організм людини нервова система

Про матеріал
Нервова система — цілісна морфологічна і функціональна сукупність різних взаємопов'язаних нервових структур тварин та людей, яка спільно з гуморальною системою забезпечує взаємопов'язану регуляцію діяльності усіх систем організму та реакцію на зміну умов внутрішнього та зовнішнього середовища.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Пригадай, що тобі відомо про організм людини. Людина, як і будь-який організм, народжується, дихає, живиться, росте, розвивається, розмножується. Для життя людям теж потрібні повітря, вода, поживні речовини, світло і тепло.

Номер слайду 3

Ти вже знаєш, що в людини найбільше спільних ознак із тваринами, зокрема звірами. Але люди суттєво відрізняються від звірів. Людина ходить прямо на двох ногах, виконує різну роботу, вміє мислити, говорити, планувати свою діяльність, творити

Номер слайду 4

Тіло людини складається з багатьох частин — органів. Наприклад, мозку, серця, легень, шлунка, печінки, кишківника, органів чуття.

Номер слайду 5

Кожен орган важливий для організму людини і виконує свою функцію. Наприклад, завдяки зубам людина пережовує їжу, за допомогою легенів дихає, шкірою відчуває холод або тепло. Усі органи взаємопов’язані. Органи, які виконують спільну роботу, утворюють систему органів.

Номер слайду 6

Діяльністю всього організму керує нервова система. Вона складається з головного та спинного мозку і нервів, які від них відходять.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

А чому людина відчуває біль?Нерви пронизують майже всі органи людини і блискавично передають до мозку інформацію у вигляді сигналів про будь-які ураження організму. Головний мозок обробляє отриману інфор-мацію і відправляє її до відповідних частин тіла, які змінюють свою діяльність. Отже, без нервової системи ми не змогли б рухатись, а також відчувати біль.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

У здорової людини всі органи працюють злагоджено. Якщо хоча б один із них хворіє і починає погано працювати, це порушує роботу інших органів. Від цього страждає увесь організм.

Номер слайду 17

Наша нервова система працює безперервно, тому їй потрібен відпочинок.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Перевір себе1. Які ознаки характерні для організму людини?2. Назви декілька органів людського організму. Яку роботу вони виконують?3. Яка система керує злагодженою роботою організму людини?

Номер слайду 20

Домашнє завдання:с.126-128(опрацювати статтю)

pptx
Додано
10 жовтня
Переглядів
32
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку