Віртуальна подорож Європою

Про матеріал

У роботі представлені загальношкільні позакласні виховні заходи, у яких розкривається мета, зміст, завдання та принципи формування всебічно розвиненої особистості здатної до саморозвитку і самовдосконалення. Головною метою є допомога вчителю у формуванні національної свідомості, набуття молодим поколінням соціального досвіду, успадкуванні духовних надбань українського народу, досягнення високої культури міжнаціональних взаємин, співдружності країн ЄС, сприянню розвитку діалогу культур, поглиблення знань з мистецтва, стимулювання пошуково-пізнавальної діяльності учнів, вміння працювати в колективі.

Перегляд файлу

Педагог-організатор

КЗЗСО І-ІІІ ступенів                                                                                                                                                                    «Ватутінський ліцей № 1                                                                                                                                                                            Ватутінської міської ради Черкаської області»                                                                                                                               Большакова Ольга Вікторівна

 

Сценарій позакласного заходу до дня Європи.

Віртуальна подорож: «Пізнаємо Європу через  її культурне надбання».

 

Мета. розширити  знання учнів про європейські країни, допомогти зрозуміти важливість Європейського об'єднання; формувати новий євро­пейський світогляд молоді, патріотичні почуття; поглибити знання  з мистецтва, а саме: творчістю сучасних виконавців країн ЄС - переможців Євробачення; познайомити  з найбільшими зарубіжними  бібліотеками, переконати, що оволодіння основами інформаційної культури підготує  учнів до будь-якого виду пізнавальної діяльності, виховувати в учнів почуття поваги до книги.

Обладнання. Фонограми; відеоролики, відеопрезентації; вирази: «Україна - держава євро­пейська», «Європа - наш спільний дім».

Вислови:  Культура – особлива форма людського життя”.

                                                                                 / Мірче Еліаде /

                     “ Народ такий, яка його культура”.    / Гарун Агауарський /

Презентація Слайд №1.

1-й ведучий. Добрий день, шановні друзі!

2-й ведучий. Ми раді зустрічі з вами, шановне товариство!

3-й ведучий. Ми продовжуємо нашу віртуальну подорож по країнах Європейського союзу розпочату в минулому році.

Слайд № 1-3

4-й ведучий. В минулому році ми дізналися про створення ЄС, Гімном та деякими країнами членами ЄС. А сьогодні ми познайомимося з наступними країнами членами ЄС як Естонія, Латвія, Литва, Греція, Мальта, Ірландія, Іспанія, Румунія, Словаччина, Угорщина. Мандруючи цими  країнами Європи, ми познайомимося з творчістю сучасних виконавців країн ЄС -  переможців Євробачення,  познайомимося  з найбільшими   бібліотеками цих країн.

Слайди № 4-6

5-й ведучий.  І перша наша подорож  до Естонії. Це держава у Північній Європі, що межує з Латвією на півдні та Росією на сході, на півночі омивається водами Фінської затоки, на заході — водами Балтійського моря та Ризької затоки. Площа країни становить 45 226 км². Столицею і найбільшим містом є Таллінн.

6-й ведучий: Офіційна мова Естонії – естонська мова. З 2011 Таллінн несе горде звання культурної столиці Європи.

1-й ведучий: Прапор Естонії синьо-чорно-білий і кожен колір має своє значення. Окремо всі три кольори зустрічаються на прапорах інших держав, але в точно такому ж складі (але в іншому порядку) тільки на одному – прапорі Ботсвани.

2-й ведучий: Мелодія гімну Естонії має абсолютно ідентичну гімну Фінляндії мелодію.

3-й ведучий: Естонія – єдина в світі країна, де кількість абонентів мобільного зв’язку перевищує чисельність населення. Естонія стала першою в світі країною, де можна проголосувати по мобільному телефону.

4-й ведучий: Щоб отримати середню освіту треба вчитися 12 років. У 10-12 класі не мають права залишити на другий рік, тому що вас просто виключать зі школи.

5-й ведучий: Перші професійні естонські композитори  Йоганнес Каппель, Мійна Хярма та Константин Тюрнпу. В Таллінні розміщуються Національна опера «Естонія» та Естонська філармонія.

Вчитель мистецтва: У естонців є одне з найбільших у світі зібрань народних пісень, але у  1990-их роках завдяки новим технологіям і каналам масмедіа почала бурхливо розвиватись поп-музика. Із числа поширених музичних стилів можна відзначити танцювальну/електронну музику, а також поп- і рок-музику, хіп-хоп, джаз, heavy-metal rock. У 2001рокці Естонія зайняла перше місце на конкурсі масової культури  Євробачення. Сучасні популярні виконавці:  Маарья-Ліїс Ілус(Maarja), Танел Падар, Ines, Chalice, Сандра Нурмсалу  

Слайд № 7

Сандра Нурмсалу   — естонська співачка і скрипалька, солістка групи Urban Symphony, що представляла Естонію на конкурсі пісні Євробачення 2009. Сандра Нурмсалу зайняла 6-е місце у фіналі Євробачення.

Пропоную  вашій увазі виступ цієї співачки.

Відео ролик Розробка Євро 2017\Естонія Urban Symphony - Rändajad.mp4

Слайд № 8-9

Бібліотекар: А зараз ми познайомимося з видатними бібліотеками Естонії. Національна бібліотека Естонії — найбільша наукова бібліотека країни, розташована в центрі Таллінна. Бібліотеку було засновано у 1918 році. Фонди бібліотеки спершу становили лише 2000 томів й були розташовані у флігелі Таллінського замку. Бібліотекою могли користуватися лише депутати Естонського парламенту. З 1919 року бібліотека стала одержувати обов'язковий примірник усіх видань, що публікуються в Естонії. 1935 року було започатковано архівну колекцію естонських стародруків. Протягом 1930-х років фонди бібліотеки зросли до 50 000 одиниць зберігання. Бібліотека стала відкритою для всіх бажаючих.

Бібліотека Тартуського університету -  університетська  бібліотека в естонському місті Тарту, одна з найдавніших та найбільших наукових бібліотек країни.

Академічна бібліотека Талліннського університету  — наукова бібліотека, заснована у  1946 році, яка з 2003 року взяла на себе функцію університетської бібліотеки Талліннського університету. З відновленням незалежності в 1991 році бібліотека увійшла до складу Естонської академії наук, а згодом — до повторно заснованого Талліннського університету.

Слайд № 10-12

6-й ведучий: Ця країна  займає 122 місце у світі за площею. Як визрозуміли мова піде про Латвію. Незважаючи на невеликі розміри, понад 40% території покрито лісами. Саме тому країна користується величезною популярністю серед любителів активного відпочинку і пікніків. Щорічно Латвію відвідує понад 1,5 млн. туристів з усього світу.

 1-й ведучий: Рига – столиця, найбільше місто і туристичний центр країни. Старе місто Риги внесене у список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Місто називають одним з найкрасивіших в Європі. В архітектурі переважає стиль модерн.

2-й ведучий: Цікаві факти: середня тривалість життя у чоловіків становить близько 77 років, а у жінок 82 роки. Найбільш популярними видами спорту є хокей і баскетбол. Латвійський прапор є одним з найстаріших у світі. Перші згадки про нього з’явилися в 13 столітті.

Слайд № 13

Вчитель мистецтва: Сучасна Латвія — великий центр європейської музичної культури. У Ризі та інших містах регулярно проходять концерти найбільших світових музикантів, міжнародні музичні конкурси та фестивалі. Особливо відомі фестивалі в Юрмалі (Дзінтарі) і Сигулді.

Серед латвійських музикантів, які завоювали світову популярність у другій половині XX — початку XXI століття — композитори Яніс Іванов,  Імантс Калниньш, Раймонд Паулс та інші. Пропоную вашій увазі відео ролік відомого композитора Раймонда Паулса.

Відео ролик Розробка Євро 2017\Литва Donny Montell - I've Been Waiting For This Night.mp4

Слайд № 14

Бібліотекар:  Національна бібліотека Латвії  є національним культурним закладом, що знаходиться під керівництвом латвійського Міністерства культури.

Сьогодні бібліотека відіграє важливу роль у розвитку Латвійського інформаційного простору, допомагає при забезпеченні доступу в Інтернет для жителів і підтримки наукових досліджень та безперервної освіти.

Слайди  № 15-17

3-й ведучий: Держава в Північній Європі, одна з трьох країн Балтії, розташованих на східному узбережжі Балтійського моря – Литва.

4-й ведучий: Декілька цікавих фактів: Литва є самою густонаселеною державою у всій Прибалтиці. Найдавніший дуб Європи розташований саме в Литві. Архітектурне творіння, костел Св. Анни є своєрідним символом столиці Литви.

5-й ведучий: У 1386 році жителі прийняли християнську віру. Литва була останньою країною на території Європи, хто це зробив.

6-й ведучий:  Музей бурштину в місті Паланга – одне з найпопулярніших місць, як у місті, так і в самій Литві.   Музей бурштину – дивовижна споруда, єдиний музей у світі, багатий унікальною колекцією бурштину. Ставлення до бурштину в країні особливе. Місцеві жителі часто жартують: «Ми литовці й у наших жилах тече бурштинове золото».

Вчитель мистецтва: Литовців здавна називають співучим народом. Ліризм та мелодійність литовських народних пісень й сьогодні є невичерпним джерелом для композиторів та виконавців. Досягнення литовських музикантів мають велике міжнародне визнання. Музиці вже не вистачає місця у концертних залах, вона виливається на вулиці міст. Класика, рок, джаз поєднуються, доповнюють один другого, а іноді звучать джерелом чистого жанру – фестивалями. Широко відомі фестиваль класичної музики “Музикальна осінь”, Вільнюський фестиваль, фестивалі хорів, джазові фестивалі у Каунасі, Вільнюсі, Клайпєді, Друскінінкай, які перетворюються на свята міста і збирають велику кількість слухачів та виконавців як з Литви, так і з усього світу. Список грандів сцени, прекрасних музикантів, співаків та диригентів нескінченний: П.Гєнюшас, П.Вішняускас, М.Рубацкітє, С.Стонітє, С.Трімакайтє, В.Норейка, С.Сондецкіс, П.Рінкявічюс, Й.Домаркас… Частина з них не тільки бере участь у концертах, але й навчає молодь таємницям творчості у художніх академіях Литви та за кордоном. Віртуозністю творців та виконавців литовської музики насолоджуються слухачі у найвіддаленіших куточках світу.

Слайд № 18

До́нні Монте́лл   литовський співак, учасник Нової хвилі 2011року в Юрмалі, представник Литви на пісенному конкурсі Євробачення у 2012 році  в Баку і Євробачення у 2016 році  в Стокгольмі, де зайняв 9 місце.

Пропоную вашій увазі відео ролик

Розробка Євро 2017\Литва Donny Montell - I've Been Waiting For This Night.mp4

Слайд № 19

Бібліотекар: Литовська національна бібліотека імені Мартінаса Мажвідаса головна наукова бібліотека Литви, одна з найбільших у країні. Розташована у Вільнюсі

Бібліотека Академії наук Литви імені Врублевських (лит.універсальна публічна наукова бібліотека Литви державного значення; одна з найбільших у країні. Щорічно обслуговується близько 20 000 читачів.

Бібліотека Вільнюського університету— універсальна публічна наукова бібліотека Литви державного значення, отримує і зберігає документи ООН та її організацій і підрозділів, таких, як ЮНЕСКО, МАГАТЕ та інші,  понад 340 000 видань.  Підтримує зв'язки з 380 бібліотеками та науковими установами з 55 країн.

Слайд и № 20 – 22

1-й ведучий:  Угорщина - держава в Центральній Європі з населенням близько 10 мільйонів осіб. Столицею держави є місто Будапешт. Державна мова  угорська.  Межує зі Словаччиною,  Україною, Румунією, Сербією та Хорватією, Словенією і  Австрією. Угорщина — приємна країна. Безліч сонячних днів, виноградники, приємний м’який клімат… Угорщина дуже популярна у туристів, особливо її столиця — Будапешт.

2 -й ведучий:  Трохи Угорщини для допитливих. Країна, дуже цікава, красива і багата на пам’ятки: дата заснування Угорщини 896 рік. Це одна з найдавніших країн Європи.

Угорці їдять сало не менше ніж українці, а може, і того більше. Так, на одну людину, за статистикою, припадає близько півкілограма «хрюшки» за тиждень.

3 -й ведучий:  Знаменитий кубік-рубік родом з Угорщини. Створений він був ще в 1974 році Ерном Рубеком, а до сьогоднішнього дня їх продано близько 350 млн штук.... 

4 -й ведучий:  Кулькова ручка, кріптонова лампочка, Бейсік (мова програмування) — все це створено саме угорцями. Це дуже розумний і винахідливий народ.... 

5 -й ведучий:  Головною визначною пам’яткою є Національнальний  парк Хортобадь де є Девятирочний міст довжиною 167 метрів в залишається найбільш протяжним в Угорщині.

6-й ведучий:  Угорці є володарями Нобелівських премій по всіх дисциплінах, крім премії миру. Кількість нобелівських лауреатів на душу населення в цій країні одна з найвищих у світі.

Вчитель мистецтва: Угорська культура є невід'ємною частиною європейсько­го культурного простору й водночас унікальною з точки зору націо­нальних особливостей. Музична культура цієї країни дуже давня. Велику роль у її поширенні відіграли цигани, які мандрували країною і співали угорські народні пісні.

Угорщина — країна музики й танців. Тут виникла запальна су­міш самобутньої угорської музики з ледь уловимим відтінком при­страсних циганських мотивів. Мелодика народної угорської музики простежується у творчості багатьох провідних європейських компози­торів: Гайдна, Бетховена, Шуберта, Брамса. Музика Угорщини XIX ст. передусім пов'язана з іменами Ф. Ліста, видатного композитора- романтика, та Ф. Еркеля, автора національного гімну і творця угор­ської національної опери. Початок XX ст. відзначений творчістю відо­мого угорського митця, «короля оперети» І. Кальмана. Серед сучаних співаків можна виділити Йоці Папаї.

Слайд №23

Йоці Папаї - угорський співак, репер і гітарист ромського походження, представник Угорщини на конкурсі Євробачення у 2017 році   у  Києві, де за підсумками голосування посів 8 місце. Пропоную переглянути його виступ..

Відео ролик Розробка Євро 2017\Угорщина Joci Pápai - Origo (Hungary) Eurovision 2017 -.mp4

Слад №24

Бібліотекар: Національна бібліотека імені Ференца Сечені — одна з двох національних бібліотекУгорщини (друга  Бібліотека Дебреценського університету). Розташована в Будапешті. Основним завданням бібліотеки є збирання, обробка та зберігання всіх документів, що мають відношення до Угорщини. Сумарний обсяг фонду становить близько 8 млн одиниць зберіган. У Національній бібліотеці імені Сечені зберігається знаменита Корвініана, бібліотека короля Матяша.

Корвініана — загальна назва бібліотеки доби ранішнього Відродження 15 століття в місті Будапешті.

Слади №25-27

1-й ведучий:  Наступна країна до якої ми віртуально помандруємо – Румунія. Румунію прийнято вважати молодою, досить незвичайною і навіть в якійсь мірі екзотичною країною Європи. Її поява на політичній карті світу відноситься до другої половини 19 століття.

2-й ведучий:  Румунія — це не тільки батьківщина напівміфічного графа Дракули, а й країна де знаходиться величезна кількість пам’ятників архітектури.

3-й ведучий:  Столиця Румунії здавна славилася своєю культурною спадщиною і розкішними пам'ятками. Саме тому місто часто називають «Маленький Париж Сходу».

4-й ведучий:  Поряд з румунською мовою, величезною популярністю користуються угорська та німецька. Румунія є дев'ятою за територією країною Європи і сьомою за чисельністю населення.

5-й ведучий:  Палац парламенту, розташований в Бухаресті є найбільшою будівлею в своєму роді у всій Європі. У світі воно займає друге місце і поступається лише Пентагону в США.

6-й ведучий:  Реактивний двигун, що використовується на більшості сучасних літаків, був винайдений уродженцем Бухареста Генрі Коанда.

Витель мистецтва: Музична культура Румунії увібрала в себе особливості всіх народностей, які проживають на території країни. Однак, в будь-якому випадку, румунська культура ХХ століття зросла і оформилася на фундаменті, побудованому видатними молдаванами — діячами культури минулих періодів, на основі молдавської духовності, за активної участі молдаван, іменованих румунами. Однією з відомих румунських поп – виконавців є Марія  Ілінка Бечиле.

Слайд № 28 

Марія Ілінка Бечиле брала участь у 4 сезоні шоу Голос Румунії, у 2 сезоні Румунія має талант, а також у 3 сезоні румунського Х-фактору з Trupa Quattro. Пропоную її виступ.

Відео роликРозробка Євро 2017\Румунія Амир и Илинка   Люблю.mp4

Слайд №29

Бібліотекар: Національна бібліотека Румунії головна наукова бібліотека країни. Розташована в Бухаресті. Заснована у 1859 році.   Бібліотека має свої філії в містах Алба-Юлія та Крайова.

Слайд № 30-31

1 –й ведучий: А зараз ми помандруємо до Ірландії. На території Ірландії знаходиться найзахідніша точка Європи.

2 –й ведучий: Сучасний герб Ірландії майже повністю повторює історичний прапор країни.

3 –й ведучий: Святий Патрик, якого вважають покровителем Ірландії, є також покровителем Нігерії. У день Святого Патрика школярі, можуть побити того, хто прийшов не в зеленому одязі.

4 –й ведучий: Кожний школяр, який приїхав з іншої країни, отримує особистого наставника, що значно сприяє їх швидшому адаптуванню до нових умов навчання.

5 –й ведучий: Особливістю Ірландського населення є рудий колір волосся. Ірландія – єдина в Європі країна, де людей менше, ніж собак.

6 –й ведучий: Більшість іноземців асоціююють Ірландію з відомою піснею – символом вільного кохання – «Green sleeves» (Зелені рукави).
Знамениті ірландські танці протягом багатьох століть майже не змінилися.

Вчитель мистецтва: Симфонічний оркестр ірландського містечка Корк протягом 57 років виступав в одному складі без змін, за що й потрапив до Книги рекордів Гіннесса.

Одним із символів Ірландії є арфа. Це єдина країна в світі, де держава символізує інструмент.

Слайд № 32

Один з представників на Євробаченні від країни Ірландії -  Брендан Мюррей, колишній учасник ірландського поп-гурту «Hometown». Як сольний виконавець представляв Ірландію на Євробаченні у 2017  році  в Києві.

Відео ролик Розробка Євро 2017\Ірландія   Брендан Мюррей —.mp4

Слайд №33

Бібліотекар: Бібліотека Триніті Коледжу  — університетська бібліотека Триніті Колледжу, заснованого 1592 року. Найбільша й найважливіша бібліотека Ірландії з фондами, що становлять 5 млн томів.

Бібліотека Честера Бітті  — бібліотека-музей, розташована в місті Дублін, Ірландія. У бібліотеці-музеї представлена велика колекція античних та середньовічних рукописів, стародруків та творів мистецтва сакрального й секулярного характеру.

Національна бібліотека Ірландії  — найбільша наукова бібліотека країни, розташована вДубліні, Ірландія. Заснована в 1877 році. Тут зберігається 8 млн одиниць зберігання, з них понад 500 тис. томів книг, а також карти, рукописи, газети, журнали та фотографії.

Слайди № 34-36

1 –й ведучий: Наша подорож триває і зараз ми перемістимося і Іспанію. Справжнім раєм для туристів є сонячна Іспанія, дивовижна країна з багатогранною і яскравою культурою, цікавими пам’ятками і стародавніми традиціями. Є деякі факти, що стосуються цієї країни, які відомі далеко не всім. Отже, представляємо вам цікаві факти про Іспанію.

 2 –й ведучий: Кольори іспанського прапора символізують саме головні місцеві розваги — кориду. Жовтий колір на ньому означає пісок, а червоний — колір крові. Хоча за легендою Цар Іспанії, коли вибирав собі прапор, побачив золоте полотно. Він вмочив два пальця в кров тварин і провів по цьому полотну.... 

3–й ведучий: Світовим лідером за кількістю вихідних і свят є Іспанія. Відпочивати тут люблять і вміють.... 

4 –й ведучий: Пам’ятками архітектури є:  Мавританська фортеця, Кафедральний собор в місті Сантьяго-де-Компостела, архітектурний комплекс «Місто мистецтв та наук» можна назвати візитною карткою сучасної іспанської архітектури.

5 –й ведучий: Старовинне місто  Толедо, що розташувалося в самому серці Іспанії, до 16 століття було столицею країни. Протягом багатьох століть тут пліч-о-пліч мешкали іудеї, християни і мусульмани, за що Толедо отримав прізвисько «Міста трьох культур».

6 –й ведучий: П’ятиструнну гітару винайшли в Іспанії в XVI столітті, коли до звичайної лютні хтось додав ще одну струну. Шестиструнна гітара з’явилася на світ в Андалусії в XVIII столітті.... 

Слайд № 37

Вчитель мистецтва: Іспанська музика має довгу і яскраву історію. Традиційно музика Іспанії - це фламенко і акустична гітара, але насправді іспанська музика може дуже відрізнятися залежно від регіону . Іспанія зіграла досить важливу роль історії класичної музики від композиторів епохи Ренесансу Томаса Луїса де Вікторія, Мануеля де Фалья і гітариста Пепе Ромеро. У 1959 року уперше проведений міжнародний фестиваль пісні в Бенидорме, де музиканти представили багато музичних напрями для іспанської аудиторії. Багато зірок  іспанської поп-сцени отримали славу саме у цих фестивалях. Так отримав світову популярність Хуліо Іґлесіас.  А я пропоную вам виступ Манеля  Наваро -  іспанського співака, пісняра та гітариста, представника Іспанії на Євробаченні 2017.

Відео ролик Розробка Євро 2017\Іспанія Manel Navarro - Do It for Your Lover.mp4

 

Слайд № 38

Бібліотекар: Національна бібліотека Іспанії  в місті Мадрид — найбільша й найважливішабібліотека Іспанії. Її фонди становлять 17 млн одиниць зберігання.

Слайди № 39-41

1–й ведучий: А зараз ми вирушаємо до Греції. Греція - сонячна країна з багатою історією і культурою, яка щорічно приваблює мільйони туристів. Цікаві факти про Грецію допоможуть нам  дізнатися про неї трохи більше.

2–й ведучий: У Греції найменше число розлучень серед всіх країн Євросоюзу. В столиці Греції - Афінах - проживає більше 40% всього населення країни.

Грецькі «бюджетники» вважаються елітою суспільства. Військові, вчителі, лікарі та поліцейські - це найпрестижніші і високооплачувані професії.

3–й ведучий: В грецьких школах вивчають дві іноземні мови, причому перша - англійська - є обов'язковою, а другу учні можуть вибрати самі.
Греки обожнюють каву. Навіть у самий розпал робочого дня при високій завантаженості грек знайде час для перерви «на каву».

4–й ведучий: У Греції прийнято вітатися зі знайомими людьми, цілуючи їх в кожну щоку. Цікаво, що це правило поширюється і на чоловіків. Ну а знайомими в країні вважають усіх людей, яких зустрічали більше одного разу.

5–й ведучий: Греція - країна, в якій не реєструються світські шлюби. Інститут сім'ї тут повністю підконтрольний православній церкві. Якщо пара обвінчалася у церкві, то держава автоматично визнає їх шлюб законним. Цікаво, що дружина не може взяти прізвище чоловіка, тому все життя користується власним. Дітям же можуть дати і прізвище батька, і прізвище матері - це вже як захочеться батькам.

 6–й ведучий: Жителі Греції вкрай непунктуальні. Спізнитися на годину-півтори греки вважають абсолютно нормальним.

Колись Греція була частиною Візантійської Імперії. Греки пам'ятають про це, і над багатьма архітектурними пам'ятками можна побачити відразу два прапора: державний та візантійський.  В грецьких містах дуже мало висотних будівель. Зазвичай вони забудовані будинками висотою в 3-5 поверхів.

Вчитель мистецтва: Саме слово «музика» має давньогрецьке походження (грец. Μουσική) і походить від «муз» — у давньогрецькій міфології дочок Зевса, що дали початок поезії, мистецтву і науці.

У Стародавній Греції музика супроводжувала різні сфери життя і звучала на публічних зібраннях і заходах, в ритуалах, в театрі та іграх. Постаті музикантів зустрічаються у міфології (Орфей, Філамон, Таміріс, Марсій) та епічних поемах. Першим грецьким композитором, творчість якого набула широкої популярності у світі, став Спірідон Самарас — автор Олімпійського гімну на слова Костіса Паламаса.  Грецька виконавиця популярної музики Єлена Папарізу з піснею «My Number One» посіла перше місце на пісенному конкурсі Євробачення 2005 в Києві — вперше для Греції. Серед популярних поп-співаків також можна виділити Сакіса Руваса, Міхаліса Хатзіянніса, Янніса Котсираса, Деспіну Олімпіу, Наташу Теодоріду, Костаса Мартакіса, Анну Віссі, Йоргоса Мазонакіса, Деспіну Ванді.

Слайд № 42

Представниця Греції на Євробаченні 2017 в Києві -  Demy, повне ім'я Деметра Пападеа. За підсумками голосування посіла 19 місце. пропоную її виступ.

Відео ролик Розробка Євро 2017\Греція Demy - This Is Love (Greece) Eurovision 2017.mp4

Слайд № 43

Бібліотекар: Національна бібліотека Греції   центральне сховище друку, центр національної бібліографії (елліністики), є складовою неокласичної Афінської трилогії.

Слайди № 44-46

1–й ведучий: І останньою карїною де ми сьогодні побуваємо – Мальта. Республіка Мальта, всупереч поширеній думці, включає в себе не один острів, а цілих сім. Правда, населені лише три з них. Це одна з найбільш законослухняних держав світу.

2–й ведучий: Мальта розташована практично в самому географічному центрі Середземного моря.

3–й ведучий: Мальта — найбільший в Європі центр з вивчення англійської мови, який тут має статус офіційного. Мальтійський університет налічує майже півтисячі років і є одним з найстаріших в Європі.

4–й ведучий: На Мальті немає ні одного джерела прісної води, так як на островах немає ні річок, ні струмків, ні прісноводних озер. Вино на Мальті дешевше води.

5–й ведучий: Мальта — найменша держава, що входить в Євросоюз. Деякі стародавні храми на Мальті старше єгипетських пірамід.

6–й ведучий: Майже на кожному будинку на Мальті поруч з зазначенням номера висить табличка з назвою будинку і ім’ям власника.

Слайд № 47

Вчитель мистецтва: Кожен другий мальтієць навчався музиці. А от представницею на Євробаченні від Мальти була Клавдія Феніелло.  Вона виступила у другому півфіналі Євробачення,  але нажаль  до фіналу не пройшла. Пропоную послухати її виступ.

Відео ролик Розробка Євро 2017\Мальта Claudia Faniello - Breathlessly.mp4

Слайд № 48

Бібліотекар: Національна бібліотека Мальти — головна бібліотека Мальти, розташована в столиці країни місті Валлетта. Найдавніші фонди походять з бібліотек хрестоносців. У 1766 році  фонди бібліотеки поповнилися унікальними виданнями, коли сюди було передано приватну бібліотеку великого магістра Мальтійського ордену Жана Луї Герен де Тенсена, що складалася з 9 700 томів.

Слайди № 49-50

1 -й ведучий: Шановні друзі! Сьогодні ми завершуємо  нашу   подорож   Європою. На наступний рік ми завершимо знайомити вас з країнами ЄС, їх культурою, звичаями. І сподіваємося, що отримана інформація згодиться вам при подорожах країнами ЄС.

2 -й ведучий: Дякуємо за увагу! До нових зустрічей!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інтернет – джерела:

 

https://uk.wikipedia.org/wiki/Список_країн_Європейського_Союзу

https://uk.wikipedia.org/wiki/Естонія

https://uk.wikipedia.org/wiki/Латвія

https://uk.wikipedia.org/wiki/Литва

https://uk.wikipedia.org/wiki/Угорщина

https://uk.wikipedia.org/wiki/Словаччина

https://uk.wikipedia.org/wiki/Румунія

https://uk.wikipedia.org/wiki/Ірландія

https://uk.wikipedia.org/wiki/Іспанія

https://uk.wikipedia.org/wiki/Греція

https://uk.wikipedia.org/wiki/Мальта

https://tangotravel.com.ua/country/country_id/Estoniya/?page=capital

https://senfil.net/index.php?newsid=356

http://bokosmart.com/turyzm/turystu-na-zamitku/160-malta-top-10-pamjatok

https://uk.wikipedia.org/wiki/Академічна_бібліотека_Талліннського_університету

https://uk.wikipedia.org/wiki/Національна_бібліотека_Естонії

https://uk.wikipedia.org/wiki/Категорія:Бібліотеки_Латвії

https://uk.wikipedia.org/wiki/Латвійська_національна_бібліотека

https://uk.wikipedia.org/wiki/Раймонд_Паулс

https://uk.wikipedia.org/wiki/Латвійська_музика

https://uk.wikipedia.org/wiki/Сандра_Нурмсалу

https://www.youtube.com/watch?v=R_kLtgFPnbk

http://neimovirne.ru/cikavi-fakti-pro-estoniyu/

http://amuse.com.ua/tsikavi-fakty-pro-latviyu.html

http://cikavo.net/cikavi-fakti-pro-litvu/

http://tut-cikavo.com/krajini/319-tsikavi-fakti-pro-gretsiyu

http://myplanet.com.ua/?p=5502

http://cikavo.net/cikavi-fakti-pro-ispaniyu/

http://cikavosti.com/cikavi-fakty-pro-maltu/

http://tut-cikavo.com/krajini/556-rumuniya-tsikavi-dani-i-fakti-pro-krajinu

http://facti.info/tsikavi-fakty-pro-slovachchynu/

http://cikavo.net/cikavi-fakti-pro-ugorshhinu/

 

 

doc
Додано
4 квітня 2020
Переглядів
1015
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку