Олдрідж «Останній дюйм». Проблема взаємин між батьками й дітьми. Символічність назви оповідання. Утвердження сімейних цінностей.

Про матеріал
Матеріал до уроку "Олдрідж «Останній дюйм». Проблема взаємин між батьками й дітьми. Символічність назви оповідання. Утвердження сімейних цінностей."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Олдрідж «Останній дюйм». Проблема взаємин між батьками й дітьми. Символічність назви оповідання. Утвердження сімейних цінностей. Новікова Ірина Олексіївна,учитель Жашківського ліцею №3

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Тема: Дж. Олдрідж «Останній дюйм». Проблема взаємин між батьками й дітьми. Символічність назви оповідання. Утвердження сімейних цінностей. Мета: познайомитися з творчістю письменника ,темою та проблемою твору Джеймса Олдріджа “Останній дюйм”;вияснити причини напружених стосунків між рідними людьми-батьком і сином; з’ясувати символічність назви оповідання

Номер слайду 4

“У моїх книжках головна тема завжди одна й та сама – вибір. Вибір шляху, вибір дії, вибір світогляду.”

Номер слайду 5

Творча спадщина    

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Словникова робота. Дюйм — одиниця довжини в англійській системі мір, рівна 1/12 фута, або 2,54 см. Фут — одиниця довжини в англійській системі мір, рівна 12 дюймам, або 30,48см. Миля – одиниця довжини, яка використовується тепер зде­більшого у морській справі, рівна 1852 метрам.

Номер слайду 8

Проблемне питання: - Чому виникає непорозуміння, відчуження між дорослими і дітьми?  - Чому з’явилася тріщина у стосунках між рідними людьми?

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Текстуальна мозаїка. Деві «…самотній, неприкаяний хлопчик, який у десять років розумів, що мати ним не цікавиться, а батько - стороння людина, яка не знає, про що з ним говорити, різка й небагатослівна в ті лічені хвилини, коли вони бували разом.»Мати Джоанна «Хіба можна назвати домом чужоземне селище в Аравії, яке Джоанна ненавиділа й щоразу згадувала тільки для того, щоб посумувати за тихими росяними вечорами, ясними морозними зимами і спокійними університетськими вуличками рідної Нової Англії? Апатія, що все зростала і нарешті зовсім її скалічила, тепер, коли дружина повернулася додому, мала минути. Він одвезе до неї хлопчика, і тепер, коли вона живе там, де їй хочеться, Джоанна, можливо, зуміє пробудити в собі хоч якусь цікавість до дитини. Поки що дружина не виявила ніякої цікавості, а минуло вже три місяці відтоді, як вона поїхала додому.»

Номер слайду 11

Бен. Батько Деві43 роки Пілот. Покинула дружина. Фотограф підводного світу. Зайнятий своїми проблемами. Рідко спілкується з сином

Номер слайду 12

Екстремальна ситуація – надзвичайна ситуація, яка загрожує життю людини

Номер слайду 13

Інформаційний кущ Бен. Страх за сина. Підтримка Зумів у ньому розгледіти і свої риси характеру "Він, здається, хлопець розвинутий“"Хороший хлопець, - подумав Бен, - він усе чує". Але він впорається", - втомлено і примирливо закінчив Бен.»

Номер слайду 14

Мужній вчинок Деві

Номер слайду 15

Символіка назви оповідання: « Він уже добереться до самого серця хлопчини! Рано чи пізно він до нього добереться. Останній дюйм, який розділяє всіх і все, нелегко подолати, якщо не бути майстром своєї справи. Але бути майстром своєї справи — обов'язок льотчика, а Бен був же колись зовсім не поганим льотчиком.»Останній дюйм-це. Крок до розуміння. Відстань між життям і смертю

Номер слайду 16

Точка зору. Виберіть найвлучніші вислови, які можуть стати порадою героям. Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, що більше усвідомлює свою гідність (М. Чернишевський)Людина створена для щастя, як птах для польоту. (В. Короленко) Гарно думайте про людей, і вони ставатимуть кращими. ( Д. Карнегі)Сім'я - це те первинне середовище, де дитина повинна вчитися робити добро. (В. Сухомлинський) 

Номер слайду 17

Квітка розуміння. Поради батькові і сину для подолання останнього дюйма у відстані між ними

Номер слайду 18

pptx
Додав(-ла)
Новікова Ірина
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
2 жовтня 2022
Переглядів
281
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку