Найкраще місце на землі

Про матеріал
Презентація на уроки ЯДС про найпрекрасніші місця України. Підходить і для виховної години.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найкраще місце на землі!Виконала вчитель початкових класів. Одеської ЗОШ № 52 Пшінко О.І.

Номер слайду 2

Серце України- прекрасний Київ!

Номер слайду 3

Київ - дивовижне місто, в якому буквально на кожному кроці можна зустріти цікаві місця, і дізнатися багато нового.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Найбільш високий пам'ятник в столиці - знаменита «Батьківщина-мати». Ця монументальна скульптура знаходиться на території меморіального комплексу «Музей Великої Вітчизняної Війни», і побудована в 1981 році за проектом В. Бородія. Її висота становить цілих 102 метра, і вона входить в топ-5 найвищих скульптур у всьому світі!

Номер слайду 6

З року в рік Одеса завойовує звання найпопулярнішого курорту України. Вона яскрава, дивовижна та цікава незалежно від того, яка пора року.

Номер слайду 7

Львів - місто, яке зачаровує з першого погляду. Кожна вуличка Львова наповнена стародавнім шармом, ароматами кави, духом романтики і архітектурною довершеністю. Кожен його елемент приховує цікаві історії та інтригуючі загадкові легенди.

Номер слайду 8

Мальовничі місця України, які варто відвідати!

Номер слайду 9

Щоб побачити печери, каньйони, рожеві озера та величезні скелі не треба їхати за кордон. В Україні є безліч цікавих та мальовничих місць. Синевир - найкрасивіше озеро України.

Номер слайду 10

БУЦЬКИЙ КАНЬЙОНКаньйон знаходиться в селі Буки, Маньківського району, в Черкаській області. Каньйон в Буках вважається, і не без підстав, одним з найкрасивіших місць, що знаходяться в Центральній Україні. Його берегам з каменю налічується близько 2 млрд років, вони оздоблюють швидку річку - Гірський Тікич. Ці високі нерівні берега давно відвідують альпіністи, які із задоволенням тренуються в цих місцях.

Номер слайду 11

Тустань наскельне місто-фортеця, яке було оборонним та адміністративним центром протягом 9-15 століть. Знаходиться Тустань неподалік села Урич у Сколівському районі Львівської області. Заснували місто племена хорватів, потім його завоювали поляки, а з кінця 16 століття Тустань почала занепадати та згодом залишились лише кам’яні основи фортеці. Завдяки дослідженням та археологічним розкопкам вченим вдалось відновити графічну реконструкцію фортеці з точністю майже 90%.

Номер слайду 12

Скелі Довбуша — надзвичайно красивий скельно-печерний комплекс на висоті 668 метрів розташований неподалік від села Бубнища в Івано-Франківській області. Скельні виступи утворились тут приблизно 70 мільйонів років назад, їх висота сягає 80 метрів, ширина — 200 м, довжина — майже 1 кілометр. Скелі ДовбушаІвано-Франківська область

Номер слайду 13

Актівський каньйон. Миколаївська область. Природний комплекс з гранітних скель та валунів площею 250 гектарів, частина національного парку «Бузький Гард» та зовсім нетипова природна зона для українського степу. Це місце називають українським Гранд-Каньйоном, пейзажі тут гарні і незвичайні: річка з містичною назвою Мертвовод протікає серед вузьких ущелин та скель, висота яких місцями досягає 50 метрів (як двадцятиповерховий будинок).

Номер слайду 14

Лемурійське озеро Херсонська область. Одне з найгарніших і незвичайних місць України – рожеве озеро. Лемурійське озеро на Херсонщині називають українським Мертвим морем: солоність озера сягає позначки 300 грамів солі на літр води, що на 50 грамів більше, ніж у Мертвому. Рожевий колір з’являється завдяки водоростям Дуналіелла, які під дією сонця виробляють речовину, яка фарбує воду: чим спекотніше літо, тим більш насичений рожевий колір має вода.

Номер слайду 15

Грот Прийма. Львівська область. Грот Прийма знаходиться посеред лісу недалеко від міста Миколаїв у Львівській області. Грот доволі мало відомий серед туристів, але насправді це дуже визначна пам’ятка археології європейського значення. Цій печері понад 45 тисяч років, археологи знайшли тут сліди поселення та артефакти, що належали неандертальцям. Зовсім поряд з Приймою є ще кілька цікавих місць, які можна відвідати в рамках вихідного дня.

Номер слайду 16

Говерла – найвища гірська вершина в Україні. Заввишки вона — 2061 м над рівнем моря. Розташована в Карпатах, у гірському масиві Чорногора, на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей. Назва «Говерла» походить від угорського «hóvár», що означає «снігова гора». Справді, вершина гори вкрита снігом майже завжди; сніговий покрив тане в липні, й то не завжди. Говерлою гора стала через …помилку. Спочатку гуцули називали її «Говирла», але коли австрійські картографи складали мапу місцевості, котрийся з них записав «Говерла». Так і лишилося…

Номер слайду 17

Загадковий тунель любовіУ Клевані розташувався таємничий тунель кохання, де щорічно беруть шлюб люблячі серця. Серед молодят популярна традиція - садити саджанці дерев або квіти, що символізують їх почуття. Ботаніки називають тунель феноменом, знаходиться тунель вздовж залізничної колії. Люди кажуть, що тунель є магічним. Якщо ви опинитесь в цьому тунелі зі своєю парою, то перевірте на собі силу його дії.

Номер слайду 18

Оптимістична печера. Одна з чудових та непростих печер для відвідування. Таке враження, що побував в іншому загадковому і по своєму красивому світі. 256 км підземного лабіринту(найдовша гіпсова печера світу). Якщо захочете поїхати сюди, то вам доведеться повзти і протискатись у вузькі щілини. Там можна орендувати одяг і взуття, краще йти групой по 6-8 чоловік. Всередині дуже красиво, місце варте того, щоб ви його відвідали хоча б раз!Оптимісти́чна — гіпсова печера в Тернопільській області України; геологічна пам'ятка природи загальнодержавного значення.

Номер слайду 19

Україна – це мальовнича європейська держава з багатою історичною і культурною спадщиною, відома на весь світ неповторною природою, родючими землями, архітектурними пам'ятками, смачною їжею та волелюбністю українського народу.

Номер слайду 20

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
29 листопада 2023
Переглядів
159
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку