Основи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації.

Про матеріал
План 1. Єдина державна система цивільного захисту. 2.Органи управління єдиної державної системи цивільного захисту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема 22. Основи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації. Тема. Основні способи захисту населення в надзвичайних ситуаціях. План1. Єдина державна система цивільного захисту. 2. Органи управління єдиної державної системи цивільного захисту. Викладач: Томко А. А.

Номер слайду 2

Основною метою функціонування єдиної державної системи цивільного захисту є забезпечення реалізації державної політики у сфері цивільного захисту у мирний час та в особливий період.Єдина державна система цивільного захисту - сукупність органів управління, сил і засобів центральних та місцевих органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, виконавчих органів рад, підприємств, установ та організацій, які забезпечують реалізацію державної політики у сфері цивільного захисту;1. Єдина державна система цивільного захисту.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

2. Органи управління єдина державна система цивільного захисту.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Основними завданнями єдиної державної системи цивільного захисту є:1) забезпечення готовності міністерств та інших центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підпорядкованих їм сил і засобів до дій, спрямованих на запобігання і реагування на надзвичайні ситуації;2) забезпечення реалізації заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій;3) навчання населення щодо поведінки та дій у разі виникнення надзвичайної ситуації;4) виконання державних цільових програм, спрямованих на запобігання надзвичайним ситуаціям, забезпечення сталого функціонування підприємств, установ та організацій, зменшення можливих матеріальних втрат;5) опрацювання інформації про надзвичайні ситуації, видання інформаційних матеріалів з питань захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій;6) прогнозування і оцінка соціально-економічних наслідків надзвичайних ситуацій, визначення на основі прогнозу потреби в силах, засобах, матеріальних та фінансових ресурсах;

Номер слайду 7

7) створення, раціональне збереження і використання резерву матеріальних та фінансових ресурсів, необхідних для запобігання і реагування на надзвичайні ситуації;8) оповіщення населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій, своєчасне та достовірне інформування про фактичну обстановку і вжиті заходи;9) захист населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій;10) проведення рятувальних та інших невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, організація життєзабезпечення постраждалого населення;11) пом’якшення можливих наслідків надзвичайних ситуацій у разі їх виникнення;12) здійснення заходів щодо соціального захисту постраждалого населення;13) реалізація визначених законом прав у сфері захисту населення від наслідків надзвичайних ситуацій, в тому числі осіб (чи їх сімей), що брали безпосередню участь у ліквідації цих ситуацій;14) інші завдання, визначені законом.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Залежно від масштабу і особливостей надзвичайної ситуації, що прогнозується або виникла, в Україні або в межах конкретної її території встановлюється один із таких режимів функціонування єдиної державної системи цивільного захисту:повсякденного функціонування;підвищеної готовності;надзвичайної ситуації;надзвичайного стану.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

pptx
Додав(-ла)
Томко Алєся
Додано
26 жовтня 2023
Переглядів
626
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку