Організація і проведення змагань “Козацькі забави”

Про матеріал
Змагання “козацькі забави” проводяться для хлопців. Підбирати естафети, конкурси або атракціони необхідно відповідно віку та можливостям дітей
Перегляд файлу

  Організація і проведення змагань “Козацькі забави”

Змагання “козацькі забави” проводяться для хлопців. Підбирати естафети, конкурси або атракціони необхідно відповідно віку та  можливостям дітей. Є змагання що викликають негативну реакцію і агресивні дії юнаків. Такі змагання не треба проводити. До них відносяться, як показав досвід, “Бій півней” - коли хлопці штовхають один одного, стоячи на одній нозі, намагаючись щоб суперник став на дві ноги. Також є змагання “Вершники” - коли один хлопець сідає верхи на іншого, і верхні стягують один одного. І ще, з погляду глядачів цікаве, але для виконуючих неприємне, це “Бій мішками на колоді”. Це змагання можна замінити іншим, наприклад “Зтягни за мотузку”. У цьому змаганні юнаки стоять на колоді і тримають мотузку правою рукою, кожний за свій кінець. Завдання: стягнути суперника за мотузку з колоди.

     До початку змагань, хлопців треба готувати як до перемоги, так і до поразки. Досвід показав, що більшість дітей не вміють себе поводити ні в тому, ні в іншому разі. Фізрук повинен розказати про тактовну поведінку переможців, і що поразка, це ще не показник фізичної непідготовленості, а якщо юнак дійсно фізично слабий, через похвалу за ішні дії, запропонувати фізичні вправи для поліпшення фізичної підготовленості.

     Комплектувати команди можна за віком: наприклад: 1 підгрупа - молодші загони, 2 підгрупа - середні загони, 3 підгрупа - старші загони. Можна щоб кожен козацький гурт-команда складався з хлопців різного віку. Дуже цікаво проходять такі змагання між юнаками-вожатими і юнаками старшого загону.

     Ці змагання, теж треба проводити як свято спорту. Необхідно продумати які будуть костюми, емблеми, як оформити майданчик і підібрати музичний супровід. Заздалегідь з ведучими та суддями вивчити їх ролі та обов’язки. Нижче будет наведено приклад сценарію спортивного свята “Козацькі забави” для дітей старших загонів

docx
Додано
30 грудня 2020
Переглядів
436
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку