НОРМАТИВНА БАЗА інтегрованого курсу Здоров'я, безпека та добробут

Про матеріал
Презентація допоможе колегам (особливо молодим) зорієнтуватися з нормативною базою при викладанні предмету ОСНОВИ ЗДОРОВ'Я у 6-9 класах та у впровадженні інтегорованого курсу ЗДОРОВ'Я БЕЗПЕКА ДОБРОБУТ у 5 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КЗ «Соколівський ліцейім. Отакара Яроша»Зміївської міської ради Чугуївського району Харківської областіЗаснована у 1887 році.

Номер слайду 2

методичний супровід особливостей викладанняІнтегрованого курсу здоров’я, безпека та добробут у 5 класі та предмету основи здоров’яу 6 - 9 класах Підготувала:вчитель хімії та основ здоров‘я. Трофімова Оксана Миколаївна

Номер слайду 3

2022/2023 навчальний рік

Номер слайду 4

Методичні джерела: Нормативні документи МОН;Програми, підручники, робочі зошити;Фахові видання, методичні посібники;Співпраця з ЦПРПП, ХАНО;Самоосвіта;Співпраця з колегами;Творчі лабораторії, вебінари, освітні канали, сайти тощо.

Номер слайду 5

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ Програму розроблено на підставі Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти з урахуванням впровадження НУШ з початкової загальної освіти. Модельна навчальна програма інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут» створена на підставі МОН України від 19.02.2021 № 235 «Про затвердження типової освітньої програми для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти»

Номер слайду 6

Мета предмету:формувати знання, ставлення і уміння, сприятливі для здоров’я, безпеки та добробуту;розвивати соціалізацію та самореалізацію особистості;формувати ключові компетентності, що сприяють соціальній і міжособистісній взаємодії;розвивати та сприяти збереженню здоров’я і безпеки через самоусвідомлення .

Номер слайду 7

Базові ідеї курсу ЗБД : Набуття базових знань, що визначені Державним стандартом за модельною програмою ЗБД у 5-6 кл: Безпека Здоров'я. Добробут. Уміння вчитися. Підприємливість. Фінансова грамотність. Культура споживання. Доброчинність.

Номер слайду 8

Зміст: науково обѓрунтована концептуальна структура. Базові поняття: Здоров'я : фізичне, психологічне (ментальне), соціальне, духовне. Безпека. Добробут. Зміст ЗБД

Номер слайду 9

Програму основи здоров'я розроблено на підставі Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти Постанова Кабінету Міністрів України від 23. 11. 2011 р. № 1392 з урахуванням Державного стандарту початкової загальної освіти (Постанова Кабінету Міністрів України від 20.04.2011 р. №  462) та відповідно до положень «Концепції Нової української школи» (2016)Укладачі програми (2012 р.): Т. Є. Бойченко, Т. В. Воронцова, О. Л. Москаленко, В. В. Дерев'янко …Над оновленням програми (2017 рік) працювали: О. І. Шиян, Т. Г. Боса, О. А. Спірке, О. І. Шаповал. МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Номер слайду 10

Мета предмету:розвивати в учнів освічену особистість;ініціативність до навчання та саморозвитку (в умовах глобальних змін та викликів);основні життєві компетентності необхідні для здоров'я, безпеки і успіху;навчити застосовувати знання в реальних життєвих умовах, під час розв’язку практичних завдань;навчити обгрунтовувати власну життєву позицію;виховувати здатність ідентифікувати себе як важливу складову українського суспільства.

Номер слайду 11

Базові ідеї : Здоров’я людини - це її загальне благополуччя (холістична модель)Благополуччя людини і його рівень найбільше залежать від власної поведінки, способу життя. Навчання здоровому способу життя потребує нових підходів до викладання (тренінги…)

Номер слайду 12

Сучасне уявлення про здоров’я (холістична модель)Духовне благополуччя. Фізичне благополуччя. Соціальнеблагополуччя. Емоційне благополуччяІнтелектуальнеблагополуччя. Здоров’я —це стан повного фізичного, психологічного і соціального благополуччя (ВООЗ)Вищі цінності, ідеали, мета і сенс життя. Як людина реагує на події, як справляється з невдачами і стресами. Спілкування і взаємодія з іншими людьми. Вправи, харчування, гігієна, відпочинок. Здатність набувати і застосовувати знання, аналізувати проблеми і приймати рішення

Номер слайду 13

Спосіб життя

Номер слайду 14

Головне завдання кусу: Вплинути педагогічними методами на самосвідомість і поведінку учнів шляхом розвитку у них цінностей, життєвих і спеціальних навичок, сприятливих для здоров’я, безпеки, добробуту, гармонійного розвитку та успіху

Номер слайду 15

Основи здоров’я. На вивчення курсу «ЗБД» та предмету «Основи здоров’я», відповідно до Типових навчальних планів для загальноосвітніх навчальних закладів, передбачено: у 5 – 9 класах – 1 год. на тиждень. Кількість годин на вивчення предмета може бути збільшена за рахунок варіативної складової навчального плану до 1,5 год на тиждень.

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Додано
2 грудня 2022
Переглядів
454
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку