"Однорідні другорядні члени речення, виражені прислівниками"

Про матеріал
Презентація до уроку української мови на тему "Однорідні другорядні члени речення, виражені прислівниками" за підручником Л.О. Варзацька 4 клас. Презентація містить слайди з правилами та практичними завданнями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Однорідні другорядні члени речення, виражені прислівниками.” Українська мова 4 клас

Номер слайду 2

Поетична хвилинка Тихо надворі. Ні вітру, ні хмар. Ані шелесне верба височенна. Наша Оленка відкрила “Кобзар”. Вголос читає Тараса Шевченка. Ген за рікою синіє гора. В небі веселка розквітла казково. Ніжно вплітається в гомін Дніпра Добре і щире Шевченкове слово. Вадим Скомаровський Прочитай виразно вірш. Випиши із вірша прислівники, постав до них запитання. Зразок: (Як?) тихо; ....

Номер слайду 3

Давно, давно колись Я чув, як, стоя під вербою Тихенько дівчина співала. І жаль мені, малому, стало... Т. Шевченко Молюся богу...І не знаю, Чого маленькому мені Тоді так приязно молилось, Чого так весело було? Т. Шевченко В неволі тяжко, хоча й волі, Сказать по правді , не було... Т. Шевченко Що хочете, то те і робіте: Чи голосно зневажайте, Чи нишком хваліте... Т. Шевченко Випиши із поетичних рядочків Т.Шевченка прислівники. (За попереднім зразком)

Номер слайду 4

Повертався Тарас зі своїх мандрівок по Україні до Києва. Спокійно та впевне- но зійшов на причал. Раптом підходять до нього жандарми і арештовують. Разом з Тарасом арештували й бага- тьох його друзів. Та нікого не покарали так тяжко і жорстоко, як Тараса Шевчен- ка. Розлютився цар за його сміливі вірші і наказав заслати у солдати далеко від України. Десять років пробув Тарас у тих далеких краях. Довго, безжально муштрували Тараса Шевченка . Але він не скорився, а писав ще запальніше, ще одвертіше проти зла і неправди. 1. Спиши текст. 2. Відшукай і підкресли прислівники. Робота з текстом

Номер слайду 5

Ознайомся з правилом Прислівники, які в реченні пов’язані з одним і тим самим дієсловом і відповідають на однакові питання, є однорідними другорядними членами речення.

Номер слайду 6

Вибіркове списування Випиши із тексту про Тараса Шевченка однорідні другорядні члени речення, які виражені прислівниками Зразок Зійшов (як?) спокійно і впевнено; не покарали (як?) ... і ... ; муштрували (як?) ... , ... ; писав (як?) ... , ... .

Номер слайду 7

Пригадай розділові знаки при однорідних членах речення: 1.Якщо однорідні члени речення поєднані сполучниками і, й, чи, або, та (в значенні і), які не повторюються, то кома між ними не ставиться. 2.Якщо однорідні члени речення поєднані сполучниками а, але, та (в значенні але), то між ними ставиться кома. 3.Якщо однорідні члени речення поєднані в пари сполучниками і, й, та (в значенні і), то кома ставиться тільки між парами. 4.Якщо однорідні члени речення не поєднані сполучниками, то між ними ставиться кома.

Номер слайду 8

Творча робота Доповни речення однорідними членами (прислівниками) Не забудь про розділові знаки. Коли я читаю вірші Шевченка, на душі стає ... У часи Тараса Шевченка кріпакам жити було ... До Великого Кобзаря я ставлюся ... Своє життя Шевченко прожив ... Не забудь - речення доповнюємо прислівниками!

Номер слайду 9

Учітеся, брати мої! Думайте, читайте, І чужому научайтесь, −  Свого не цурайтесь… Тарас Шевченко

Номер слайду 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Крівцова Леся Миколаївна
    ДЯКУЮ! ДУЖЕ ЗМІСТОВНЙ МАТЕРІАЛ!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
26 квітня 2020
Переглядів
10957
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку