Презентація. "Умови успішного навчання."

Про матеріал
Презентація складена відповідно до модельної навчальної програми «ЗДОРОВ’Я, БЕЗПЕКА ТА ДОБРОБУТ. 5–6 класи (інтегрований курс)» для закладів загальної середньої освіти (автори Василенко С. В., Коваль Я. Ю., Колотій Л. П.) та підручника відповідних авторів. Презентація допоможе учителю ефективно провести урок, зробити його яскравим, цікавим, динамічним.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Умови успішного навчання. Оцінювання навчальних досягнень здобувачів освіти. Типи сприйняття інформаціїОблаштування робочого місця. Самостійне навчання. Прийоми для запам'ятовування Оцінювання, взаємооцінювання, самооцінювання

Номер слайду 2

Завдання 1. Продовжувати роботу над виробленням навичок дотримання розпорядку дня.2. Ознайомитися з умовами успішного навчання. 3. Формувати пізнавальний інтерес.4. Вчитися розвивати здібності. 5. Розвивати вміння успішно навчатися.6. Виховувати мотивацію дбайливого ставлення до життя і здоров'я.

Номер слайду 3

Уміння вчитися -це вміння розвивати свої здібності, уміння шукати способи дії в нових ситуаціях. Які риси характеру допомагають тобі навчатися? Щоб пригадати риси характеру, переглянь файл за QR-кодом.

Номер слайду 4

Типи сприйняття інформаціїКорисно розібратись, як нам комфортніше навчатися, залежно від типу сприйняття інформації. Це можна зробити за допомогою різноманітних тестів, наприклад, таких, як за QR-кодом.

Номер слайду 5

Поміркуй. Та визнач тип сприйняття інформації.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Правила самостійного навчання. Усьому своє місце. Економ свій час. Поринь у роботу. Вчасно відпочивай. Підготуй все необхідне, прибери все зайве. Сплануй роботу. Не відволікайся. Зосередься на завданні. Відгородися від стороннього. Якщо відчуваєш втому – зміни діяльність4 основні правила самостійного навчання/виконання домашніх завдань Завдання буде виконане вчасно і швидше

Номер слайду 10

Номер слайду 11

5 порад для швидкого запам'ятовування інформаціїРозділяйте інформацію на частини. Записуйте складні для запам'ятовування частини. Розкажіть комусь про прочитане. Слухайте себе на аудіозаписіДобре спіть

Номер слайду 12

5 порад для швидкого запам'ятовування інформації1. Розділяйте інформацію на частини. Запам'ятати один великий текст складніше, ніж декілька дрібних. Розбивати матеріал потрібно не більш ніж на 7 уривків, пов'язаних однією думкою. Це називають структуризацією інформації, що допомагає запам'ятати матеріал. Запам'ятовувати інформацію допоможе концентрація уваги на середній частині тексту. Зазвичай, початок практично не інформативний, а кінець зазвичай легко "чіпляється" без зусиль з боку самої людини. 2. Записуйте складні для запам'ятовування частини. Механічна і зорова пам'ять допоможуть запам'ятати те, що спочатку здавалося складним. Можна завести спеціальний щоденник і записувати важливі думки до нього.3. Розкажіть про прочитане друзям. Фахівці рекомендують проговорювати інформацію вголос. Так запам'ятовування відбувається краще. Ви можете скористатися цим і розповісти цікаву інформацію своїм друзям або родичам. Тоді, переказана інформація стане вашим особистим досвідом. Тому відтворити її ще раз стане простіше. 4. Слухайте себе на аудіозаписіВивчивши інформацію, запишіть її на диктофон. Засинаючи, увімкніть цей запис. Це дієвий спосіб для того, щоб закріпити вже знайому інформацію.5. Добре спіть. Чим довше ви спатимете після вивчення інформації, тим краще будете пам'ятати вранці. Безсонні ночі погіршують пам'ять. Краще поспати пару годин перед іспитом, ніж намагатися довчити ще "пару білетів".

Номер слайду 13

Лампа має знаходитись зліва, але якщо людина лівша – справа. Ввечері настільна лампа не має бути єдиним джерелом світла. КРАЙ СТОЛУмає знаходитись на декілька сантиметрів нижче рівня грудей, щоб школяр, який сидить, мав можливість покласти лікті на стіл, не горблячись, і при цьому не задираючи ліктіВідстань між грудною клітиною та краєм столу 8-10 см. Стопи повинні розміщуватись повністю на підлозі. Якщо стілець зависокий, найкраще поставити додаткове обладнання (наприклад табуретку), щоб стопи стояли на ньому. Якщо зріст вище за 120 см. Підставка для підручників – під кутом 30-40 градусів відносно поверхності столу. Але при зрості до 120 см – висота столу не більше 52 см. Стіл має бути розташованим обличчям до вікна або лівим боком до вікна (якщо дитина лівша – правим)

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Домашнє завдання1. Опрацювати параграф 14, 16. Підручник «ЗДОРОВ’Я, БЕЗПЕКА ТА ДБРОБУТ. 5 клас (інтегрований курс)», автори Василенко С. В., Коваль Я. Ю., Колотій Л. П.2. Виконати тести на платформі «На урок».

pptx
Додано
6 грудня 2022
Переглядів
1467
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку