Німецький композитор і піаніст Людвіг Ван Бетховен

Про матеріал
Людвіг Ван Бетховен
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ковалевська Вероніка. Людвіг Ван Бетховен

Номер слайду 2

Людвіг Ван Бетховен народився 17 грудня 1770 року у місті Бонн, в музичній сім'ї. З дитинства його стали навчати грі на органі, клавесині, скрипці, флейті. Вперше серйозно займатися з Людвігом став композитор Нефі. Вже в 12 років Людвіг отримав першу роботу музичної спрямованості — помічника органіста при дворі. Бетховен вивчав кілька мов, намагався складати музику.

Номер слайду 3

Людвіг ван Бетховен ступив на музичну стежку завдяки своєму батькові. Той рано розпізнав у дитині талант до музики, і всіляко заохочував його розвивати цей талант.

Номер слайду 4

Коли композитор почав втрачати слух, він не занепав духом і продовжив складати музику по пам'яті. До 27-річного віку він повністю оглух.

Номер слайду 5

Одного разу на світському вечорі Бетховен відмовився виступити перед гостями на прохання князя, власника маєтку, і замкнувся в кімнаті на знак протесту. Розгніваний князь наказав виламати двері, і Бетховен пішов геть, заявивши, що князів багато, а ось Бетховен на світі тільки один.

Номер слайду 6

Навіть перебуваючи у високому суспільстві, Бетховен нерідко мав неохайний вигляд. Він ніколи не надавав великого значення зачісці, одягу і зовнішньому вигляду загалом.

Номер слайду 7

Довгий час вважалося, що причиною хвороб Бетховена було лікування свинцем, яке спричинило отруєння організму. Цей висновок був зроблений після вивчення пасма волосся, яке ніби-то належало композитору. Однак сучасні дослідження ДНК зразків показали, що саме цей зразок волосся належав жінці, а дослідження інших пасм, які ймовірно належали Бетховену, показали, що справжньою причиною смерті Бетховена міг бути хронічний гепатит з виходом в цироз печінки.

Номер слайду 8

Ковалевська Вероніка. Дякую за увагу!

pptx
Додано
2 листопада 2023
Переглядів
125
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку