OLIMPIC LAB ВОЛОНТЕРСТВО – ПОКЛИК ДУШІ Й СЕРЦЯ

Про матеріал

OLIMPIC LAB

ВОЛОНТЕРСТВО – ПОКЛИК ДУШІ Й СЕРЦЯ

Мета: ознайомити кадетів із поняттям «волонтерство», створити умови для виховання небайдужого ставлення до людей, які потребують допомоги; стимулювати пізнавальний інтерес до основ моральної культури, сприяти розвитку фізичних якостей.

Перегляд файлу

C:\Users\СЕРГІЙ\Desktop\Без имени-1.jpgДЕРЖАВНИЙ ЛІЦЕЙ-ІНТЕРНАТ

З ПОСИЛЕНОЮ ВІЙСЬКОВО-ФІЗИЧНОЮ ПІДГОТОВКОЮ

«КАДЕТСЬКИЙ КОРПУС» імені І.Г. ХАРИТОНЕНКА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Методична розробка

OLIMPIC LAB

ВОЛОНТЕРСТВО – ПОКЛИК ДУШІ Й СЕРЦЯ

(позакласний захід)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Підготував:

вчитель фізичної культури

Кормілець С.В.

 

 

 

 

 

 

Суми – 2017

МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА

 

Затверджено

на засіданні ПМО №7

«___»___________2017 року

протокол №______

Голова ПМО__________

 

Навчальний предмет:

Фізична культура

 

Вчитель фізичної культури:

____________С.В. Кормілець

 

 

OLIMPIC LAB

ВОЛОНТЕРСТВО – ПОКЛИК ДУШІ Й СЕРЦЯ

Мета: ознайомити кадетів із поняттям «волонтерство», створити умови для виховання небайдужого ставлення до людей, які потребують допомоги; стимулювати пізнавальний інтерес до основ моральної культури, сприяти розвитку фізичних якостей.

 

Звучить Державний гімн України після Олімпійський гімн

Ведучий 1: Милосердя, доброта... Ще з часів Київської Русі благодійність була традицією нашого народу. Цілком природним і закономірним вважалось допомогти знедоленому, нещасному, поділитися шматком хліба, дати притулок бездомному, захистити старість і немічність, порятувати хворого чи каліку, заступитися за беззахисного і скривдженого.

Ведучий 2: Сьогодні є люди поруч із нами, які іноді здаються справжніми атлантами, на чиїх плечах тримається наш світ. Тих, хто робить надзвичайне для бійців, поранених, сиріт, біженців, з ранку до вечора шукаючи можливості для допомоги: збирає гроші на ліки, надає притулок тим, хто залишив рідні домівки, годує, напуває, зігріває… Це волонтери. Мирні воїни світла. Більшість із них спортсмени котрі своїм прикладом спонукають долучатися до справи – творити добро. От і для нас вони підготували невеличкий СЮРПРИЗ. (розминка з чемпіоном).

На майданчик запрошуються наші почесні гості:___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ведучий 1: Волонтерами спочатку називали людей, що добровільно та виключно із власного бажання поступали на воєнну службу в деяких європейських країнах (наприклад, Франції, Іспанії). Серед нас сьогодні також є такі. На майданчик запрошуються команди учасниці від кожної з рот для участі в естафеті «Змійка».          Дякуємо учасникам!

Ведучий 2: Роком виникнення волонтерського руху вважається 1859. Саме тоді французький письменник-журналіст Анрі Дюнан, вражений картинами битви при Сольферино, запропонував ідею створення Червоного Хреста – організації, яка працювала б на волонтерських засадах і надавала першу медичну допомогу пораненим бійцям.

А у нас на разі наступний вид змагальної програми «Підйом гирі».

C:\Users\СЕРГІЙ\Desktop\олімпік лаб\Новая папка\untitled-8.jpg

Ведучий 1: Українці завжди опікувалися старими та немічними, вдовами, сиротами. Сильний допомагав слабшому. Великі справи робили разом. Сусіди завжди допомагали один одному під час осінніх робіт на городі чи полі. Чуйність, ніжність у взаєминах між людьми викликали захоплення у мандрівників, які приходили до нас із далеких країн.

Запрошуємо нашого гостя для виконання авторської пісні

Ведучий 2: Серед відомих нам українців, що творили добрі справи безкорисливо, виділяються Костянтин Острозький – київський воєвода, князь, який за власні кошти відкрив перші школи у деяких містах західної України (16 ст.), в яких училися і діти шляхти, і селянські діти. Окремим фондом здійснювалася підтримка дітей-сиріт.

Гетьмани Петро Сагайдачний і Іван Мазепа у 1702 році на благодійні кошти звели новий великий корпус Києво-Могилянської академії.

Михайло Грушевський – видатний український діяч, у 1898 році на власні кошти заснував у Києві школу, в якій діти мали змогу навчатися рідною українською мовою.

І це далеко не повний список відомих українців, які були не тільки відомими політиками, культурними діячами, а й меценатами і благодійниками.

А ми запрошуємо команди для наступного змагання «Стрибки в мішку»

C:\Users\СЕРГІЙ\Desktop\олімпік лаб\Новая папка\untitled-26.jpg

Ведучий 1: Нелегка доля випала Україні у XXI столітті. Вир суспільно-політичного життя захопив і поглинув кожного. Ми, живучи у світі технологій маніпуляцій та амбіцій, забуваємо про головне – живемо один раз. Інколи важко зробити крок вперед, не маючи проблем з опорно-руховим апаратом, почути музику, маючи абсолютний слух, відчути тепло, маючи родину. А як бути тим, хто не має таких звичних на перший погляд можливостей? Єдине, що лишається у особливих людей – ВІРА. Не будьмо байдужими. Одна добра справа для тебе – дрібничка, а для когось – мрія, цілий світ… Зробімо перший крок РАЗОМ! Разом до МАЙБУТНЬОГО!

У нас на разі наступний вид змагальної програми «Бій гладіаторів»

C:\Users\СЕРГІЙ\Desktop\олімпік лаб\Новая папка\untitled-13.jpg

До слова запрошуються почесні гості________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

2 Ведучий: Дякуємо за увагу! До нових зустрічей!

 

 

Список використаних джерел

  1. Василенко К. Волонтер - це стан душі // Волонтер// 2001, №10
  2. Волонтер: хто вони? // завуч. - 2005. - травень с № 14.- с.7-11
  3. Історія, теорія та практика волонтерського руху в Україні : наук.-навч.-метод. посіб. для студ., магістрантів, аспірантів та спеціалістів у галузі соц. педагогіки / за заг. ред. С. Я. Харченка ; авт. кол. : С. Я. Харченко, О.П. Песоцька, В. О. Кратінова, Н. Б. Ларіонова, О. Л. Караман, С. В. Горенко, Н. О. Островська, Я. І. Юрків ; Держ. закл. «Луган. нац. ун-т імені Тараса Шевченка». - Луганськ : Вид-во ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка», 2008. - 320 с.
  4. Капська А.Й. Технологізація волонтерської роботи в сучасних умовах. - К., 2001. - 140 с.
Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. h g
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
15 березня 2018
Переглядів
995
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку