НУШ Цифровий кейс 6 тиждень "Батьківщина"

Про матеріал

Шановні коллеги! Пропоную до Вашої уваги «Цифровий кейс» (1клас)

В основу «Цифрового кейсу» покладено Модельну навчальну програму для першого класу, розроблену учасниками проекту «Нова українська школа» під керівництвом Р. Шияна та сконструйовано на основі потижневого планування освітнього процесу з окресленням теми тижня.

Увага! Данні матеріали взято з мережі Інтернет та мною упорядковані.

  • 6тиждень «Батьківщина»
  • 1.Київ (презентація)
  • 2.Що ми знаємо про Україну? (презентація)
  • 3.Символи України (презентація)
  • 4.Україна – це ти (пісня)
  • 5.Добрий ранок, Україно! (пісня)
Зміст архіву
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Головним містом нашої країни, її столицею є стародавнє місто Київ – дуже красиве і велике місто. Звідси взяла початок українська держава, і Київ – її найстаріше місто. Пригадайте легенду про її заснування.

Номер слайду 3

Чудове, велике місто… Місто-легенда, місто-красень. Коли б князь Кий, його брати і сестра могли б подивитися на нього сьогодні, то не впізнали б його – так воно зміцнилося, поширилося, погарнішало і забуяло.

Номер слайду 4

Більшою своєю частиною Київ розкинувся на горбистому правому березі Дніпра. Рівнинний лівий берег почали освоювати порівняно недавно. Центр Києва розмістився на високому березі славетної річки.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Дніпро – велика й могутня річка, яка тече територією нашої країни і впадає в Чорне море. По Дніпру курсують пасажирські і великі вантажні судна.

Номер слайду 7

Київ – одне з найзеленіших міст нашої країни. Особливо красиві його вулиці навесні – коли починають цвісти каштани. Каштани стали символом міста.

Номер слайду 8

Головна вулиця столиці України - Хрещатик

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Майдан Незалежності

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Центр Києва – давня і новітня історія нашої країни. Тут можна зустріти видатні архітектурні споруди, історичні пам’ятки України, пам’ятники, шедеври давнини і сучасності.

Номер слайду 14

Софійський собор

Номер слайду 15

Софійська площа

Номер слайду 16

Михайлівська площа Михайлівська площа

Номер слайду 17

Михайлівський Золотоверхий собор

Номер слайду 18

Пам’ятник святої княгині Ольги у центрі Михайлівської площі

Номер слайду 19

Маріїнський палац

Номер слайду 20

Андріївську церкву і Маріїнський палац побудував архітектор І.Мічурін за проектами відомого зодчого Б.Растреллі. Від церкви йде Андріївський схил – діюча виставка продаж виробів народних майстрів, осередок невмирущої народної творчості. Андріївська церква

Номер слайду 21

Андріївський схил

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Над дніпровськими кручами здіймається 20-метровий пам’ятник князю Володимиру. Споруджений у 1853 році на честь події, що сталася понад тисячу років тому. У 988 році на Дніпрі відбулося хрещення киян. Пагорб називають Володимирською гіркою.

Номер слайду 24

Києво-Печерська Лавра

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Золоті ворота

Номер слайду 27

Магнолії в Київському Ботанічному саду

Номер слайду 28

На жаль за один раз не можливо розповісти про красу цього чудового міста. Сподіваюсь, що ви знайдете час і можливість побувати в нашій столиці й на власні очі побачити це чудове місто. Адже правильно говорять: краще один раз побачити, ніж сто разів почути.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Державні та народні символи України. НВК “Гімназія – загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №4”Вчитель: Савченко Тетяна Володимирівнам. Світловодськ

Номер слайду 2

Державні та народні символи Символіка - своєрідна візитна картка країни. Історично склалося так, що кожна країна має свої Державні та народні символи.

Номер слайду 3

Державні символи країни До Державних символів країни належать Державний Прапор, Державний Герб та Державний Гімн, які є розпізнавальними знаками країни.

Номер слайду 4

Державний Прапор України Кольори Державного Прапору України — синій і жовтий. З давніх-давен українська земля була хліборобським краєм. Синє море або небо над золотою нивою — зміст, який нині вкладають у кольори Державного Прапору України.

Номер слайду 5

Державний Герб України 19 лютого 1992 р. Верховною Радою України ухвалена постанова «Про Державний Герб України», якою було затверджено «Тризуб, як малий герб України» та, відповідно, головний елемент великого герба.

Номер слайду 6

Державний Гімн України Державний гімн України — один з головних державних символів України поряд з прапором і гербом. Державним гі́мном є перший куплет та приспів пісні "Ще не вмерла України і Слава, і Воля"слова Павла Чубинського, музика Михайла Вербицького.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Народні символи Кожен народ має народні символи. Народні символи - це те, що найбільше любить і шанує даний народ. Називаючи народний символ, можна дізнатися, про яку країну йде мова. Українці мають свої традиції, які споконвіку шанують і бережуть…

Номер слайду 9

Батьківська хата - символ рідної землі, Батьківщини, свого роду. А з ними приходять тепло і затишок, захист і допомога. Кажуть, що в рідній хаті й стіни допомагають. Тож того, хто шанує рідну домівку, шануватиме Доля.

Номер слайду 10

Вишитий рушник - стародавній оберіг дому, символ щасливої долі, злагоди і подружньої вірності, чистоти почуттів і найщиріших побажань.  Рушник-це оберіг від злих сил і пам'ять про святе і незабутнє.

Номер слайду 11

Вишиванка - національна святиня, бо символізує собою і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв'язок багатьох поколінь-зв'язок, що не переривається віками. Вишиванку передають з роду в рід, зберігають як безцінну реліквію.

Номер слайду 12

Вінок — символ життя, долі, життєвої сили; символ дівоцтва. Вінок є також символом довершеності. Вінок є частиною українського національного костюма.

Номер слайду 13

Писанка - це символ Сонця; життя, його безсмертя; любові і краси; весняного відродження; добра, щастя, радості. Кожен орнаментальний мотив має певне значення.

Номер слайду 14

Коровай – ритуальний священний хліб, котрий завжди має художньо виконану і естетично оздоблену круглу, тобто сонячну форму. Він - символ багатства через плодючість природи.

Номер слайду 15

Народна пісня Українська пісня — то живий  скарб, що  йде від покоління до  покоління, несучи радість  чи  смуток, чаруючи людську душу,  даючи їй  силу й натхнення.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Рослини-символи України Рослини відіграють у житті людини велику роль. Рослини — це продукт харчування, це лікувальні засоби, корм для тварин, сировина для промисловості тощо. Рослини — «фабрики» кисню. Деякі рослини — особливо важливі, вони є символами країн, народів.

Номер слайду 18

Верба Важко уявити нашу землю без верби. У нас її росте близько 30 видів. Говорять: „Де вода, там і верба”. Вона своїми коренями скріплює береги, очищає воду.

Номер слайду 19

Калина — символ життя, крові, вогню. Деякі дослідники пов'язують її назву із сонцем жаром, паланням.

Номер слайду 20

Тополя - символ дівочої краси, а також жіночого й дівочого суму, їх самотності. Тополя край дороги - це образ жінки чи дівчини, котрі чекають своєї долі чи свого судженого...

Номер слайду 21

Вишня - символ рідної землі та України, матері й дівчини-нареченої.

Номер слайду 22

Жито—символ життя і життєвого благополуччя. Це-основа всього живого; є основою життя навіть за своєю назвою - в них спільний корінь: жито зростає в житті, а життя виростає з жита.

Номер слайду 23

Пшениця - символ краси життя, щасливого добробуту, тілесного і духовного багатства. Якщо житня хлібина дає здоров'я і силу, то пшеничний коровай додає до них щастя і красу. 

Номер слайду 24

Барвінок - символ вічності буття і життєвої сили, провісник весни.

Номер слайду 25

Мальва - символ любові до рідної землі, до свого народу, до батьківської хати. Уособлює духовне коріння людини, її вірність духовній спадщині предків.

Номер слайду 26

Соняшник - символ Сонця, праці й достатку, сили і добробуту. Крім цього соняшник символізує Батьківщину: як соняшник повертає за Сонцем свою голову, так і людина думкою, словом і ділом звернена до своєї Вітчизни.

Номер слайду 27

Чорнобривці Для українців чорнобривці символізують дитинство, рідну матір і батька, рідну оселю.

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Тварини - символи України Через віки пронесли українці любов до різних тварин, тому що вважали їх символами. До тварин-символів українського народу належать: лелека, ластівка, зозуля, соловейко, півень, бджола, їжак, корова, кінь, коза…

Номер слайду 30

Лелека - символ любові до батька-матері, котрі благословили тебе на світ, а тому це - й символ сімейного благополуччя, любові до рідної землі, Батьківщини.

Номер слайду 31

Соловей - Свята і вільна Божа пташка, співець добра і кохання, символ весни і волі, високого натхнення і неперевершеного таланту.

Номер слайду 32

Зозуля - символ суму і вдівства, весни і, водночас, нещастя, туги за минулим і страждань нерозважливої матері.

Номер слайду 33

Ластівка - символ весни і відродження, добра і щастя. Вона - Божа пташка, а тому, вбити її - великий гріх; зруйнувати гніздо-накликати на себе велику біду.

Номер слайду 34

Півень - символ вогню і войовничості. Він - уособлення пильності, завдяки чому стає передвісником біди: пильнуючи, першим помічає небезпеку і попереджає про неї.

Номер слайду 35

Кінь - символ енергії й сили, пристрастей та інстинктів, а також вірності і відданості в праці, в щоденних турботах.

Номер слайду 36

Ведмідь Це мудрий, сильний і незалежний звір, який, як правило, нікого не турбує, якщо не турбувати його.

Номер слайду 37

Корова - символ продуктивних сил Землі, материнського інстинкту, матері-годувальниці, добробуту і благополуччя; втілення тільки добрих начал і ні в яких ситуаціях не здатна на зло.

Номер слайду 38

Собака – символ вірного друга, надійного і непідкупного помічника, яким він був для людини протягом багатьох тисяч років.

Номер слайду 39

Бджола - її ще називають «Божою комахою», а то й «Божою мухою», бо вона виконує Божі доручення.

Номер слайду 40

Божа корівка (Сонечко) - «райська комаха», і не просто райська, а навіть свята, бо в неї на спинці сім темних плямок (святе число!).

Номер слайду 41

Захист проекту

Номер слайду 42

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.8
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. грабовецька ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Мырза Катюша
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Іванова Таісія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Коваль Оксана Григорівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Шаріпова Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
zip
Додано
31 липня 2018
Переглядів
11386
Оцінка розробки
4.9 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку