Особливості населення Африки

Про матеріал

Презентація "Особливості населення Африки"

знайомить учнів про кількість населення, його расовий склад та розміщення на материку Африка.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особливості населення Африки

Номер слайду 2

АФРИКА – ПРАБАТЬКІВЩИНА ЛЮДИНИУ Східній Африці археологи знайшли рештки людини і знаряддя її праці, вік яких приблизно 2,7 млн років.

Номер слайду 3

Африка - другий за населенням материк у світі. Густота населення:29,4 осіб/км²Чисельність населення:1,216 мільярд. мешканців“Білі плями”: Сахара, Наміб, КалахаріНайбільша густота населення:1500 осіб./км2 (долина Нілу)

Номер слайду 4

 . Понад 40 % африканців живуть у середньому менше 40 років . На останньому місці за тривалістю життя перебувають Замбія й Зімбабве -32 і 33 роки. Ці країни розташовані в «епіцентрі» поширення СНІДУ , також коротка тривалість життя в Свазіленд , Лесото , Ботсвана . В АФРИКАНСЬКИХ КРАЇНАХ НАЙМЕНША ТРИВАЛІСТЬ ЖИТТЯ

Номер слайду 5

11122345678891011Європеоїди. Негроїди. Монголоїди1-араби;234-бербери;-туареги;-бури (африканери).56789-нілоти;-тутсі;-пігмеї;-народи банту;-бушмени10-малагасійці.11-ефіопи. Расовий склад населення. ОСНОВНІ ЛЮДСЬКІ РАСИFFFFFFFFFF

Номер слайду 6

ПРЕДСТАВНИКИ ЄВРОПЕОЇДНОЇ РАСИ

Номер слайду 7

Араби живуть у Північній Африці та Аравійському півострові в Євразії. карта. Араби носять білу сорочку, вовняний плащ та головну хустку. На жінках багато металевих та скляних прикрас.

Номер слайду 8

Бербери або Амазиги - корінна етнічна група Північної Африки. Сьогодні більшість берберів проживає в  Алжирі та Марокко; У перекладі "амазиги" (imaziɣen) означає "вільні, благородні, білі люди".

Номер слайду 9

Туаре́ги (самоназва: імошаг) - кочовий народ групи берберів, що живе в пустельних районах Центральної Сахари в межах Алжиру, Лівії, Малі, Нігеру, Нігерії, Буркіна-Фасо. Основне заняття - кочове скотарство (кози, верблюди, на півдні зебу).

Номер слайду 10

Бури (африканери) – народ у Південній АфриціЦі люди є нащадками перших голландських, французьких та німецьких колоністів. Їх мова – африкаанс (бурська) – діалект голландської, що виник за участі німецької, англійської та місцевих мов. За релігією – християни-протестанти.

Номер слайду 11

ПРЕДСТАВНИКИ НЕГРОЇДНОЇ РАСИ

Номер слайду 12

Нілоти – «люди Нілу»Група споріднених народів (динка, луо, шиллуки, нуери,  барі, масаї тощо) у Східній Африці. Їх вирізняє надзвичайно темний, майже чорний колір шкіри. Нілот з народу масаїв – одного з найвищих на зріст племен світу (середній зріст – 185 см)

Номер слайду 13

Пігмеї – корінна група народів Центральної Африки. Це найнижчі люди планети. Середній зріст чоловіків становить 140 см, жінок – ще менше. Тому у перекладі з грецької слово “пігмей” означає “величиною з кулак”. Середній зріст європейця та пігмея

Номер слайду 14

Зулу́си (зулу, ісізулу, зунда, самоназва — амазулу / ama. Zulu) — народ банту в Південній Африці. Танець воїнів зулу для туристів

Номер слайду 15

Бушме́ни — народ на Півдні Африки (Намібія, Ботсвана, Ангола, Зімбабве, Південно-Африканська Республіка)Бушмени  проживають  у  пустелі  Калахарі  з  сорокаградусною  спекою, відсутністю  води, вічною посухою. Бушмени з голландської – “чагарникові люди”. Ночі проводять у ямах серед чагарників.

Номер слайду 16

ПРЕДСТАВНИКИ МОНГОЛОЇДНОЇ РАСИ

Номер слайду 17

Жителі острова Мадагаскар –малагасійці – походять від змішаних негроїдної і монголоїдної рас

Номер слайду 18

Ефіопи (“з обпаленим сонцем обличчям”) живуть на Ефіопському нагір'ї. Вони мають одночасно ознаки європеоїдної та негроїдної рас. Колір їх шкіри мідний, червонуватий. Риси обличчя подібні до європейських.

Номер слайду 19

Колоніальні володіння європейських держав в Африці (кінець ХІХ – початок ХХ ст.). Співвідношення між площами колоній та метрополій

Номер слайду 20

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
6 лютого 2021
Переглядів
9487
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку