НУШ Цифровий кейс 7 тиждень "Ми підприємливі"

Про матеріал

Шановні коллеги! Пропоную до Вашої уваги «Цифровий кейс» (1клас)

В основу «Цифрового кейсу» покладено Модельну навчальну програму для першого класу, розроблену учасниками проекту «Нова українська школа» під керівництвом Р. Шияна та сконструйовано на основі потижневого планування освітнього процесу з окресленням теми тижня.

Увага! Данні матеріали взято з мережі Інтернет та мною упорядковані.

  • 7тиждень «Ми підприємлипі»
  • 1.Як вітаються в різних країнах світу (презентація)
  • 2.Чому варто допомагати іншим (презентація)
  • 3.Розумниця (укр..народ.казка) (аудіо запис)
  • 4.Казочка про добро «Те що повертається» (відео)
  • 5.Ввічливі слова (відео)
Зміст архіву
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як вітаються в різних країнах світу? Презентація вихователя-методиста дошкільного навчального закладу№5 “Червона гвоздика” Черкаської міської ради Бурлаки Наталії Яношівни Як вітаються люди в різних країнах світу

Номер слайду 2

Що ж таке вітання? Вітання — це жест або словосполучення для вступу в контакт з іншою людиною. Зазвичай вітання передує початку спілкування. Вітанням можна продемонструвати своє відношення до того кого вітають. Вітання може бути як усним так і письмовим.

Номер слайду 3

Всесвітній день вітань Відзначається щорічно з 1973 року. Його придумали два брати-американці – Майкл і Брайен Маккомак пізньою осінню 1973 року, відправивши декілька вітальних листів в різні кінці світу. З того часу, щороку 21 листопада відзначається Всесвітній день вітань, радісних емоцій і гарного настрою.

Номер слайду 4

Як треба звертатися до людей? Є три види звертання: Офіційне (громадянин, пан); Дружнє (шановний колега, старий, любий друже); Фамільне (допустиме тільки серед найближчих друзів). До старших за віком потрібно звертатися на «ви». До незнайомих ровесників теж потрібно звертатися на «ви». На «ти» звертаються тільки до найближчих друзів.

Номер слайду 5

Традиції вітання в Україні На Україні з давніх-давен найпоширенішим способом вітання були рукостискання та слова «Добрий день» («Добрий ранок», «Добрий вечір») чи «День добрий». Серед чоловіків прийнятим був потиск рук, а добре знайомі жінки при зустрічі цілувалися і обіймалися, таким чином бажаючи добра та здоров'я.

Номер слайду 6

Правила вітання при зустрічі Першими вітають молодші старших.

Номер слайду 7

Вітаючись з чоловіком, жінка повинна першою подати руку.

Номер слайду 8

Чоловік завжди встає вітаючись і з жінками, і з чоловіками. Жінка, вітаючись з чоловіком, не встає.

Номер слайду 9

З чого починається спілкування?  Будь-яке знайомство, та і взагалі будь-яке спілкування починається з привітання. Яким воно має бути? За етикетом, вітати людину потрібно словами:  «Здрастуйте!»  «Доброго ранку!» «Добрий день!» «Добрий вечір!» 

Номер слайду 10

Що важливо у привітанні? Інтонація. Вона повинна бути теплою і доброзичливою.  Посмішка поліпшить настрій.  Жести: поклон, кивок голови, рукостискання, обійми, поцілунок руки.  Під час привітання не можна опускати очі, потрібно зустрітися поглядом з тим, кого ви вітаєте

Номер слайду 11

Як відповідати на вітання?  Якщо вас привітали, потрібно обов’язково відповісти на це привітання.  Якщо вітають вас незнайомі, треба відповісти на це привітання навіть незнайомій людині.

Номер слайду 12

Привітання в індіанських племенах У деяких індіанських племенах Америки при зустрічі треба присісти. Це знак миру і добрих намірів.

Номер слайду 13

Привітання в арабських країнах При зустрічі треба схрестити свої руки на грудях.

Номер слайду 14

Як вітаються в диких африканських племенах? У деяких африканських племенах при зустрічі прийнято плювати один в одного. Це ознака шанобливого ставлення, а якщо ти не плюнув - знак повної неповаги або навіть презирства.

Номер слайду 15

Як правильно вітатись в Індії? Треба скласти руки разом, шанобливо притискаючи їх до грудей.

Номер слайду 16

Як вітаються в Латинській Америці? На зустрічі треба обійнятись, навіть, якщо це малознайома або навіть незнайома людина.

Номер слайду 17

Привітання в Лапландії При зустрічі люди труться один об одного носами!

Номер слайду 18

Як вітаються в далекому Самоа? При зустрічі жителі цієї заморської країни зазвичай обнюхують один одного

Номер слайду 19

Незвичайне привітання тибетців При зустрічі вони знімають капелюх і витягують язика. Якщо ви побачили тибетців, то відразу покажіть їм і свого язика. Так ви доведете, що Ви людина, а не диявол, чий язик зеленого кольору.

Номер слайду 20

А от в північній Гренландії мешканці вітаються зовсім по-іншому Люди кажуть один одному "Гарна погода!", навіть якщо за вікном 40 градусів нижче нуля і дме сильний вітер! Гарна погода!

Номер слайду 21

Дякую за увагу!

Номер слайду 22

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ Інтернет-ресурси - http://etuket.com/talk/53-greeting.html - http://h.ua/story/152842 - http://storinka-m.kiev.ua/article.php?id=463 - http://uk.wikipedia.org/wiki - http://bybochkaktuss.blogspot.com/2011/10/blog-post.html

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розробка виховного заходу. Розробив викладач Кутуєва Т. Г. Добра справа два століття живе!Міністерство освіти і науки України. Департамент освіти і науки. Полтавської обласної державної адміністраціїВище професійне будівельне училище м. Горішні Плавні

Номер слайду 2

Що є доброта?Доброта – це прагнення людини робити добро навколишнім; чуйність, любов до ближнього.

Номер слайду 3

ПРИСЛИВ’Я ПРО ДОБРОТУДобре ім'я — найкраще багатство. Добре роби, добре й тобі буде. Добрий чоловік — надійніше кам'яного мосту. Доброму скрізь добре. Живи так, щоб тобі було добре, а другим ще краще. З добрим поживеш — добре й переймеш, з лихим зійдешся — й свого позбудешся. Роби іншим добро - будеш сам без біди. Роблячи зло, на добро не сподівайся. Добра гребувати - з людьми не знатися. Добра бажаєш, добро і роби. Добра на зло не змінюють. Добра не уявляєш, так худа не роби. Добра, що скарбу, шукають, а зле під рукою. Добра слава злому ненависна.

Номер слайду 4

Вислови відомих людей про доброту Во внутреннем мире человека доброта — это солнце. Гюго В. Доброта для души то же, что здоровье для тела: она незаметна, когда владеешь ею, и она дает успех во всяком деле. Толстой Л. Н. Попытайтесь быть хотя бы немного добрее — и вы увидите, что окажетесь не в состоянии совершить дурной поступок. Конфуций. Доброта — это то, что может услышать глухой и увидеть слепой. Марк Твен Состраданье к животным так тесно связано с добротою характера, что можно с уверенностью утверждать, что не может быть добрым тот, кто жесток с животными. Шопенгауэр А.

Номер слайду 5

Як проявляється доброта у повсякденному житті

Номер слайду 6

Чи варто допомагати іншим?1. Коли ти допомагатимеш іншим, вони, найімовірніше, допомагатимуть і тобі. Люди звернуть увагу на твої зусилля робити їм добро, і, вірогідно, захочуть робити щось добре і для тебе. Ось що про це каже Біблія: «Давайте — і дадуть вам... Якою міркою ви міряєте, такою відміряють вам» 2. Роблячи добро іншим, ти робиш добро собі. Коли ти комусь допомагаєш, зростає твоя самоповага і ти відчуваєш справжнє задоволення. Біблія:«Більше щастя — давати, а не брати»

Номер слайду 7

У своїй родині Як я можу допомагати іншим?

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Чи хотілося б тобі відчути радість, яку приносить допомога іншим?«Іноді, коли мені хочеться сісти на диван і подивитись телевізор, я згадую про своїх батьків, які в цей час на роботі і повернуться додому дуже стомленими. Тоді я берусь до роботи: мию посуд, прибираю з порохотягом і витираю пилюку. Також я заварюю каву, бо батьки полюбляють цей напій . Коли мама приходить додому, вона говорить: “О, як тут затишно! А як добре пахне! Дуже дякую, доню!” Щоразу, коли випадає нагода зробити щось добре для мами й тата, я почуваюсь просто щасливою..

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Допомога тим, хто не є членом твоєї сім’ї:

Номер слайду 12

Як ти міг би комусь допомогти?Порада: Подумай, як ще ти міг би комусь допомогти. Постав собі за мету вже цього тижня надати допомогу хоча б одній людині. Можливо, ти здивуєшся з того, яке велике задоволення ти отримаєш від свого доброго вчинку.«Коли комусь допомагаєш, то почуваєшся дуже щасливою, адже ти зробила щось справді корисне і інші це цінують. Зрештою усвідомлюєш, що, допомагаючи людям, сама отримуєш радість, хоча й не сподівалася на це. Ти не думаєш про те, чого тобі це коштувало, бо сама отримуєш від цього дуже багато»

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Як розвивати доброту? Чутливість до оточуючих Цікався іншими людьми, допомогай їм та турбуйся про них. Спілкування з дітьми Людина , яка по – доброму ставиться до дітей , навчається по-доброму ставитися і до дорослих. Домашні тварини. Якщо ти маєш домашнього улюбленця та памятаєш, як він радо тебе зустрічає, твоє серце наповнюється добром. Участь у благодійних акціях Доброти не буває без співчуття; приймая участь в благодійних акціях, люди, які співчувають іншим виховують в собі доброту. ЧитанняІ духовна і більша частина відомої класичної літератури звертається до сердця людини пробуджує у ньому найкращі почуття , спрямовує його шляхом добра.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Добрі справи наших учнів

Номер слайду 18

Прибирання зон загального користування

Номер слайду 19

Загальні правила. Працюйте потроху кожного дня , для того, щоб доброта серця стала для вас звичкою. Ніколи не здавайтеся – пам’ятайте: навіть у великих людей бувають невдачі. Не впадайте в крайнощі. Не будьте максималістами. Намагайтесь дотримуватись золотої середини. Отримуйте задоволення ; працюйте над вибранною програмою з гумором та оптимізмом.

Номер слайду 20

Вам зробили добро? Посміхніться !Ви стали ланцюжком в колі доброти, зроби добро іншій людині та продовжи ланцюжок доброти !

Номер слайду 21

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.7
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 7
Оцінки та відгуки
  1. єрьоменко наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Малюга Оксана Володимирівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Бондаренко Світлана Вікторівна
    ЧУДОВО ПІДІБРАНИЙ МАТЕРІАЛ
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Коваль Оксана Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Паламарчук Світлана Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Відіборова Вероніка Ігорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Сорока Лариса Миколаївна
    Хороший опис, але не завантажується.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 4 відгука
zip
Додано
31 липня 2018
Переглядів
16137
Оцінка розробки
4.9 (7 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку