Образотворче мистецтво. Святкові фантазії. Створення вітальної листівки.

Про матеріал
Знайомимося з історією листівки, розвиваємо вміння працювати з папером, творчі здібності. Практична робота за альбомом «Маленький художник», с.51.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Бесіда. Найрідніша, наймиліша,Всіх вона нас пестить, тішить,Завжди скрізь буває з нами. Відгадайте. Хто це?.. (Мама). Яке свято відзначають усі жінки у березні? (8 Березня — Міжнародний жіночий день)Звичайно, напередодні 8 Березня ми розповідаємо про матусю. Про найголовнішу людину у нашому житті.

Номер слайду 3

Робота над прислів’ями1) Хто матір забуває, того Бог карає.2) Мати одною рукою б'є, а другою пестить.3) На сонці добре сидіти, а коло мами добре жити.4) У дитини заболить пальчик, а у матері — серце.5) Рада б мати для дітей небо прихилити та зорями вкрити.

Номер слайду 4

Повідомлення теми і завдань уроку. Незабаром ми будемо святкувати 8 Березня. Людині у кожному віці хочеться віддячити рідній матусі за її добрі слова, чарівну усмішку, за те, що вона є. Але щоб святковий день був по-справжньому радісним, до нього потрібно готуватися. На сьогоднішньому уроці ми будемо з вами виготовляти вітальну листівку.

Номер слайду 5

Розповідь. У 1840 була віддрукована перша вітальна листівка, яку вигадав англійський художник Джон Хослі на прохання свого друга, якому треба було привітати численних друзів і колег з Різдвом. З того часу виготовлення листівок вдосконалювалося, адже листівкою дуже зручно привітати людей, яких не можна реально привітати в житті. Сьогодні листівки створюють до найрізноманітніших свят: день народження, різдва, день святого Валентина, нового року, 8 березня.

Номер слайду 6

Перегляд листівки. Давайте розглянемо листівку створену до 8 березня. Що на ній зображено?Як розміщені квіти на листівці?Що ще зображено окрім квітів?Які кольори вибрані для листівки?Дійсно, для листівки підібрано веселі, яскраві кольори, які символізують, гарний, веселий настрій – свято.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Повторення правил безпечної поведінки з ножицями. Не можна ножиці підносити близько до обличчя. Передавати ножиці один одному потрібно тільки кільцями уперед. Ножиці класти на стіл кільцями до себе. Ножиці для ручної праці повинні мати заокруглені кінці.

Номер слайду 15

Практична самостійна робота учнів

pptx
Додано
26 серпня
Переглядів
83
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку