Орфографічний тренажер (підготовка до ЗНО/НМТ)

Про матеріал
Презентація містить 5 текстів, в яких допущено орфографічні помилки. Здобувачі освіти можуть самостійно виконати завданнь, адже в презентації вміщено правильно написані тексти.Такий формат завдань розроблено відповідно до завдань тесту ЗНО чи НМТ, перевіряє знання учнів основним орфограм (подвоєння, мякий знак, велика літера, правопис прислівників, префіксів та інші).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Орфографічний тренажер. Підготовка до ЗНО/НМТ

Номер слайду 2

1. Прочитай текст. Знайди 8 помилок 13 квітня в українский прокат вийшов фільм «Люксембург, Люксембург» — нова трагі-комедія Антоніо Лукіча, режисера «Мої думки тихі». За результатами першого премьєрного дня стрічка вийшла в лідери, зібравши понад 700 тисяч гривень. Перед цим фільм показали у селищі міського типу Близнюки на Харківчині. Там немає кінотеатру, українську прем’єру провели в Місцевому бідинку культури. Близнюки— рідне селище виконавців головних ролей Раміла та Аміла Насірових, участників хіпхопгурту Курган і Agregat. У текстах їхніх пісень звучить слобожанський суржик, і так само багато суржику в диалогах «Люксембург, Люксембург».

Номер слайду 3

1. Перевір себе 13 квітня в український прокат вийшов фільм «Люксембург, Люксембург» — нова трагікомедія Антоніо Лукіча, режисера «Мої думки тихі». За результатами першого прем’єрного дня стрічка вийшла в лідери, зібравши понад 700 тисяч гривень. Перед цим фільм показали у селищі міського типу Близнюки на Харківщині. Там немає кінотеатру, українську прем’єру провели в місцевому бідинку культури. Близнюки — рідне селище виконавців головних ролей Раміла та Аміла Насірових, учасників хіпхоп-гурту Курган і Agregat. У текстах їхніх пісень звучить слобожанський суржик, і так само багато суржику в діалогах «Люксембург, Люксембург».

Номер слайду 4

2. Прочитай текст. Знайди 10 помилок У застосунку «київ цифровий» завершелося голосуваня щодо перейменування 27 вулиць і скверів. Запекла бородьба точилася щодо нової назви Повітрофлотського проспекту — у той час, як чи мало киян були проти перейменування, а комісія запропонувала компромісний варіант «Повітряно-флотський», партія ЄС активно агітувала за «проспект Європейського союзу». В результаті 38% проголосували за Повітрянофлотський, 30% за варіант, який лобіювала партія Порошенка. Водночас депутати ЄС таки отримали проспект ЄС: так перейменують Проспект Правди на Виноградарі.

Номер слайду 5

2. Перевір себе У застосунку «Київ Цифровий» завершилося голосування щодо перейменування 27 вулиць і скверів. Запекла боротьба точилася щодо нової назви Повітрофлотського проспекту — у той час, як чимало киян були проти перейменування, а комісія запропонувала компромісний варіант «Повітрянофлотський», партія ЄС активно агітувала за «проспект Європейського Союзу». В результаті 38% проголосували за Повітрянофлотський, 30% за варіант, який лобіювала Партія Порошенка. Водночас депутати ЄС таки отримали проспект ЄС: так перейменують проспект Правди на Виноградарі.

Номер слайду 6

3. Прочитай текст. Знайди 11 помилок У львівській області в селищі Винники запрацював Всеукраїнський центр з протезуваня, реконструктивної хирургії, реабілітації та психологічної піттримки для людей, які постраждали внаслідок війни. Про це повідомив очільник областної військової адміністрації Максим Козицький. Заснували Superhumans Center на базі одного з мидичних закладів області. Всі технології, методи лікування та обладнання — найновітніші, а всі послуги там надають бесоплатно. У центрі працюватимуть найкращі фахівці України, регулярно консултуватимуть їх іноземні світочі медицини. За рік у Superhumans Center зможуть прийняти до трьохтисяч паціентів. На разі лікування вже проходять понад 20 пацієнтів, а в листі очікування – ще 130 людей. Щоб стати пацієнтом, потрібно заповнити заявку на сайті Superhumans.

Номер слайду 7

3. Перевір себе У Львівській області в селищі Винники запрацював Всеукраїнський центр з протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки для людей, які постраждали внаслідок війни. Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Максим Козицький. Заснували Superhumans Center на базі одного з медичних закладів області. Всі технології, методи лікування та обладнання — найновітніші, а всі послуги там надають безоплатно. У центрі працюватимуть найкращі фахівці України, регулярно консультуватимуть їх іноземні світочі медицини. За рік у Superhumans Center зможуть прийняти до трьох тисяч пацієнтів. Наразі лікування вже проходять понад 20 пацієнтів, а в листі очікування – ще 130 людей. Щоб стати пацієнтом, потрібно заповнити заявку на сайті Superhumans.

Номер слайду 8

4. Прочитай текст. Знайди 13 помилок Рада європейського союзу підтримала рішення включити спільний роуминг до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, повідомив Міністр цифрової трансформації й віце-прем’єр-міністр з іновацій, розвитку освіти, науки та технологій України Михайло Федоров. Далі остаточне рішення ухвалюватеме комітет із питань торгівлі ассоціації Україна – ЄС. Якщо у ЄС його ухвалять, то українцям більше недоведеця сплачувати жодних додаткових зборів за корестування мобільними телефонами підчас подорожей у ЄС, а мандрівники з ЄС отримають ті самі права під час відвідуваня України. Крім цього, права українських споживачів будуть захищені за правилами ЄС.

Номер слайду 9

Перевір себе Рада Європейського Союзу підтримала рішення включити спільний роумінг до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, повідомив міністр цифрової трансформації й віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій України Михайло Федоров. Далі остаточне рішення ухвалюватиме комітет із питань торгівлі асоціації Україна – ЄС. Якщо у ЄС його ухвалять, то українцям більше не доведеться сплачувати жодних додаткових зборів за користування мобільними телефонами під час подорожей у ЄС, а мандрівники з ЄС отримають ті самі права під час відвідування України. Крім цього, права українських споживачів будуть захищені за правилами ЄС.

Номер слайду 10

4. Прочитай текст. Знайди 14 помилок За рік війни кількість тварин в українських притулках зросла на 20-30%, на утримані у волонтерів — на 60%, а у претулках у префронтових областях — у двічі. Більшість із цих собак і котів — ті, яких господарі залишили під час евакуації. При цьому зоо-захисники зауважують, що кількість охочих забрати тварину до дому вітчутно зменьшилася порівняно з до воєнним періодом. Зараз все частіше можна прочитати думку, що тварин взагалі не етично тримати як домашніх улюблинців — не лише тому, що значна кількість із них опиняєця на вулиці, але й тому, що забеспечити їм щастливе життя не так просто, як може здатися. Про це йдеться у матеріалі Vox.

Номер слайду 11

Перевір себе За рік війни кількість тварин в українських притулках зросла на 20-30%, на утриманні у волонтерів — на 60%, а у притулках у прифронтових областях — удвічі. Більшість із цих собак і котів — ті, яких господарі залишили під час евакуації. При цьому зоозахисники зауважують, що кількість охочих забрати тварину додому відчутно зменшилася порівняно з довоєнним періодом. Зараз все частіше можна прочитати думку, що тварин взагалі неетично тримати як домашніх улюбленців — не лише тому, що значна кількість із них опиняється на вулиці, але й тому, що забезпечити їм щасливе життя не так просто, як може здатися. Про це йдеться у матеріалі Vox.

Номер слайду 12

Використано матеріали сайту https://hmarochos.kiev.ua/?gclid=Cjw. KCAjw__ih. Bh. ADEiw. AXEaz. Jtsa. Q64 DQDPenu1 WCWrj. TPux. YZVBcm. D0 Qt. Qt. Vk. Ayxtn. Onjq2j. Gsw. XBo. CEn0 QAv. D_Bw. E

pptx
Додав(-ла)
Войтенко Анна
Додано
18 квітня 2023
Переглядів
537
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку