Навчально-виховний захід "Екологічне маркування"

Про матеріал
презентація до навчально виховного заходу з екології на тему "Екологічне маркування"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Про що мовчать знаки на обгортці товару?

Номер слайду 2

У світі зростає зацікавленість проблемами довкілля і це позначилось також на ставленні споживачів до продуктів харчування. Покупці дедалі частіше звертають увагу на етикетки товарів, які купують. На них міститься багато інформації, а нерідко і спеціальні позначки — екологічне маркування. Вміючи їх прочитати, можна багато довідатись про сам продукт.

Номер слайду 3

МЕТА: Зясувати що таке "екологічне маркування" та його значенням для суспільства. ознайомитися з знаками екологічного маркування споживчих товарів, навчитися їх розшифровувати та застосовувати набуті знання в житті. розвивати пізнавальний інтерес, спостережливість та бережливе ставлення до навколишнього середовища. виховування екологічно свідомої молоді та формування їх екологічної культури

Номер слайду 4

Споживач продукції повинен легко зрозуміти сутність знака і легко його розпізнати;  Графічний стиль знака повинен бути простим, а його розміщення на упаковці помітним покупцеві;  Знаки повинні бути максимально стандартизованими і уніфікованими; Знаки можуть доповняться написами, в разі якщо це необхідно.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

1 група екознаків Містить інформуацію про способи, що запобігають забрудненню навколишнього середовища на будь якому етапі створення чи експлуатації товару

Номер слайду 7

Знак означає, що товар виготовлено з нетоксичного матеріалу і може використовуватися для харчових продуктів. Його часто наносять на одноразовий посуд.

Номер слайду 8

Цей знак означає, що пакувальний матеріал вироблений з повторно переробленої сировини або містить частку повторно переробленого матеріалу. «Петля Мебіуса»

Номер слайду 9

Суть цього знаку полягає в заклику не смітити, здавати використані вироби на повторну переробку і викидати їх у роздільні сміттєві баки для паперу, скла, пластику, ганчір’я тощо. Знак зустрічається з підписами "Keep your country tidy" ("Тримай свою країну в чистоті!"), або, наприклад, просто "Gracias" ("Дякуємо").

Номер слайду 10

Знак що символізує замкнутий цикл переробки пластику ( Створення –використання - утилізація)

Номер слайду 11

А) Знак якості України Б) Знак якості в РФ В) Знак якості ЄС

Номер слайду 12

Номер слайду 13

2 група екознаків Інформують про небезпеку товару чи пакування для здоров`я людини та негативний вплив на довкілля

Номер слайду 14

3 група - знаки екочистої продукції Маркування екологічно чистої продукції різних країн і відповідність їх стандартам якості

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Знак екомаркування в Україні “Зелений Журавлик”

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Знак “Зелена крапка” Інформує про те , що пакувальний матеріал підлягає вторинній переробці і виробник цієї продукції вже сплатив сбір за його збір і переробку.

Номер слайду 21

Знак означає, що продукція пройшла перевірку і не містить трансгенів.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Знак що товар не проходив тестування на тваринах

Номер слайду 24

Оскільки споживачі зацікавлені в продукції високої якості, яка відповідає основним вимогам охорони здоров'я і безпеки, виробники розвинених країн змушені враховувати екологічнскій фактор. На сьогоднішній день у багатьох країнах світу знаки екологічного маркування присвоюються компетентними організаціями, які захищають права споживачів.

Номер слайду 25

Дякую за Увагу!

ppt
Пов’язані теми
Екологія, Позакласні заходи
Додано
29 листопада 2020
Переглядів
1363
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку