Незвичайна подорож. Люди в історії цифрових пристроїв

Про матеріал
У розробці розміщено інформацію до уроку інформатики №16 за підручником Інформатика (Козак Л.З.) 4 клас, видавництво "Літера ЛТД", 2021 рік
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Незвичайна подорож. Люди в історії цифрових пристроїв. Підготувала учитель інформатики ПШ №332 Ірина Дзівалківська

Номер слайду 2

Чарлз Беббідж. Винаходом, з якого починається історія комп’ютерів, вважається програмована обчислювальна машина Чарлза Беббіджа (1812р.). Вона за задумом винахідника мала виконувати обчислення в десятковій системі числення з дуже великою точністю. Але побудувати таку машину авторові не вдалося.

Номер слайду 3

Ада Лавлейс. Відомий математик, яку називали «феєю чисел». Зробила опис цифрової обчислювальної машини Беббіджа. Створила перший алгоритм, це була перша інструкція з програмування в світі. Ада Лавлейс першою в світі зацікавилася чи може машина думати.

Номер слайду 4

Джон фон Нейман. Математик, який вперше запропонував сучасну будову обчислювальних машин, у яких інформація кодується двійковим кодом та розміщується в пам’яті пристрою разом з програмою. Сучасні пристрої опрацьовують інформацію за допомогою двох символів (цифр) 0 та 1. Тому їх називають цифровими.

Номер слайду 5

Перші персональні комп’ютери (1966-1982) розробляли Стів Джобс, Стівен Возняк, Біл Гейтс, Дуглас Енгельбарт. Перші комп’ютери були громіздкими та непродуктивними, але з часом їх потужність зростала, а розміри зменшувалися.

Номер слайду 6

Перший персональний комп’ютер apple. Перший комп’ютеру Києві був розміром з будинок

Номер слайду 7

Японський комп’ютер Fugaku визнаний найшвидшим у світіУкраїнський суперкомп’ютер у НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського»

Номер слайду 8

Виконай тестові завдання за покликаннямhttps://naurok.com.ua/test/nezvichayna-podorozh-lyudi-v-istori-cifrovih-pristro-v-1210338.html

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Горбач Олександр
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 грудня 2021
Переглядів
1553
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку