навчальний проект "Незвичайні рослини"

Про матеріал

приклад бінарного навчального проекту з інформатики та біології у формі мультимедійної презентації. тема проекту "Незвичайні рослини". дає можливість не тільки створити презентацію з інформатики, але й поглибити знання про незвичайні рослини світу

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Незвичайні рослини світу Підготувала Безух Інна Григорівна

Номер слайду 2

Пуйя Раймонда Ця рослина росте в Перуанських і Болівійських Альпах. Відома тим, що володіє найбільшим суцвіттям, яке у висоту досягає 12 метрів, а в діаметрі до 2,5 метрів. Цвіте пуйя лише раз у житті, досягнувши свого 150-річчя, після чого рослина вмирає.  

Номер слайду 3

Фікус Бенгальський Фікус утворює потужні гілки, які вниз відростають як пагони або "повітряне" коріння. Велика частина з них засихає, так і не досягнувши землі, більш успішні вкорінюються, утворюючи нові колони-стовбури. Росте ця рослина в Індії, Шрі-Ланці та Бангладеші. Дерево в підсумку може так розростися, що займе кілька гектарів.

Номер слайду 4

Венерина мухоловка Листя рослини є своєрідними щелепами, які змикаються, захоплюючи не тільки комах, але навіть равликів і жаб. Перетравлення їжі займає близько 10 днів, в середньому за час життя рослини в її щелепи потрапляє 3 комахи. Росте мухоловка в помірній зоні, на Атлантичному узбережжі США.

Номер слайду 5

Непентес Рослина - хижак, отримує необхідні живильні речовини шляхом перетравлення спійманих комах. Більша частина видів виростає в тропіках Азії, в основному на острові Калімантан. У рослини листя нагадують за формою латаття. Окремі види містять в лататті до 2 літрів води. Для переробки комах рослиною виробляються ферменти, іноді в пастку потрапляють навіть миші і невеликі птахи.

Номер слайду 6

Карнегія гігантська Зростає в Арізоні, Мексиці і Каліфорнії, може досягати у висоту 14 метрів, при цьому її діаметр становить до 3 метрів. Окремі кактуси живуть до півтора століть.

Номер слайду 7

Опунція Біджелоу Зростає у Мексиці і Каліфорнії. В місцевості, де росте вона, можна побачити велику кількість пухнастих двометрових кактусів. Опунція цінна своїми плодами, її також використовують в якості корму для тварин.

Номер слайду 8

Аморфофаллус Має одне з найбільших у світі суцвіть. Росте аморфофаллус в тропіках і субтропіках, на рівнинних місцях. Цікаво, що в багатьох країнах Сходу бульби рослини широко використовуються в кулінарії.

Номер слайду 9

Раффлезія Арнольді Рослина, яка не утворює ні коренів, ні стебла, ані листя, виростає на островах Південно-Східної Азії (Ява, Суматра). Раффлезія живе, паразитуючи у тканинах інших рослин, зазвичай в ролі "господаря" виступають ліани. Це рослина виділяється значними розмірами квітки, чий діаметр може перевищувати 1 м, а маса - понад 10 кг. Квіти володіють запахом схожим на запах тухлого м'яса

Номер слайду 10

Літопс Це зовсім не каміння, а товсті листки літопса. Так вражаюча рослина пристосувалась до спекотного клімату кам’янистих пустель Південної Африки, звідки вона родом.

Номер слайду 11

Драконове дерево Дивовижне дерево з товстими гілками та густою щіткою гострого листя. Росте на островах Південно-Східної Азії та в тропіках Африки. Жителі Канарських островів вважають драконове дерево священним і проводять біля нього ритуали.

Номер слайду 12

Псіхотрія піднесена Псіхотрія росте в лісах Америки. Її оригінальні квітки, справді, схожі на жіночі губки, нафарбовані яскраво-червоною помадою і як би підставлені для поцілунку. Така форма квіток привертає увагу не колібрі і метеликів-запилювачів.

Номер слайду 13

Орхідея-привид Росте в болотистих місцях Центральної Америки. Стебло майже невидиме на тлі стовбурів, тому створюється враження, що квітки висять у повітрі. Ці рослини не мають листя, живлять їх гриби, що ростуть поруч на стовбурах дерев, а запилюють величезні нічні метелики.

Номер слайду 14

Чорна лілія Рослина тропічних країн. Місцеві жителі роблять із стебел головні убори і снасті для риболовлі, коріння перемелюють і печуть хліб.

Номер слайду 15

“ Лялькові очі ” або білий воронець Батьківщиною білого воронця є гористі райони Північної Америки. Ця рослина висотою 80 сантиметрів з великим листям. «Очі» - це плоди рослини, які в жодному разі не потрібно пробувати. До смертельного результату справа не дійде, але сильне отруєння гарантоване.

Номер слайду 16

Гіднора африканська Комахоїдна квітка і паразит, зростаючий в пустелях Південної Африки. Все тіло рослини також складається з однієї лише квітки або з суцвіття, оскільки її вегетативна частина знаходиться всередині кореня або гілки господаря і не видна зовні.

ppt
Додано
25 березня 2018
Переглядів
4206
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку