Незвичайні школи світу

Про матеріал
Печерна школа В одному китайському поселенні, діти були змушені ходити в печерну школу. Місцеві жителі неодноразово просили у влади обладнати для їхніх дітей школу, так як поблизу не було спеціалізованих місць для отримання хоча б початкової освіти. Але, наситившись порожніми обіцянками, які тривали кілька років, люди втратили віру в уряд і вони взяли ініціативу в свої руки. Неподалік від поселення були просторі печери. Там місцеві жителі і обладнали школу. У цихпечерахдев'ятьпедагогіводночаснонавчалиприблизнодвісотнідітлахів. Школа існувала аж 23 роки і може бути була б і зараз, якби не влада. Вони заявили людям, що Китай могутня країна, а не співтовариство печерних людей. Після цього школа була закрита. Школа відьом Школа відьом розташувалася на другій сходинці рейтингу. Особлива вона тим, що дисципліни, що вивчаються в ній не дуже звичайні. І це ще м'яко кажучи. Адже не кругом вивчають магію і її практичне застосування в житті. Проте, в цій школі навчається приблизно 40 тисяч учнів. Правда, більшість з них проходять дистанційне навчання за допомогою інтернету. Але, багато хто не проти і посидіти в такому навчальному закладі на справжніх уроках. Деякі навіть щодня долають більше сотні кілометрів для цього. Спочатку ця школа знаходилася в передмісті Чикаго, але на неї стали нападати християни-фанатики. І було прийнято рішення про переїзд. На даний момент школа знаходиться в Салемі (Массачусетс).
Перегляд файлу

Незвичайні школи світу

Печерна школа

В одному китайському поселенні, діти були змушені ходити в печерну школу. Місцеві жителі неодноразово просили у влади обладнати для їхніх  дітей школу, так як поблизу не було спеціалізованих місць для отримання хоча б початкової освіти. Але, наситившись порожніми обіцянками, які тривали кілька років, люди втратили віру в уряд і вони взяли ініціативу в свої руки. Неподалік від поселення були просторі печери. Там місцеві жителі і обладнали школу. У цихпечерахдев'ятьпедагогіводночаснонавчалиприблизнодвісотнідітлахів. Школа існувала аж 23 роки і може бути була б і зараз, якби не влада. Вони заявили людям, що Китай могутня країна, а не співтовариство печерних людей. Після цього школа була закрита.

Школа відьом

Школа відьом розташувалася на другій сходинці рейтингу. Особлива вона тим, що дисципліни, що вивчаються в ній не дуже звичайні. І це ще м'яко кажучи. Адже не кругом вивчають магію і її практичне застосування в житті. Проте, в цій школі навчається приблизно 40 тисяч учнів. Правда, більшість з них проходять дистанційне навчання за допомогою інтернету. Але, багато хто не проти і посидіти в такому навчальному закладі на справжніх уроках. Деякі навіть щодня долають більше сотні кілометрів для цього. Спочатку ця школа знаходилася в передмісті Чикаго, але на неї стали нападати християни-фанатики. І було прийнято рішення про переїзд. На даний момент школа знаходиться в Салемі  (Массачусетс).

Школа без дисципліни.

У Канаді існує навчальний заклад, де немає оцінок, розкладу і домашніх завдань. Учні самостійно вирішують, як провести навчальний день і які заняття відвідати. Класи формуються не за віком, а за інтересами. Окрім традиційних предметів, мають заняття з ліплення, кулінарії. Завдання вчителів – просто не заважати.

Школа на плаву

У Комбоджі існує плавуче село, у якому є житлові будинки, кафе, магазинчики і навіть школа. Для учнів школа на плаву стала другою домівкою в прямому сенсі цього слова – навчаються в ній здебільшого сироти. Тут  вони і живуть. Батьки багатьох із них загинули під час рибної ловлі: в сезон дощів рівень води в озері суттєво піднімається і плавати по ньому в човнах уже доволі небезпечно.

Забезпечувати дітей допомагають туристи: кожна нова група скуповує всі товари з прилавків місцевих крамниць і буквально завалює школярів іграшками, канцтоварами та солодощами.

Школа приємного взаємодії зі світом

Щоб потрапити в школу, котра розташована в США, потрібно виграти в лотерею. З офіційного сайту школи треба завантажити спеціальну форму, заповнити її, відправити факсом або поштою і чекати, коли пройде розіграш і буде оголошений список щасливчиків.

Підхід до процесу навчання в школі не менш оригінальний. Три принципу, на якій будується шкільна політика, - Задоволення, безпеку і емоційний розвиток. Програма заснована на останніх неврологічних дослідженнях, згідно з якими запорукою доброї навченості є позитивна атмосфера і активна залученість. У школі є стандартні загальноосвітні предмети, але в першу чергу дітей в ній вчать взаємодії з навколишнім світом і побутовим навичкам: шиттю, кулінарії, садівництву.

Незвичайні шкільні правила світу

Стійка на руках

Азія славиться своєю строгістю до учнів і незвичайними покараннями. Одне з них - змусити учнів зробити стійку на руках, якщо вони спізнилися на урок або розмовляли під час заняття. Список покарань також включає віджимання, біг або утримання рук піднятими.

Час для сну

Учням в Китаї дозволено робити 30-хвилинну перерву на сон в середині дня. Вчителі вважають, що сон покращує пам'ять і забезпечує учнів енергією, необхідною для подальшого навчання. Учні початкової школи можуть спати на партах, і їм також дозволено приносити з собою ковдри і подушки.

Червона ручка

Напевно ви звикли до того, що вчителі перевіряють ваші роботи червоною ручкою, щоб звернути увагу на всі помилки. Але чи знаєте ви, що багато шкіл в Австрії і Великобританії стали забороняти вчителям використовувати чорнило червоного кольору? Прихильники цього правила стверджують, що червоний колір може завдати шкоди психічному стану дитини, оскільки він втрачає мотивацію і починає відчувати страх і тиск.

Початок навчального року в квітні

У початкову школу японці надходять у віці шести-семи років навчальний рік вони традиційно починається в квітні. Японці вважають, що це найкращий час для початку нового етапу в житті.

«Ваша оцінка – 12 балів!»

Почути таке - сущий жах для школяра Франції, який звик до 20-бальною системою оцінювання знань. Нестандартна освітня міра - запорука справедливості, оскільки натягнути, наприклад, десяток балів куди складніше, ніж перетворити четвірку з плюсом в п'ятірку з мінусом.

docx
Додано
5 травня 2023
Переглядів
551
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку