Особиста гігієна учня / учениці

Про матеріал
Презентація на тему : " Особиста гігієна учня / учениці". Короткий опис про основні правила особистої гігієни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особиста гігієна учня/ учениці

Номер слайду 2

ГІГІЄ́НА (від грец. ύγετνός – здоровий) – наука, що вивчає вплив факторів довкілля на здоров’я, працездатність і тривалість життя людини та розробляє заходи оздоровлення умов її життя і праці. 

Номер слайду 3

Особиста гігієна — це зведення правил, які допомагають підтримувати здоров’я, а також оберігають людину від хвороб, передчасної старості і смерті.

Номер слайду 4

Дотримання правил особистої гігієни включає в себе догляд за шкірою, порожниною рота, волосся, нігтів, ніг.

Номер слайду 5

Здоров’ю шкіри сприяють правильний режим дня, раціональне харчування, чисті тіло та одяг, заняття фізкультурою, спортом, природні фактори (чисте повітря, вода, сонце.

Номер слайду 6

Догляд за шкірою обличчя: ранці варто вмиватися водою кімнатної температури, яка на деякий час звужує судини, а потім розширює, посилюючи приплив крові до шкіри й поліпшуючи її живлення. На ніч можна вмитися теплою водою, яка заспокоїть шкіру.

Номер слайду 7

Мити руки з милом перед кожним прийомом їжі, після повернення з громадських місць, після ігор, роботи , після кожного відвідування туалету й перед сном.

Номер слайду 8

Регулярно двічі на день чистіть зуби. Для цього використовуйте відповідну для себе зубну пасту і щітку. Якщо у Вас немає можливості почистити зуби після чергового прийому їжі, пополощіть рот хоча б чистою водою. 

Номер слайду 9

Мити голову потрібно мірою її забруднення. Частота миття визначається індивідуально. Витирати волосся потрібно теплим рушником та не сушити феном.

Номер слайду 10

Брудні нігті — це ознака неохайної людини, яка не дотримується правил особистої гігієни. Нігті потрібно підстригати, тому що під довгими нігтями зазвичай накопичується бруд, видалити який важко.

Номер слайду 11

Ноги миють щодня перед сном прохолодною водою з милом, тому що на ногах особливо сильно пітніє шкіра й накопичується бруд. Після миття ноги потрібно ретельно витирати спеціальним

Номер слайду 12

1. Умивайтеся вранці і ввечері, використовуйте засоби особистої гігієни.2. Чистіть зуби не менше 3 хвилин. Ваша зубна щітка не повинна бути занадто м’якою.3. Завжди мийте руки перед їжею, після прогулянки і туалету.4. Майте завжди чисту носову хустку або одноразові серветки.5. Для їжі користуйтеся тільки своїм посудом, не беріть брудних тарілок, ложок, чашок.6. Для пиття води використовуйте одноразові стаканчики. Не залишайте використані стаканчики, викидайте їх у відро для сміття.7. Слідкуйте за чистотою свого одягу, взуття.8. Не ходіть в одному і тому ж взутті на вулиці, в школі і вдома. Вдома носіть м’яке домашнє взуття, для спортивних занять використовуйте спортивне взуття.9. Допомагайте вчителю і черговим у підтриманні порядку в класі, допомагайте рідним у домашньому прибиранні.10. Дотримуйтесь режиму дня!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гонтар Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 березня
Переглядів
80
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку