Навчальна презентація на тему "Які бувають професії? "Тиждень «ПРОФЕСІЇ»

Про матеріал
Мета: формувати в учнів уявлення про зміст і значення праці людей різних професій, про професії батьків, значення їхньої праці для інших людей; розкрити зв'язки між працею людей і ставленням до них; учити аналізувати, узагальнювати; виховувати повагу до трудівників, ощадливість, бережливість, працелюбність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тиждень «ПРОФЕСІЇ»Які бувають професії?Презентацію підготувала вчитель початкових класівм. Маріуполь, ЗОШ№ 64 Стернард Інна Леонідівна

Номер слайду 2

Професій на світі багато є дуже,З них кожна потрібна,важлива з них кожна. Ким стати — вирішуй це сам,любий друже,Вже зараз над цим порозмислити можна.

Номер слайду 3

Потрібна людям праця пекаря,І будівельника, й аптекаря,І хлібороба, й піаніста,І вчителя, і машиніста,Що водить бистрі поїзди... А ким бажаєш стати ти?

Номер слайду 4

Загадки «Важливі професії»Він уважно так працює,Нас обстежує й лікує,Захворів раптово ти —То до нього зразу йди!

Номер слайду 5

Лікар Професія лікаря дуже почесна і відповідальна.    Лікар допомагає хворим людям. Він відповідальний за здоров’я та життя своїх пацієнтів. Вміє призначити правильні ліки. Обстежує хворих з травмами, захворюваннями серця, судин, легень, шлунку і інших органів, а також встановлює діагноз, проводить лікування. Надає екстрену допомогу, готує хворих до операції, а також спостерігає після неї. Організовує харчування і перев’язки пацієнтів.

Номер слайду 6

Він входить без страху в палаючий дім,Костюм спеціальний та каска па нім,Він бореться мужньо з вогнем як належить,Т перемагає, і гасить пожежі.

Номер слайду 7

Коли звучить сигнал тривоги, пожежники повинні реагувати швидко, так як професія пожежний - це небезпечна і складна робота. Під час пожежі можуть прогинатися перекриття в будинках і стіни будівель можуть обвалитися. Полум'я від вогню і їдкий дим можуть обпалити або навіть призвести до смерті. Пожежники можуть вступати в контакт з отруйними газами або іншими небезпечними матеріалами. Щоб захистити себе, вони надягають спеціальне захисне спорядження. Пожежний

Номер слайду 8

Він свою роботу знає —Дуже вміло підстригає,В нього зробить кожен-всяк Зачіску на власний смак.

Номер слайду 9

Перукар — це справжній художник, який працює над кожною людиною, як над власним полотном. Це не дивно, адже стрижка — процес творчий, який знаходиться в близькому спорідненні з будь-якою іншою творчою діяльністю людини. І якщо фахівець здатний створювати справжні витвори мистецтва, що відповідають високій планці сучасної моди, то він обов’язково доб’ється успіху. Перукар

Номер слайду 10

Він з комп’ютером на ТИ,Розумніших не знайти,Віртуальний творить міст. Диво-майстер…

Номер слайду 11

ПРОГРАМІСТПрацює в обчислювальних центрах виробничих об’єднань, промислових підприємств, фірм, наукових установ. Готує технічні носії інформації – магнітні і лазерні диски, жорсткий диск, магнітні стрічки та ін.

Номер слайду 12

Він нам, як мама, дорогий, Він хоче нас навчити. Любити край чудовий свій Це мудрий наш …

Номер слайду 13

Вчитель В початкових і середніх школах на високому рівні проводить навчання учнів по різних предметах. Домагається від учнів міцних і глибоких знань. Формує уміння і навички самостійного навчання, готує їх до практичного застосування знань.

Номер слайду 14

Тисне вчасно гальма й газ, Відвезе усюди нас. Для доріг він хлопець свій! За кермом сидить…

Номер слайду 15

Водій. Водій керує легковими і вантажними автомобілями і автобусами, при роботі на автобусах контролює дотримання пасажирами правил виходу і посадки, усуває неполадки, що виникли в дорозі. Професія водія дуже цікава. Але проста вона тільки на перший погляд. По-перше, водій повинен знати добре правила дорожнього руху, щоб їх не порушувати і не пропускати дорожніх знаків. По-друге, він повинен знати будову машини, щоб вміти полагодити її: адже якщо його вірний кінь зламається де-небудь в дорозі, то водієві доведеться лагодити його самому, не розраховуючи на машину технічної допомоги.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
1 серпня 2019
Переглядів
1477
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку