Особистість сучасного педагога у контексті ідей В. О. Сухомлинського

Про матеріал
Презентація досвіду роботи на Науково – практичній конференції «Педагогічна спадщина В. О. Сухомлинського в освітньому просторі району»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОСОБИСТІСТЬ СУЧАСНОГО ПЕДАГОГА У СВІТЛІ ІДЕЙВ. О. СУХОМЛИНСЬКОГОРатнюк Тетяна Павлівна, практичний психолог загальноосвітньої школи І – ІІІ ступеня с. Хотешів

Номер слайду 2

Сучасний учитель на думку В. О. Сухомлинського

Номер слайду 3

Сучасний учитель очима учнів

Номер слайду 4

Сучасний учитель очима колег. Методичний діалог «Проблема педагогічної творчості у спадщині В. Сухомлинського», педагогічні читання «Скарби педагогічної думки», педагогічна скринька «Спадщина В. Сухомлинського», тиждень родинного читання «Я прочитаю тобі казку», бесіда з елементами тренінгу «Криниця людської мудрості» , семінар – практикум «Пізнавати світ розумом і серцем», предметні методичні об’єднання, ярмарка ідей.

Номер слайду 5

Сучасний учитель очима колег. Вправа розминка, знайомство Вправа «Асоціативний ряд»Вправа «Доповни пораду»Вправа «Чомучкині запитання»Вправа «Сформулюй завдання»Гра «Розв'яжіть ситуацію»Тест – гра «Пізнайко»Вправа «Педагогічний акцент»Вправа «Закінчи речення»

Номер слайду 6

Сучасний учитель очима колег

Номер слайду 7

Сучасний учитель очима батьків…

Номер слайду 8

«Учитель і діти» Учні поважали математика за глибокі знання предмета, за широку ерудицію, але в цій повазі не було тепла сердечності. Учителі, як і учні, недолюблювали колегу за сухість, але поважали за глибокі знання. Я ніколи не любив дітей…Але вони примушували мене оборонятись, і я був завжди, як в облозі. Між нами стояла глуха стіна... Математика – ось моє покликання. Математика, а не виховання дітей

Номер слайду 9

Тільки за умови любові до дітей, на думку педагога, можливо стати хорошим учителем, першим, а потім і головним світочем в інтелектуальному житті школяра, спроможним пробудиш в дитині жадобу знань, повагу до науки, культури, освіти.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
26 лютого 2019
Переглядів
756
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку