Однорічні квітково - декоративні квіти

Про матеріал
Короткий опис квітів однорічників. Даний матеріал можна використовувати як додаток до уроку або як повноцінний урок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Нервово - психологічна підготовка

Номер слайду 2

Актуалізація опорних знань та чуттєвого досвіду учнів. Встановіть відповідність{3 B4 B98 B0-60 AC-42 C2-AFA5-B58 CD77 FA1 E5}1. Добрива поділяються на…А) азотні, калійні, фосфорні2. До органічних добрив відносяться. Б) На різних етапах життя рослини3. До мінеральних добрив відноситься. В) вегетаційний період4. Добрива можна вносити…Г) Мінеральні і органічні5. Найкращий результат добрив спостерігається у Д) Торф, Перегній.

Номер слайду 3

В капелюшок пишний вбрався І морозу не злякався. Невеличкий цей сміливець Золотавий… (Чорнобривець)2. Жовтенька голівонька,Біленька хустинонька,Що я за квітонька?(Ромашка)3. Осіння квітка сукню вділа Рожеву, синю, ніжно-білу. Стоїть, неначе їжачок- У неї сотні пелюсток (Айстра) 4. Влітку диво це знайду. В полі,в лісі і в саду. Ці рослини кольоровіЗапашні такі чудові.(Жоржини)

Номер слайду 4

Тема: Однорічні декоративно - квіткові рослини

Номер слайду 5

Петунія Рослини можуть бути як високі так і низькі, а також звисаючі з простими чи махровими квітами найрізноманітніших відтінків: білі, рожеві, червоні, сині та фіолетові, а також комбінованих кольорів. Розмножують петунію  в основному насінням. Насіння зберігає схожість до чотирьох років. Після посіву сходить через 7 – 9 днів. Можна висівати як в парник так і просто у відкритий грунт. Рослини масово цвітуть на сонячних відкритих місцях. Використовують для вирощування в балконних ящиках, вазонах, на клумбах.

Номер слайду 6

Космея Невибаглива рослини з перисто – розсіченим листям та яскравими суцвіттями. Відзначається рясним та тривалим цвітінням. Використовується в оформленні різноманітних квітників, клумб, а також прекрасна у зрізі.

Номер слайду 7

Ешольція Однорічна рослина з оригінальними великими квітами. Квіти мають дуже яскравий окрас. Цвіте рясно та довго. Чудова прикраса для бордюрів. Хоча рослина і однорічна, та якщо насіння достигає і висипається в грунт, то багато  перезимовує і сходить наступного року.

Номер слайду 8

Цинія Рослини бувають високорослі з великими квітами і низькорослі з дрібними квітами. Цвітуть рясно та довго на сонячних захищених від вітру місцях. Можна висівати як в парник так і в відкритий грунт. Використовується для квітників, клумб, бордюрів.

Номер слайду 9

Вербена Ефектна декоративна рослина. Цвіте рясно, коли розростається, утворює суцільний килим. Використовується на клумбах та для озеленення балконів.

Номер слайду 10

Трохи ми стомилися!https://www.youtube.com/watch?v=T9-Cnfd. D340

Номер слайду 11

Чорнобривці Рослини бувають високорослі та низькорослі, розлогі та прямостоячі. Особливу красу придають яскраві кольори,  та вишукані  суцвіття. Дуже добре витримують спеку. Цвіте від літа до перших приморозків. Незамінна культура для озеленення.

Номер слайду 12

Ротики садові Гарні однорічники: низькорослі, високорослі та ампельні. Мають дуже яскраве забарвлення квітів. Квітує довгий час. Широко використовується для клумб, рабаток, груп. Високорослі для зрізу.

Номер слайду 13

Матіола Цінують за велику кількість квіток, що мають стійкий п’янкий аромат увечері. Можна висівати декілька разів протягом літа. Рекомендується як доповнення до змішаних квітників, бордюрів, присадибних ділянок. Невибаглива до умов вирощування.

Номер слайду 14

Шавлія блискуча Гарні яскраві квіти чарівно виглядають на фоні листя, яке підкреслює чіткість забарвлення суцвіть. Незамінна рослина для клумб, квітників. Чудово поєднується з чорнобривцями.

Номер слайду 15

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Назва рослини. Час посіву насіння. Появу сходів (дні)Висадка розсади в грунт. Агератум. Кінець березня10-12 Кінець травня. Астра. Березень6-8 Середина травня. Бальзамін. Кінець квітня6-8 Початок червня. ЧорнобривціКвітень4-6 Початок червня. Бегонія. Січень-лютий12-15 Початок червня. Вербена. Березень10-20 Середина травня. Змієголовник–6-8 Початок травня. Иберис–7-8 Початок травня. Календула–7-12 Початок травня. Капуста декоративна. Середина квітня5-8 Середина травня. Лаватера. Квітень7-10 Середина травня. Левкой. Березень3-5 Середина травня. Лобелія. Кінець березня10-15 Середина травня. Мак–8-10 Початок травня. Петунія. Кінець березня7-10 Середина травня. Резеда запашна–6-8 Початок травня. Сальвія. Березень5-8 Кінець травня. Флокс. Кінець березня5-7 Середина травня. Строки посіву однорічних рослин на розсаду

Номер слайду 16

Трохи пограємо)Перейди за посиланнямhttps://online-puzzle.ru/own_puzzle

Номер слайду 17

Давай закріпимо вивчене!Виконай вправу: «Доповни речення»1. Розмножують петунію  в основному насінням2. Космея відзначається рясним та тривалим цвітінням3. Однорічна рослина з оригінальними великими квітами це Ешольція4. Рослини бувають високорослі з великими квітами і низькорослі з дрібними квітами. Цинія 5. Ефектна декоративна рослина. Цвіте рясно, коли розростається, утворює суцільний килим це … Вербена6. Незамінна культура для озеленення це …Чорнобривці7. Гарні однорічники: низькорослі, високорослі та ампельні. Мають дуже яскраве забарвлення квітів. Ротики садові8. Цінують за велику кількість квіток, що мають стійкий п’янкий аромат увечері. Матіола 9. Чудово поєднується з чорнобривцями. Шавлія блискуча

Номер слайду 18

Ти супер молодець!

Номер слайду 19

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Коваленко Любов
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Природничі науки, Розробки уроків
Інкл
Додано
7 квітня 2021
Переглядів
1600
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку