Об'єкт проєктної діяльності: "Брелокі з бісеру"

Про матеріал
Брелокі з бісеру. Брело́к (від фр. breloque — «амулет»), розм. дармови́с, дармові́с, при́чепка — аксесуар, прикраса, виконана у вигляді підвіски на ланцюжку, браслеті, кільці для ключів та ін. Види бісеру. Бісероплетіння. Історія винекнення бісеру
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Брелоки з бісеру. Колпакова О. П.

Номер слайду 2

Брело́к (від фр. breloque — «амулет»), розм. дармови́с, дармові́с, при́чепка — аксесуар, прикраса, виконана у вигляді підвіски на ланцюжку, браслеті, кільці для ключів та ін. Не багато хто знає, що брелоки з'явилися ще в середньовіччі. Тоді вони представляли собою маленькі монетки, які знатні вельможі вішали на ланцюжки і скрізь ходили з ними. У ті часи це був своєрідний відмітний знак.

Номер слайду 3

Бі́сер — дрібні різнобарвні круглі або багатогранні скляні чи металеві зерна з наскрізним каналом. Бісероплетіння – різновид декоративно-ужиткового мистецтва. Бісероплетіння – мистецтво плетіння бісером, яке з'явилось тисячі років тому та відіграє і сьогодні важливу роль в культурі багатьох народів світу. Араби називали бісер – бусер («фальшиві перли»)

Номер слайду 4

Історія винекнення бісеру. Історія використання бісеру досить давня і сягає тисячоліть тому точна дата початку його використання невідома. Археологічні знахідки свідчать про те, що бісер використовували в різних культурах тисячоліть тому. Найбільш давні знайдені зразки бісеру датуються до 4-ого століття до нашої ери, і їх знайшли в Єгипті. Також бісер використовували в стародавній Греції, Римі та Китаї. В давні часи бісер виготовляли з кісток, раковин, скельця, насіння, дерева і навіть глини. Він використовувався як прикраса одягу, ритуальних предметів, а також для створення різних образів та символів. У середньовіччі Європі, бісер використовували для вишивки та виробництва різноманітних прикрас, а також в релігійних обрядах. В середні віки бісер відігравав важливу роль в європейській моді. В той час бісер виготовляли з скельця та скла. Зараз найбільш популярним матеріалом для виготовлення бісерних прикрас є скло, яке дозволяє створювати різноманітні кольори і форми. Отже, можна сказати, що бісер використовували в багатьох культурах протягом багатьох століть.

Номер слайду 5

Різновид бісеру: Класичний скляний бісер - найпоширеніший вид бісеру, який виготовляють зі скла та фарбують у різні кольори. Він є досить міцним та не вигорає на сонці. Чеський бісер - це бісер, який виготовляють в Чехії та має високу якість та багату кольорову гаму. Японський бісер - це тонкий бісер з товстим отвором, який використовують для вишивки та створення бісерних картин. Природний бісер - це бісер, який виготовляють з натуральних матеріалів, таких як перли, роги, кістки та інші.

Номер слайду 6

Прямокутний бісер. Види бісеру: Каплеподібний, отвори якого розташовані не по центру, а зміщені до краю«Бісером з двома отворами" або "двоотворовим бісер"Трубочки довжиною 5-10мм, називають "Стеклярус" (англ. seed beads) Рубаний стеклярус (короткі трубочки, «рубка»). «Рис" (витягнуті округлі намистинки у вигляді зернятка рису)

Номер слайду 7

Також бісер буває: Прозорий. Непрозорий. Прозорий кольоровий. Бісер з внутрішнім срібленням (дзеркальний)Матовим (без блиску)Перламутровим (з блискучим покриттям)З різнокольоровим блискучим покриттям(“розлитий бензин”)

Номер слайду 8

Техніки плетіння з бісеру. Нанизування. Поперечне нанизування:«Мозаїка»Плетіння двома голками (плетіння хрестиком). Плетіння сіткою. Кругове плетіння. Об'ємне плетіння

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
20 березня 2023
Переглядів
1089
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку