О. Генрі "ВОЖДЬ ЧЕРВОНОШКІРИХ" ХАРАКТЕРИ ГЕРОЇВ

Про матеріал
О. Генрі "ВОЖДЬ ЧЕРВОНОШКІРИХ" ХАРАКТЕРИ ГЕРОЇВ Одними з основних способів створення характеру в літературних творах є мова і вчинок. Вчинок є однією з яскравих форм вираження літературного характеру
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВОЖДЬ ЧЕРВОНОШКІРИХО. ГенріХАРАКТЕРИ ГЕРОЇВ

Номер слайду 2

Одними з основних способів створення характеру в літературних творах є мова і вчинок. Вчинок є однією з яскравих форм вираження літературного характеру.

Номер слайду 3

ДЖОННІХлопчик - 10 років. Непосидющий, допитливий, невтомний, енергійний, моторний, ініціативний, наполегливий, жвавий, жорсткий, невихований. Хуліган, від якого страждала вся округа, син полковника. Назвав себе Вождь Червоношкірих . Він з грубою жорстокістю ставився до тварин і людей.…жбурляв камінням у кошеня, що сиділо на паркані черев вулицю.…а хлопчисько заміряється на Білла каменюкою з кулак завбільшки.…Він укинув мені за комір гарячу картоплину, – пояснив Білл, – і роздушив її ногою . …в одній руці Вождь тримав волосся Білла, а в другій гострого ножа.

Номер слайду 4

…Дома нудно. Школа остогидла. Мені подобається ночувати біля вогнища. Ти не одведеш мене додому, Зміїне Око?…хлопець засмажив би на вогнищі Сема, якби знайшов сірники. … коли поселенці були врятовані, мені дали вівса. Пісок – не дуже смачна його заміна.…потім цілісіньку годину мені довелося пояснювати йому, чому дірка порожня, як це так, що дорога йде в обидва боки, і чого трава зелена. ДЖОННІ

Номер слайду 5

Сем. Головний викрадач, самовпевнений , заповзятий, пройдисвіт та авантюрист, рішучий, великий комбінатор. …І взяли ми собі в голову – викрасти дитину. Як казав згодом Білл, "тієї миті розум нам потьмарився …гроші були плтрібні, щоб провести шахрайську оборудку з земельними ділянками в одному місті на заході Іллінойсу. …Біля містечка я сподівався побачити загін здорових фермерів, озброєних косами й вилами, що вийшов на розшуки негідників, які викрадають дітей. Джонні назвав Сема - Зміїним оком і шпигуном. Сем відправив листа Дорсету. У тексті він вимагав викуп за дитину.

Номер слайду 6

Білл Дрісколл Напарник Сема. Нерішучий, боязкий, лякливий і слабохарактерний. Весь час, поки вони перебували в печері, чекали викуп, Білл був поруч з хлопчиком. Він возив Джонні на собі замість коня, грав з ним в індіанців, той мало не зняв з нього скальп. Джонні змучив Білла, і той відмовився від викупу, і відправив хлопчика додому. Він додому не пішов, і Білл був згоден заплатити Дорсету, аби повернути Вождя Червоношкірих . …Він примусив мене проскакати – всі дев'яносто миль до селища, ні на дюйм менше. Потім, коли поселенці були врятовані, мені дали вівса. Пісок – не дуже смачна його заміна. А потім цілісіньку годину мені довелося пояснювати йому, чому дірка порожня, як це так, що дорога йде в обидва боки, і чого трава зелена.

Номер слайду 7

Ебенезер Дорсетбатько хлопчика. Богатий, розумний, справедливий і чесний полковник.… Приведіть Джонні додому, і якщо ви сплатите мені двісті п'ятдесят доларів готівкою, я погоджуся його забрати з ваших рук. Хлопчик додому не хотів.… Батькові довелось одривати його поступово, наче пластир, від Біллової ноги . …Чи довго ви його вдержите? – питає Білл.–– Сила в мене вже не та, що колись, – каже старий Дорсет, – але, гадаю, десять хвилин можу вам гарантувати.… був чоловік шановний, відомий жмикрут, що порався в прострочених заставних паперах, і заклятий ворог усіляких грошових пожертв. Батько не тільки відмовляється платити викуп, але пропонує викрадачам самим сплатити йому 250 доларів за те, що він забере Джонні .

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Додано
23 грудня 2023
Переглядів
216
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку