екскурсії

 

docx
Додано
15 вересня
Переглядів
13
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку