Навчально – розважальна гра “Юний інформатик”

Про матеріал
Навчально – розважальна гра “Юний інформатик” для учнів 5 класу. Яка допоможе з'ясувати рівень засвоєння знань умінь та навичок учнів.
Перегляд файлу

Навчально – розважальна гра Юний інформатик

Мета. Перевірити рівень засвоєння знань учнями з окремих розділів інформатики; розвивати навички роботи в групах при роботі з комп’ютером ; виховувати бережливе ставлення до комп’ютерної техніки.

                                                                   Хід гри

Шановні учні я радий вас вітати . Сьогодні ми з вами  будемо грати в ігри , будемо згадувати роботу в різними комп’ютерними програмами.

Для участі в грі мені потрібно від кожного класу по команді в кожній по три учні. А також давайте виберемо суворе журі яке об’єктивно буде оцінювати діяльність кожної команди і виставлятиме об мотивовані бали оцінювання.

Завдання для гри:

  1. Перед вами стоять комп’ютери і їх складові які потрібно правильно підключити і запустити в роботу і поясніть принцип підключення ( 10 б.)
  2. Які програми містить в собі OFiS – охарактеризуйте їх призначення.
  3. Гра мильні бульбашки, кожен учасник команди бере участь почергово з одним із суперників. Здобуті бали додаються як цілі для команди і по більшому результату визначається переможець ( 10 б.)
  4. Яку кількість поколінь пройшов сучасний ПК. Назвіть їх і їх відмінності. (10 б.)
  5. Намалюйте два дерева з характерними відмінностями і підпишіть їх незвичайно
  6. Скільки кнопок на клавіатурі.
  7. Граймо в Літероїжку. Команда визначає по одному учаснику від себе який повинен набрати якомога більше балів у даний грі ( 10 б.)
  8. Встав пропущений символ і відгадай. ( 10 б.)
  9. Вилучи зайвий символ.
  10.  Виправ помилки

Останні три завдання почергово проходять кожен учасник команд  і отримують по 10 балів за кожну правильно виконану роботу з символами.

docx
Додано
27 лютого 2019
Переглядів
476
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку