Освітні тренди XXI століття

Про матеріал
Розгляд основних трендів XXI століття.Основні поняття трендів: соціалізація, мікронавчання, візуалізація, пріоретизація, гуманізація тощо.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Освітні тренди ХХІ століття

Номер слайду 2

Тренд – це в широкому сенсі, напрямок розвитку у будь якій області життя, або певне явище, продукт або предмет, що задає тон в цій області. Бути в тренді – означає «йти в ногу з часом».

Номер слайду 3

Цифровізація – очевидний і потужний тренд. Це спосіб подачі інформації для учнів, завдяки якій стирається межа між реальним і віртуальнИМ.

Номер слайду 4

Пріоритизація –поняття, що показує важливість, першість. Основна мета – це зрозуміти, що важливіше за що. Серед безлічі отриманої інформації, в тому числі освітнього контенту нам потрібно визначитись, що з цього для нас важливо.

Номер слайду 5

Мікронавчання – це подання знань дозовано, невеликими порціями. (Вікторини, відео, мініігри, інфографіка, анімація та інше). Матеріал швидше засвоюється, якщо він розбитий на невеликі блоки протяжністю 3-5 хвилин, або 4-8 хвилин.

Номер слайду 6

Візуалізація - це процес представлення даних у вигляді зображення з метою максимальної зручності їх розуміння. Візуальну інформацію мозок сприймає в 60 разів швидше, ніж текстову. Тому, зображення – кращий друг педагога, щоб представити важливу інформацію максимально наочно і зрозуміло.

Номер слайду 7

Імерсивне навчання - використання технологій віртуальної і доповненої реальності, яке дозволяє створити реалістичне середовище, максимально наближене до реального життя.

Номер слайду 8

Гуманітаризація . Гуманітарні науки – це, перш за все, науки про людину і науки для людини. Основна компетенція, яка повинна бути сформована – це якості, які пов’язані з усвідомленим та чуйним ставленням до людини як найвищої цінності.

Номер слайду 9

Едьютейнмент – це освіта у розважальному форматі (вебквести, анімовані навчальні ролики, буктрейлери, емодзі історії, …). Важлива суть – розповідь на доступній і зрозумілій мові, з інтеграцією елементів розваги, ігор і навчання.

Номер слайду 10

Баланс і благополуччя. У тій невизначеності , в якій ми опинилися після пандемії і військового стану, дуже цінними є навички збереження балансу і благополуччя. Це - уміння керувати тривогою, стресостійкість, усвідомленість… Робочий процес потрібно спроєктувати таким чином, щоб в ньому на всіх рівнях були інтегровані ці принципи.

Номер слайду 11

Проактиівність. Бути проактивною людиною означає, що ви усвідомили свої глибинні цінності та цілі і дієте згідно зі своїми життєвими принципами, незалежно від умов та обставин. Ви є центром тих змін, які відбуваються навколо вас !

Номер слайду 12

Персоналізоване навчання. Кожен учень – індивідуальність зі своїми сильними та слабкими сторонами. Персоналізоване навчання враховує унікальні особливості кожної дитини та її потенціал, сприяє підвищенню мотивації та активності.

Номер слайду 13

ДЯКУЄМО ЗА УВАГУ !

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

ppt
Додав(-ла)
Торяник Ніна
Додано
15 грудня 2023
Переглядів
190
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку