Онлайн-безпека освітнього прстору

Про матеріал
Презентація на тему "Онлайн-безпека освітнього простору". Має зміст Онлайн-середовище та безпека Інтернет-залежність Захист персональних даних Водяні знаки Батьківський контроль 7 додатків для батьківського контролю ЕПП Підбиття підсумків Стане у нагоді класним керівникам.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Онлайн-безпека освітнього простору аstroke.colorstroke.on

Номер слайду 2

Зміст. Онлайн-середовище та безпекаІнтернет-залежність. Захист персональних даних. Водяні знаки. Батьківський контроль7 додатків для батьківського контролю. ЕПППідбиття підсумків

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Інтернет-залежність-проблема сучасного суспільстваІнтернет-залежність (або інтернет-адикція) — нав’язливе й неконтрольоване бажання людини підключатися до мережі інтернет і нездатність свідомо відключитися, вийти з мережі. Симптоми інтернет-залежності Емоційні Депресія Нечесність Почуття провини Занепокоєння. Ейфорія від використаннякомп’ютера. ФізичніСиндром зап’ястногоканалу Головні болі Безсоння Збільшення або зменшенняваги. Неможливість визначити пріоритетиабо дотримуватися розкладу Ізоляція, самоізоляція Утрата відчуття часу. Уникнення інших видів діяльностіАгітація Перепади настрою Страх. Самотність Нудьга, рутинність. Прокрастинація

Номер слайду 5

Користування інтернет - мережею

Номер слайду 6

Чим небезпечна інтернет-залежність?Формується пасивне мислення. Втрачаються комунікативні навички. Порушуються взаємини в сім’їПогіршується стан здоров’я

Номер слайду 7

Активність виходу дітей в мережу Інтернет

Номер слайду 8

Захист персональних даних. Персональні дані — відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована. Розпорядник персональних даних — фізична чи юридична особа, яка володіє персональними даними або за законом має право обробляти ці дані від імені власника (Закон України «Про захист персональних даних»)

Номер слайду 9

Як захистити персональні дані?Не зберігати відскановані копії документів (паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження тощо) у хмарних сховищах (Dropbox, Google Drive тощо), на пошті чи у відкритих мережевих папках на комп’ютері. Не залишати оригінали чи копії таких документів без нагляду, зберігати їх удома в надійному місці. Надаючи особисті дані в мережі інтернет, звернути увагу на символ замку в лівій частині адресного рядка: якщо він не зелений, а червоний чи жовтий, це може означати, що сайт ненадійний, тому подумайте, перш ніж залишати важливу інформацію на такому сайті.

Номер слайду 10

Стаття 307. Захист інтересів фізичної особи при проведенні фото-, кіно-, теле- та відеозйомок (Ця стаття стосується дозволу на зйомку). Відеозйомка. Фізична особа може бути знята на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку лише за її згодою. Згода особи на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку припускається, якщо зйомки проводяться відкрито на вулиці, на зборах, конференціях, мітингах та інших заходах публічного характеру. Щодо згоди дитини на фото- чи іншу зйомку існує два правових аспекти:згідно із чинним ЦКУ, до досягнення повноліття батьки або інші законні представники дитини (наприклад, опікуни), приймають рішення щодо здійснення більшості правочинів своєї дитини. Тобто фото- чи інша зйомка дитини може відбуватись тільки за їх згоди; 2) згідно з Конвенцією ООН про права дитини, кожна дитина є суб’єктом, а не об’єктом правовідносин. І провідним принципом Конвенції є право дитини на участь у вирішенні питань, які її стосуються. Це означає, що бажано питати згоду дитини на фото- чи іншу зйомку й у неї самої, а також ураховувати її думку.

Номер слайду 11

Електронний цифровий підпис (ЕЦП)ЕЦП — це дані в електронній формі, отримані за результатами криптографічного перетворення, які додаються до інших даних або документів і забезпечують їх цілісність та ідентифікацію автора. Електронний підпис — електронні дані, які додаються підписувачем до інших електронних даних або логічно з ними пов’язуються й використовуються ним як підпис.

Номер слайду 12

Інструкція

Номер слайду 13

Що таке пароль. Який пароль є надійним. Пароль — це секретне умовлене слово, фраза (згідно з Тлумачним словником). Характерні риси надійного пароля: містить великі та малі літери; містить цифри та символи; завдовжки понад 8 символів; не є словом у жодній з мов, діалектів, жаргонів, ­сленґу; не ґрунтується на персональній інформації. А ще безпечний пароль не має зберігатися в паперовій або електронній формі без відповідного захисту носія.

Номер слайду 14

Водяні знаки — захист авторських прав на світлини, рисунки, зображення. Типи водяних знаків Текстовий — назва бренду чи спільноти, написана оригінальним шрифтом. Символьний символ, значок або невелика ілюстрація, що асоціюються з брендом або спільнотою. Комбінований — водяний знак, у якому є і текст, і символ. Емблема — комбінований водяний знак, уписаний у геометричну форму.

Номер слайду 15

Батьківський контроль. За допомогою цього програмного компонента дитина може використовувати комп’ютер та інтернет більш безпечно. Батьківський контроль відкриває батькам доступ до таких функцій: y моніторинг дій, які виконувала дитина; y можливість завантажувати та встановлювати ігри залежно від вікового цензу; y контроль за використанням браузерів, збереження історії відвідувань вебсайтів; y установлення обмежування часу використання пристрою дитиною. Для налаштування батьківського контролю (Windows 10) необхідно створити обліковий запис дитини. Для цього потрібно відкрити в «Параметрах» розділ «Облікові записи», де на вкладці «Сім’я та інші користувачі» натиснути на посилання «Додати члена сім’ї». У діалоговому вікні обрати опцію «Додати обліковий запис дитини» та ввести поточний обліковий запис вашої дитини.

Номер слайду 16

Батьківський контроль на You. Tube. You. Tube — один із найбільш відвідуваних сайтів в інтернеті. Це відеохостинг, на якому діти можуть знайти цікаві й розвиваючі відео, мультфільми, корисні матеріали для навчання та багато іншого. Однак You. Tube містить матеріали з позначкою «18+», не призначені для перегляду неповнолітніми. Діти не звертають увагу на попередження. Тому потрібен батьківський контроль на You. Tube.7 додатків для батьківського контролю на Android-телефон. Google Family Link. Screen Time. Kaspersky Safe. Kids. Nintendo Switch Parental Controls. Kids Place. Qustodio Parental Control. Family Time

Номер слайду 17

Онлайн-безпека в інформаційному просторі є одним з основних напрямів фундаментальних досліджень у сфері інформаційних технологій, які використовуються під час вивчення практично всіх шкільних дисциплін. Отже, сучасний учитель повинен знати основні принципи безпеки у професійній діяльності, уміти користуватися засобами кібербезпеки електронних освітніх ресурсів для навчання з урахуванням психолого-педагогічних особливостей учнів.

pptx
Додано
25 листопада 2023
Переглядів
308
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку