Олімпійські та Паралімпійські ігри. Презентація

Про матеріал
Як з'явилися Олімпійські ігри? Хто є засновником олімпійського руху сучасності?. Що означає "паралімпієць"? Паралімпійські ігри.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Олімпійські та Паралімпійські ігри

Номер слайду 2

У давньогрецькому місті Олімпія влаштовувалися змагання - Олімпійські ігри. Вони проводилися один раз на чотири роки

Номер слайду 3

Грецькі атлети змагалися з бігу, стрибках, метанні списа, диска, боротьбі, кулачному бою, гонках на колісницях.

Номер слайду 4

Перед змаганнями кожен атлет давав клятву дотримуватися правил чесної спортивної боротьби. Більше 11 століть в Олімпії проводилися загальногрецькі ігри.

Номер слайду 5

Переможця зустрічало все місто. В міській стіні робили пролом, куди на колісниці в'їжджав переможець. Пролом того ж дня закладають, щоб олімпійська перемога увійшла в місто і ніколи його не покидала.

Номер слайду 6

Імператор прийняв християнство й вирішив викорінити антихристиянські ігри, що прославляють язичницьких богів. У 394 р. н. е. Римський імператор Феодосій І видав указ, що забороняє подальше проведення Олімпійських Ігор.

Номер слайду 7

Відновилися ігри в 1896 році в Греції. В їх відродженні велику роль зіграв французький громадський діяч П'єр де Кубертен.

Номер слайду 8

З тих пір проведено 31 літніх Олімпіад. З 1924 року проводяться зимові Олімпійські ігри. На літні та зимові ігри з'їжджаються спортсмени з різних країн.

Номер слайду 9

Зимові ігри

Номер слайду 10

Сучасний олімпійський символ Об’єднання п’ятьох кілець означає єдність п ’яти континентів та зустріч світу на Олімпійських іграхЄвропа. Америка. Азія Африка Австралія 

Номер слайду 11

Олімпійський девиз «Швидше, вище, сильніше»

Номер слайду 12

Олімпийські емблеми. ПЕКІНМосква1980

Номер слайду 13

Шість кольорів (разом з білим фоном полотна) скомбіновані так, що являють собою національні кольори всіх без винятку країн світу. Прапор придуманий П'єром де Кубертеном в 1913 р. і представлений на VII літніх Олімпійських іграх в Антверпені в 1920 році.

Номер слайду 14

Олімпіада. На планете, в нашем мире,Пять жилых материков. Шлют спортивные отряды. На призыв Олимпиады.

Номер слайду 15

Олімпіада Цвет травы, зеленый цвет – Из Австралии привет.

Номер слайду 16

Олімпіада На востоке рано-рано Солнце окна золотит. Потому-то желтый цвет – Это Азии привет!

Номер слайду 17

Олімпіада Знают все, что черный цвет – Знойной Африки привет.

Номер слайду 18

Олімпіада И Америке негоже Быть без собственных примет, Красный цвет – вам шлет привет.

Номер слайду 19

Олімпіада Из Европы дружбы тропы К нам спешат – препятствий нет! А какой же цвет Европы? Голубой Европы цвет.

Номер слайду 20

ОЛІМПІЙСЬКИЙ ВОГОНЬЙого доставляють з Олімпії естафетою до місця проведення ігор кращі спортсмени світу

Номер слайду 21

«От имени всех спортсменов я обещаю, что мы будем участвовать в этих Играх, уважая и соблюдая правила, по которым они проводятся, в истинно спортивном духе, во славу спорта и во имя чести своих команд» КЛЯТВА СПОРТСМЕНІВ ТА СУДДІВ

Номер слайду 22

ТАЛІСМАНИМОСКВА 1980

Номер слайду 23

Хайді і Хоуден: талісмани Зимових Олімпійських ігор 1988 в Калгарі, Канада. Ходорі: талісман Олімпійських літніх ігор в 1988 у Сеулі, Південна Корея

Номер слайду 24

Кобі: Олімпійські Літні ігри, 1992, у Барселоні, Іспанія. Magique (Магія): Зимові Олімпійські ігри, 1992, Альбертвілль, Франція

Номер слайду 25

Іззі: Олімпійські Літні ігри, 1996, в Атланті, СШАХокон и Крістін : талісмани Зимових Олімпійських ігор 1994 у Ліллехаммері, Норвегія

Номер слайду 26

Талісмани Олімпійських Літніх ігор 2008 року в Пекіні: Beibei (риба), Jingjing (панда), Huanhuan (Олімпійський вогонь), Yingying (тибетська антилопа) і Nini (журавель)Венлок і Мандевілль: талісмани Літніх Олімпійських ігор 2012 року у Лондоні, Англія

Номер слайду 27

Талісманами Олімпійських ігор в Сочі 2014 року мешканці Росії вибрали зайця, білого ведмедя та Леопарда. Це тріо, на думку організаторів, символізує олімпійські принципи - дружбу, чесну боротьбу і прагнення до досконалості.

Номер слайду 28

Олімпійські нагороди

Номер слайду 29

ПАРАЛІМПІЄЦЬНеважно, кем я был, и день вчерашний Быльём порос, его уж не вернуть;Мелькнёт лишь миг пред взором тенью страшной. На «до» и «после» разграничивая путь…На «до», когда я был почти ребёнок. Играл в футбол, глядел под ноги, вниз. И проезжавший рядом «жигулёнок»Добавил слово «после» в мою жизнь…А «после» надо мною были стены. И незнакомый вовсе потолок,И незнакомы были перемены,Благодаря которым я умолк;Лишь голос мамы – ласковый и нежный –Меня вернуть спешил с небытия – И синих взгляд очей её безбрежных – Они вдыхали снова жизнь в меня!

Номер слайду 30

Другие голоса – такие были! –Вступали с мамой в отдалённый спор:«Ваш сын – калека!» - просто говорили,И мамин голос: «Всё – неправда, вздор!»«Беду тут просто криком не прогонишь;Постель – его пристанище навек!Уж мы то знаем, нас слезой не тронешь,На что способен этот человек!»Что ж, человек и вправду так устроен –Я мог не дотянуть и до утра,Да только оказалось – нас-то – двое! –И, видно, просчитались доктора.

Номер слайду 31

Возилась целый год со мною мама –Руками двигать пробовал уже. И заживали потихоньку раны,Остались только те лишь, что в душе. Однажды взгляд соседа я заметил«Твоя, видать, заглохла карусель…»Я, разозлившись, сам себе ответил:«Я – не калека! Я – такой, как все!»…А после были власти коридоры,Казённые улыбки и уют. И мягкие, с ухмылкой, уговоры –Мол, полно, батенька, таких нигде не ждут!Сам удивляюсь – ну, с каким проворством. Форсировал ступеньки, этажи,Боролся с окружающим притворством. За это счастье под названьем – жизнь!Что вынес я в грызне и перепалках –Такое не покажут и в кино!Вот это – тренировка и закалка!И школа выживанья заодно!

Номер слайду 32

Возможно, назовут – «богов любимец»,Иль скажут – так заложено в судьбе;Теперь ты – паралимпиец. И жизнь твоя всегда сродни борьбе!А я стою средь всех на пьедестале – Пусть по щеке прокатится слеза!Труды свои, победы и медали. Я посвящаю маминым глазам!

Номер слайду 33

Виникнення видів спорту, в яких можуть брати участь інваліди, пов'язують з ім'ям англійського нейрохірурга Людвіга Гуттмана, який, долаючи вікові стереотипи стосовно людей з фізичними вадами, ввів спорт в процес реабілітації хворих з ушкодженнями спинного мозку. Він на практиці довів, що спорт для людей з фізичними вадами створює умови для успішної життєдіяльності, відновлює психічну рівновагу, дозволяє повернутися до повноцінного життя незалежно від фізичних недоліків. Людвіг Гуттман – батько Паралімпійських ігор

Номер слайду 34

Номер слайду 35

У 1996 р. збірна команда України дебютувала на X літніх Паралімпійських іграх в Атланті. Нашими спортсменами були завойовані високі нагороди в легкій атлетиці та плаванні.

Номер слайду 36

Українскі паралімпійськічемпіони

Номер слайду 37

Олена Юрковська У 2,5 роки в Олени після вторинної вітрянки розвинулася гангрена. Їй ампутували одну ногу по коліно, іншу - вище коліна. Зробили протези. У 13 років стала займатися волейболом у команді людей з обмеженими фізичними можливостями. У 16 років їй запропонували зайнятися зимовими видами спорту: лижними гонками та біатлоном. Медалі, ордени, кубки ... «Герой України», «Спортивна зірка», «Герой спортивного року»Лідер української національної паралімпійської збірної з зимових видів спорту, Заслужений майстер спорту України

Номер слайду 38

Світлана Трифонова1966, 12 вересня - Світлана Трифонова народилася в Кривому Розі на Дніпропетровщині в сім'ї шахтаря1980 - видалили пухлину на хребті; стала інвалідом; через рік зайнялася перегонами на візках1997 - тренується на лижах1998 - закінчила Дніпропетровський інститут фізкультури2000 - познайомилася з автогонщиком Павлом Гонтовим2003 - народила сина Микиту; через 3 роки - Тимофія? Срібний і бронзова призерка Паралімпійських ігор у Нагано (1998), Солк-Лейт-Сіті (2004), Турині (2006)Срібрний та бронзовий призер Паралімпійьских ігор, лижниця Світлана Трифонова

Номер слайду 39

Алла Лисенко1969, 31 травня – Алла Лисенко народилася в Києві1996 – потрапила під поїзд, залишилася без двох ніг1997 – почала займатися сидячим волейболом2008 – перейшла на академічне веслування2012 - Паралімпійська чемпіонка в ЛондоніЛідер української національної паралімпійської збірної з академічного веслування, Заслужений майстер спорту України

Номер слайду 40

Віталій Лук’яненко Народився в Сумах. Ще в дитинстві почав займатися спортом і відразу брав участь у змаганнях як здоровий спортсмен. Злий жарт з ним зіграли хлопчачі ігри. Після травми у хлопця почав псуватися зір, але він не кинув тренуватися. Багаторазовий призер чемпіонатів і Кубків світу з зимових видів спорту. На Паралімпіаді-2002 роки завоював «бронзу», а в 2006-му в Турині взяв одразу три медалі - всіх проб. Паралімпійський чемпіон 2010 року у Ванкувері з біатлону. Заслужений майстер спорту України з біатлону і лижних гонок, має два ордени «За заслуги». На фото Віталій Лук’яненко (праворуч) зі своїм тренером Володимиром Івановим.

Номер слайду 41

Олена Акопян1969, 04 жовтня – Олена Акопян народилася в Єнакієво на Донеччині1984 - було скоєно розбійний напад, і вона отримала ножове поранення в спину, що не дозволило їй більше самостійно пересуватися без інвалідного візка.чемпіонка та багаторазовий призер Літніх Паралімпійських ігор з плавання, дворазовий призер Зимових Паралімпійських ігор з лижних гонок та біатлону. 2008 – вийшла заміж2010 - народила двох дітей. Заслужений майстер спорту України. Нагороджена орденом «За заслуги» І, ІІ та ІІІ ступеня та орденом княгині Ольги ІІ та ІІІ ступеня.

Номер слайду 42

Обыкновенное чудо. На концерте таком побывайте друзья,Где играют такие ребята. Позабыть о концерте том будет нельзя–И они и наставник их – святы!Посмотрите, как чётко движенья слились,Пары движутся в такт рок-н-ролла. Как партнёрша взлетает с улыбкою ввысь,Не танцует – летает над полом!

Номер слайду 43

Балет «Hand in Hand»тепер вона піде з життя. Тим більше що пізніше її кинули всі, крім батьків, а її гарненький бойфренд втік відразу, як тільки дізнався про її нещастя і операції. Життя було закінчено і дівчина поставила крапку: вона звела рахунки з життям. Але її встигли врятувати батьки, випадково повернулися додому. Історія цих двох життів і цього виступу така: Li була молодою, красивою і подавала великі надії бути професійною балериною. Поки в 19 років вона не потрапила в автомобільну аварію. Їй ампутували руку, і вже тоді вона вирішила, що на цьому ВСЕ:

Номер слайду 44

Балет «Hand in Hand»Хлопець (Tao) навпаки, не займався ні спортом, ні балетом. Він був самий звичайний хлопчина, поки не потрапив ногою в механізм. Ногу довелося ампутувати, а сам Тао став інвалідом. Це вже пізніше він займався і стрибками, і дайвінгом, і ще багатьма видами спорту. Але потім він зустрівся з Li. Він був у балеті повний новачок. Вона - професіонал, та до того ж з дуже високими вимогами й амбіціями.

Номер слайду 45

Балет «Hand in Hand» Так Li з Tao і тренувалися - з 8-ї ранку і до 11 вечора. Вони репетирували цей номер дуже довго: тільки щоб підготувати те, що ми бачимо на сцені на 3.41 хв. відео, йому довелося приземляти дівчину на жорстку підлогу більше 1000 разів. А це всього один елемент! Li з ​​Tao вийшли у фінал серед 7000 претендентів на 4-х Національних змаганнях з танцю (ССТV, Кітай). Пізніше вони набрали в сумі 99.17 очок і вибороли друге місце, ще й вигравши з величезним відривом приз глядацьких симпатій. У тому ж 2007 році в Китаї вони стали національною легендою.

Номер слайду 46

pptx
Додано
1 травня 2020
Переглядів
4576
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку