Урок № 2 Звуки і кольори природи. Лінія горизонту. Утворення на палітрі різних відтінків осінніх кольорів. Малювання компози­ції «Осіннє чудо-дерево»

Про матеріал
На уроці образотворчого мистецтва учні 2 класу ознайомляться з поняттям лінії горизонту та навчаться створювати відтінки осінніх кольорів на палітрі. Основна мета – розвиток творчої уяви через малювання композиції «Осіннє чудо-дерево». Діти дізнаються, як змішувати кольори для передачі осіннього настрою природи, та створять індивідуальні роботи, використовуючи гуаш або акварель. Урок допоможе закріпити навички поєднання кольорів і створення гармонійних композицій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

18.09.2024 Звуки і кольори природи. Лінія горизонту. Утворення на палітрі різних відтінків осінніх кольорів. Малювання компози­ції «Осіннє чудо-дерево» Урок№2 Образотворче мистецтво

Номер слайду 2

Привіт, маленькі митці! Сьогодні ми поговоримо про чарівну пору року – осінь. Уявіть собі, що природа – це великий художник, який щороку малює нові картини. І осіння картина – одна з найкрасивіших!.

Номер слайду 3

Розгляньте світлини. Чому осінь така особлива?Яскраві фарби: Влітку листя на деревах було зеленим, а восени воно перетворюється на справжню палітру фарб! З'являються жовті, оранжеві, червоні та навіть бурі листочки. Це ніби природа готується до свята і вбирається в найкрасивіший одяг. Шурхотіння під ногами: Коли ми гуляємо по осінньому парку, під ногами шурхотить опале листя. Це звучить так затишно і спокійно. Плоди на деревах: Осінь – це пора збору врожаю. На деревах дозрівають яблука, груші, горіхи. Це смачні ласощі для нас і для багатьох тварин. Переліт птахів: Багато птахів відлітають у теплі краї. Вони збираються у великі зграї і летять високо-високо в небо.

Номер слайду 4

Дерева в осінню пору особливо красиві. Їхні гілки вкриті різнокольоровим листям. Деякі дерева скидають все листя, готуючись до зими, а інші стоять голі, немов скелети. Чому листя змінює колір? У листі є особлива речовина – хлорофіл. Саме він надає листю зелений колір. Але восени кількість хлорофілу зменшується, і тоді стають помітними інші кольори, які були в листі весь час: жовтий, оранжевий, червоний. Давайте намалюємо осінь!Сьогодні ми будемо художниками і спробуємо передати всю красу осені на папері. ОсновніПохідніЯкі кольори ти використаєш? Жовтий, оранжевий, червоний, коричневий, зелений. Не бійся експериментувати і створювати свої унікальні осінні картини!

Номер слайду 5

18.09.2024 Техніка безпеки на уроках з образотворчого мистецтва

Номер слайду 6

18.09.2024 Правило №1 Правильна осанка. Правильно тримай олівець, пензлик. Правило №2 Правильно поводься з олівцями та пензликами. Не можна бігати з олівцями , пензликами та махати ними. Не можна гризти олівці та пензлики. Правило №3 Правильно розташовуй інструменти перед собою.

Номер слайду 7

18.09.2024 Не пити ! Не куштувати!Правило №4 Не можна пити із стаканчика та куштувати фарби.

Номер слайду 8

18.09.2024 Правило №5 Не розфарбовувати сусіда, себе та все навколо. Не будь замазурою!Спеціальний одяг врятує від бруду!Правило №6 Наведи лад на робочому місці.

Номер слайду 9

18.09.2024«Для того, щоб малювати, потрібно заплющити очі і співати.» Генрі Матісс.

Номер слайду 10

Послідовність малювання компози­ції «Осіннє чудо-дерево» Насолоджуйся осінню і створюй свої власні осінні шедеври!Бажаю тобі творчих успіхів!

Номер слайду 11

Для наступного уроку нам знадобиться:1.ватні палочки, або серветка, чи поролон…Галерея робіт

pptx
До підручника
Образотворче мистецтво 2 клас (Резніченко М. І., Трач С. К.)
Додано
18 вересня
Переглядів
252
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку