Новий рік в різних кінцях планети

Про матеріал

Презентація присвячена святкуванню Нового року в різних кінцях планети: Індії, Японії, Франції, Індонезії, Кубі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Новий рік в різних кінцях планети. Презентацію підготувала вчителька початкових класів КЗО «Спеціалізована школа № 13» ДМР Герасимович І. П.2019-2020 н.р.

Номер слайду 2

Новий рік. Новий Рік одне із найочікуваніших свят у році. І кожна країна має свої традиції святкування та навіть дата святкування може бути різна.

Номер слайду 3

Новий Рік в КитаїВ Китаї він називається Святом Весни і відзначається в період між 21 січня і 21 лютого, тоді коли місяць завершує свій повний цикл, і настає молодик. Урочистості тут тривають 15 днів і закінчуються Святом ліхтарів. У заходах беруть участь і дорослі, і діти. 

Номер слайду 4

Новий Рік в Індії В Індії дане свято називається Дівалі, або Фестиваль Вогнів. Відзначають його в кінці жовтня або початку листопада. В цей день на вулицях індійських міст всі будинки і статуї богів і тварин прикрашені яскравими квітами, вогнями, ліхтариками та запаленими свічками.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Новий Рік в Японії У Японії існує традиція збиратися всім разом і грати в ігри: ханецукі, настільна гра з фішками сугороку, УТА-Гарут та інші. На вулицях у свято багатолюдно. У крамницях повно новорічних сувенірів.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Новий Рік у Франції У Франції до дітей приходить не Дід Мороз, а дідок Пер Ноель в шубі, червоному ковпаку і дерев'яних черевиках. Пересувається він на ослику. Діти вірять, що Пер Ноель забирається в димохід і кладе їм гостинці в спеціально приготовлене для цього взуття перед каміном.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Новий рік в ІталіїСвято починається 6 січня. Напередодні свята дітлахи підвішують панчохи біля каміна. Вони сподіваються отримати багато смачних і чудових гостинців. Тільки дарує їх тут не Дід Мороз, а добра і лагідна фея на ім'я Бефана. 

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Новий рік в Англії У свято Нового Року будинки прикрашають не тільки ялинками, але і гілочками омели. Їх розвішують всюди, навіть на лампи і люстри. Вінком з омели прикрашають і вхідні двері. Вважається, що ця рослина приносить у дім щастя і охороняє його мешканців від хвороб. 

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Новий рік на КубіПрикрашають хвойне дерево араукарію або навіть просто пальму. Напередодні святкування наповнювати водою всі відра, глечики та тази в будинку. Опівночі цю воду виливають з вікон. Вважається, що таким чином люди захищають свій будинок від негараздів і нещасть. 

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Новий рік в ІрландіїСвято вважається не тільки сімейним. Напередодні Нового Року двері всіх будинків відкриваються навстіж. У будь-який з них може увійти кожен бажаючий і приєднатися до торжества. Гостя обов'язково посадять на найпочесніше місце. 

Номер слайду 17

Новий рік в АвстраліїАвстралійці відзначають це свято одними з перших на планеті. Святкування тут, як правило, проходить під відкритим небом. Пляжні вечірки, гучні пісні, веселі танці, фантастичні феєрверки, музичні фестивалі за участю світових зірок

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Дякую за увагу

pptx
Додано
15 грудня 2019
Переглядів
831
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку