Презентація § 14. Безпека в інтернеті 5 клас НУШ ВЖР

Про матеріал
Вчимося жити разом : підручник для 5 кл./ Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко, К. С. Василенко, І. В. Лаврентьєва, Н. В. Андрук.:Видавництво «Алатон», 2022.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 14.  Безпека в інтернетіБілокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради Донецької областіРозробила: Прокоф’єва Л. Р.,практичний психолог, учитель основ здоров’я

Номер слайду 2

У цьому параграфі ви:обговорите переваги та недоліки інтернету;ознайомитеся з правилами спілкування і безпеки в соціальних мережах;дізнаєтесь, яка інформація є публічною, а яка —приватною;дослідите правила безпеки в інтернеті;розвиватимете уміння критично мислити, розпізнавати ризики, ефективно спілкуватися.• соціальні мережі• публічна інформація• приватна інформація• нетикет • Нікнейм

Номер слайду 3

переваги та недоліки інтернетуІнтернет — цікавий і корисний засіб для навчання,відпочинку, спілкування з рідними та друзями тощо. Водночас його вплив може бути і позитивним, і негативним.• Розгляньте мал. 45. Які твердження свідчать пропозитивний вплив інтернету, а які — про негативний?• Розкажіть, якими можливостями інтернету ви кори-стуєтеся найчастіше. Нові знайомства. Доступ сторонніх до особистоїінформаціїНегативний вплив на здоров’я(якщо довго сидіти за комп’ютером)Інформація в інтернеті не завждиє достовірною. Можливість щось купити онлайн. Можливість відпочивати,не виходячи з дому. Необмежений доступ до розваг(ігри, фільми)Інтернет-залежність. Спілкування з друзями онлайнІнтернет-шахрайство. Швидкий доступ до інформаціїКористування електронною поштою. Спам і віруси

Номер слайду 4

соціальні мережіСучасний світ неможливо уявити без соціальних мереж.• Розгляньте мал. 46. Проаналізуйте, в яких соціальних мережах кількість користувачів найбільша, а в яких — найменша.• Проведіть опитування серед однокласників щодосоціальних мереж, якими вони користуються.• За результатами опитування створіть діаграмупопулярності соціальних мереж вашого класу.• Презентуйте отримані результати у класі або поділітьсяними в соціальних мережах.

Номер слайду 5

Правила спілкування у мережі інтернет. Спілкуючись в інтернеті, ви спілкуєтесь з живими людüми. Є нетикету. Це словоскладається з двох слів: англійського net — мережа і французького etiquette — етикет.• Розгляньте правила нетикету на мал. 47. Обговоріть:• Що означає кожне правило?• Які наслідки матиме порушення цих правил?• Які ще правила можна додати?

Номер слайду 6

захист персональних даних. Щоб запобігти небажаному витоку інформації, навчіться розпізнавати публічну та приватну інформацію. Публічна інформація — це відомості про людину, за якими її не можна знайти чи ідентифікувати. А приватна інформація — навпаки. Дослідіть соцмережу, в якій ви зареєстровані. Перевірте налаштування публічності вашої сторінкита публікацій для інших користувачів.

Номер слайду 7

правила безпеки в інтернетіЩоб зловмисники не могли отримати інформацію про ваше справжнє ім’я, вік,місце проживання тощо, використовуйте нікнейм. Це вигадане ім’я користувача. Використовуйте надійні паролі. Пароль має містити щонайменше 8 символів, складатися з літер, цифр і спеціальних символів. Бажано час від часу змінювати паролі та використовувати різні паролі на різних сайтах. Не діліться в інтернеті паролями та іншою особистою інформацією: своєю домашньою адресою,номером телефону, номером і адресою школи. Під час публікації використовуйте максимальні налаштування конфіденційності та безпеки,наприклад, щоб ваші публікації бачили лише друзі. Ніколи не діліться чужими фото без згоди цих людей.

Номер слайду 8

правила безпеки в інтернеті• Обговоріть відомі вам приклади ризикованої поведінки в інтернеті. До яких наслідків це призвело?• Завантажте за QR-кодом презентацію про правила безпеки в інтернеті.• За наданими у презентації рекомендаціями потренуйтеся дотримуватися правил безпеки в соціальних мережах.

Номер слайду 9

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Номер слайду 10

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Номер слайду 11

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Номер слайду 12

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Комір Яна Володимирівна
    Спасибі,гарна робота
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 грудня 2022
Переглядів
4057
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку