Сучасні сільськогосподарські технології

Про матеріал
Презентація створеня для курсу Природничі науки який викладається в 11 класі за програмою Засєкіної. Тема уроку "Сучасні сільськогосподарські технології".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

15 нових технологій сільського господарства, які змінять світ

Номер слайду 2

чотири основних напрямки, в яких слід очікувати появу нових технологій: сенсори, харчування, автоматизація та інжиніринг. Сенсори дають можливість збирати різні дані в сільському господарстві. Це може бути віддалений моніторинг стану полів, тварин, фермерських господарств. Автоматизація неминуче з'являється там, де виконуються великі обсяги робіт або неминучі стереотипні дії. У статті «Топ-5 роботизованих систем в сільському господарстві» вже розглядалися системи, що прискорюють обробіток ґрунту або догляд за вже зростаючим урожаєм.Інжиніринг має на увазі використання будь-яких нових технологій для підвищення якості сільськогосподарської продукції. Як один із напрямів можна згадати технологію модифікації одноклітинних організмів, з метою отримання дешевого палива і інших хімічних субстанцій. Харчування. Щодо їжі можна згадати появу «м'яса з лабораторії» і дослідження, пов'язані з генетично модифікованими організмами.

Номер слайду 3

Телеметрія обладнання. Повинна «навчити» різну техніку заздалегідь попереджати про майбутню поломку важливих вузлів і механізмів. Датчики ґрунту і повітря. Фундаментальні доповнення до автоматизованої фермі, які дозволяють в режимі реального часу фіксувати напрямок вітру, стан ґрунту або водойми.

Номер слайду 4

Біометрія худоби. Сюди входять нашийники з GPS, RFID і біометрією, які можуть автоматично ідентифікувати тварин і передавати додаткову інформацію про їх життєдіяльність. Сенсори врожаю. Для зниження витрат при використанні рідких добрив датчики, що визначають кількість мікроелементів, розміщують прямо в грунті.

Номер слайду 5

Інфраструктурні датчики «здоров'я». Вони повинні відслідковувати стан будь-яких будівель. Виявляючи локалізацію коливань стін ферми, цеху або моста вони повинні завчасно попередити про необхідність ремонту. Генетично спроектована їжа. Створення абсолютно нових видів харчових тварин і рослин. Технологія повинна допомогти краще задовольняти біологічні і фізіологічні потреби. На даний момент роботи в цьому напрямку тільки ведуться.

Номер слайду 6

Контроль точності посіву і пересування. Грунтуючись на існуючих геолокаційних технологіях, контроль посіву допоможе заощадити на насінні, мінералах, добривах і гербіцидах за рахунок скорочення зон повторного внесення. Селективне розведення з швидкими ітераціями. Це наступне покоління селективного розведення, де на підставі поточного результату і спеціального алгоритму пропонуються поліпшення для подальшої селекції рослин.

Номер слайду 7

Сільськогосподарські роботи. Відомі ще як агроботи, вони використовуються для автоматизації сільськогосподарських процесів, таких як збір врожаю, збір фруктів, оранка, підтримання ґрунту, прополка, посадка, зрошення і т. п. Точне землеробство. Управління сільським господарством, засноване на оцінці змін поля за допомогою різних технологій. Завдяки супутниковим знімкам і вдосконаленим датчикам фермери можуть оптимізувати витрати при внесенні добрив, насіння і гербіцидів.

Номер слайду 8

Роботизовані ферми. Гіпотетичне поєднання десятків або сотень сільськогосподарських роботів з тисячами мікроскопічних датчиків, які разом будуть контролювати, прогнозувати, культивувати і витягувати урожай з землі практично без втручання людини. Закриті екологічні системи. Екосистеми, які не покладаються на обмін речовин із зовнішнім середовищем. Такі закриті екосистеми теоретично повинні перетворювати всі відходи в кисень, їжу і воду.

Номер слайду 9

Синтетична біологія. Синтетична біологія - це програмування мікроорганізмів, з метою створення таких, які обробляють інформацію, маніпулюють хімічними речовинами, виробляють матеріали і структури, виробляють енергію, їжу, підтримують і зміцнюють здоров'я людини і наше оточення.

Номер слайду 10

Вертикальне землеробство. Природне розширення міського сільського господарства, вертикальні ферми будуть культивувати рослинне або тваринне життя в спеціалізованих або змішаних хмарочосах в міських умовах. Використовуючи будови, подібні скляним домівках, вертикальні ферми зможуть активніше використовувати природне світло, будуть використовувати енергозберігаюче освітлення.

pptx
Додано
10 травня 2021
Переглядів
814
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку