Навчально-тренувальні вправи з інформатики на тему "Комп'ютерні публікації"

Про матеріал

Навчально-тренувальні вправи з інформатики на тему "Комп'ютерні публікації" Навчально-тренувальні вправи з інформатики на тему "Комп'ютерні публікації" Навчально-тренувальні вправи з інформатики на тему "Комп'ютерні публікації" Навчально-тренувальні вправи з інформатики на тему "Комп'ютерні публікації" Навчально-тренувальні вправи з інформатики на тему "Комп'ютерні публікації"

Перегляд файлу

НАВЧАЛЬНО-ТРЕНУВАЛЬНІ ВПРАВИ

«Робота з компютерними публікаціями»

 

 

ВПРАВА 1. Створити за допомогою видавничої системи просту, але вкрай необхідну сучасній діловій людині, тим паче PR-менеджеру, візитну картку.
 

  1. Запустіть програму Microsoft Publisher 2007. У вікні програми в області завдань Приступая к работе потрібно обрати тип макета нової публікації. Оскільки плануємо створити  візитівку, у величезному списку шаблонів цього типу знайдіть Визитные карточки та оберіть цей пункт списку.
  2. За допомогою смуги прокручування знайдіть категорію Классические макеты та оберіть тип публікації Капсулы, натиснувши на ньому двічі лівою кнопкою миші (мал. 1.1).

Мал. 1.1.

 

  1. Щоб відредагувати ваші персональні дані у макеті публікації, то необхідно у меню Правка обрати команду Деловые даные, увести потрібну інформацію та додавши зображення, а потім натиснути кнопку Сохранить. Щоб допомогти програмі автоматизувати процес створення комп’ютерної публікації, набір персональних даних зберігаються під певним ім’ям, наприклад Пользовательская 1. Тому у наступному діалоговому вікні, що з’явиться, потрібно обрати Обновить публикацию. (мал. 1.2.).

 

Мал. 1.2.

 

  1. Після введення даних відобразиться Монтажный стол, на якому появиться візитка із внесеними змінами.
  2. Змініть вигляд елементів оформлення всього документу, застосувавши використання різних колірних схем. Для цього в області завдань натисніть посилання Цветовые схеми, а далі у списку Применить цветовую схему вибрати назву Баклажанная і клацнути по ній лівою кнопкою миші.

 

Мал. 1.3.

  1. Змініть тип макету публікації. Для цього в області завдань оберіть посилання Параметры, а після цього у списку Изменить шаблон оберіть новий макет створюваної публікації, натиснувши його лівою кнопкою миші.
  2. * Створіть у публікації ще один напис, розмістивши в ньому девіз навчаль-ного закладу.
  3. Збережіть створену візитку у власній папці із назвою Візитка_менеджера.

ВПРАВА 2. Створити за допомогою видавничої системи інформаційну таб-личку «Розклад дзвінків».

 

  1. Запустіть програму Microsoft Publisher 2007. У вікні програми в області завдань Приступая к работе оберіть тип публікації Информационные таблички.
  2.      За допомогою смуги прокручування знайдіть категорію Классические макеты та оберіть макет Часы работы, натиснувши на ньому двічі лівою кнопкою миші. Відповідно до поданого зразка оформіть зовнішній вигляд публікації (мал. 2.1.).
  3.    Для того щоб змінити рамку документа, попередньо виділіть її та оберіть меню Формат та викличте команду Автофігура. Перейдіть на вкладку Цвета и линии та виберіть вказівку Узорное обрамление. Виберіть відповідний тип рамки Папірус.
  4.    Видаліть текстове поле та дані , що введені у таблиці. Добавте до таблиці 2 порожніх рядка та об’єднайте клітинки 7 рядка вздовж ширини таблиці.
  5.    Створіть заливку для кількості пар та стовпчика, що інформує про час початку та закінчення уроків.
  6.    Змініть назву таблиці «Часы работы» на нову «Розклад дзвінків». У шаблон таблиці введіть кількість пар (перший стовпчик) та відмітки про час початку та закінчення уроків.
  7.    Перегляньте отриманий результат (мал. 2.2.). За потреби внесіть відповідні зміни та збережіть підготовану інформаційну табличку у файлі Розклад_дзвінків.

 

     

                                    Мал. 2.1.                                                      Мал. 2.2.

 

Вигляд початкового шаблона та

створена на його основі інформаційна табличка

ВПРАВА 3. Створити річний календар із контактною інформацією навчаль-ного закладу. Рекомендований вигляд календаря подано на малюнку.

 

  1.      Запустіть програму Microsoft Publisher 2007. У вікні програми в області завдань Приступая к работе оберіть тип публікації Календари. За допомогою смуги прокручування знайдіть у категорії Классические макеты тип Решетка, натиснувши на ньому двічі лівою кнопкою миші.
  2.    Перетворіть створений календар на річний. В області завдань Параметры: календарь оберіть вказівку Изменить шаблон, потім у вкладці Настройка змініть налаштування часового проміжку на Год на странице. Якщо є необхідність створити календар на наступний рік, то обравши вказівку Даты в календаре, внесіть відповідні зміни.
  3.    Обов’язково змініть назви місяців, увівши інформацію українською мовою.
  4.    Виділіть вихідні дні тижня кожного місяця та надайте їм червоного забарвлення, скориставшись командою Править текст в Microsoft Word в контекстному меню Изменить текст.
  5.    Добавте малюнок до календаря із світлинами начального закладу. Для цього необхідно клацнути кнопку Рисунок  панелі інструментів Объєкты, у меню що відкриється виберіть команду Рисунок из файла і у правій частині  сторінки окресліть вказівником + рамку від поля до вертикальної лінії. У діалоговому вікні Добавление рисунка, що з’явиться, пройти шлях до графічного файлу Фото.jpg і клацніть кнопку Вставить.
  6.    Відповідно до поданого зразка оформіть зовнішній вигляд публікації. Колірні та шрифтові схеми залиште за замовчуванням.
  7.    Перегляньте отриманий результат (мал. 3.1.). За потреби внесіть відповідні зміни та збережіть підготовану інформаційну табличку у файлі Календар.

Мал. 3.1.

ВПРАВА 4. Підготуйте оголошення про захід «Моя майбутня професія», яке відбудеться в рамках Дня відкритих дверей у навчальному закладі. Такий тип публікації призначений для друку та розповсюдження, тому має містити стислу і найнеобхіднішу інформацію для читача. Зразок оголошення поданий на мал..

 

 

  1.      Запустіть програму Microsoft Publisher 2007. У вікні програми в області завдань Приступая к работе оберіть тип публікації Объявления. За допомогою смуги прокручування знайдіть у категорії Сообщение тип Вечеринка, натиснувши на ньому двічі лівою кнопкою миші (мал. 4.1.).
  2.    Змініть вигляд елементів оформлення всього документу, використавши використання різних колірних схем. Для цього в області завдань натисніть посилання Цветовые схеми, а далі у списку Применить цветовую схему вибрати назву Клюква і клацнути по ній лівою кнопкою миші.
  3.    Відповідно до поданого зразка наповніть певним текстом публікацію, вказавши дату та час проведення заходу, його назву, місце проведення, особливості проведення та контактну інформацію організаторів. Проілюструвати публікацію відповідним зображенням.
  4.    Добавте до публікації додатковий макет Броская надпись. Звезда в углу, скориставшись кнопкою панелі інструментів Объект библиотеки макетов, уведіть в ній текст «Вхід вільний» та розташуйте його у визначеному місці.
  5.    Перегляньте отриманий результат (мал. 4.2.). За потреба внесіть відповідні зміни та збережіть підготовану інформаційну табличку у файлі Оголошення.

 

 

    

                                    Мал. 4.1.                                                      Мал. 4.2.

Вигляд початкового шаблона та створена на його основі публікація

 

 

ВПРАВА 5. Публікації для друку є провідними, проте не є єдиним типом комп’ютерних публікацій, що використовують в сучасному інформаційному суспільстві. Тому на основі матеріалу попередньої публікації створіть нову, призначену для відправлення електронною поштою.

 

 

  1.      Запустіть програму Microsoft Publisher 2007. У вікні програми в області завдань Приступая к работе оберіть тип публікації Эл. почта. За допомогою смуги прокручування знайдіть у категорії Сообщения о событиях тип Диагональ, натиснувши на ньому двічі лівою кнопкою миші.
  2.    Уведіть інформацію про захід до Дня відкритих дверей «Моя майбутня професія», використавши при цьому наведений у попередньому завданні текст.
  3.    Додайте в публікацію малюнки, змініть їх розмір і розміщення відносно інших елементів публікації.
  4.    Змініть вигляд окремих текстових полів, призначивши кольори їх під ложок та обмежувальних рамок.
  5.    Відредагуйте створене повідомлення відповідно до наведеного зразка на мал., змінивши для цього колірну та шрифтову схеми оформлення елементів публікації.
  6.    Закінчивши створювати та редагувати це повідомлення, у тематичному меню Файл оберіть пункт Отправить сообщение. У підменю, що з’явилося при цьому на екрані, виконайте команду Просмотр сообщения. При цьому ви зможете переглянути підготовану комп’ютерну публікацію у вікні браузера, установленого на вашому комп’ютері. Зробивши це, ви помітите, як змінився вигляд вашого повідомлення, адже зараз воно не призначене для редагування, а лише інформує майбутніх відвідувачів заходу, надаючи їм корисну та цікаву інформацію.
  7.    Якщо надалі не потрібно змінювати підготовлене повідомлення, у тематичному меню Файл оберіть пункт Отправить сообщение, а в підменю вкажіть Отправить эту страницу как сообщение.
  8.    У текстове поле Кому  введіть власну адресу електронної пошти (або вказану викладачем). У текстовому полі Тема зазначте тему повідомлення «День відкритих дверей». Натисніть кнопку Отправить, відправивши підготоване повідомлення електронною поштою.
  9.    Збережіть створене повідомлення про захід «Моя майбутня професія» у файлі, самостійно визначивши його тип.
  10.    Використайте можливість переглянути результати роботи, відкривши отриманий електронний лист.

 

docx
Додано
11 липня 2018
Переглядів
1226
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку