Освітній проект "Стежками рідного краю"

Про матеріал

Освітній прект містить: проблему, тему, мету, завдання, план реалізації проекту, форми та критерії оцінювання діяльності, передбачувані результати.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

План реалізації освітнього проекту. Стежками рідного краю

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Мета проекту. Формувати успішну особистість шляхом вивчення історії рідного краю через навчальні екскурсії та туристичні подорожі, спонукати учнів до пізнавальної активності, створити атмосферу співробітництва, взаємодії; розвивати комунікативні якості школярів, пізнавальні здібності, пам’ять, уяву, естетичне сприйняття, чуйність, самостійність, здатність аналізувати, робити умовиводи, уміння обґрунтувати власну думку, відчуття успішності, значимості, інтелектуальної спроможності; виховувати любов і бережливе ставлення до рідного міста, його мешканців, повагу до традицій, історичного минулого і сучасного, позитивне емоційно-ціннісне ставлення до навколишнього світу.

Номер слайду 4

Завдання проекту: ознайомлювати дітей з історією рідного краю;формувати навики пошуково - дослідницької діяльності вихованців, розширення кругозору;розширювати форми співпраці з батьками у здійсненні навчально-виховного процесу;прищеплювати дітям любов до рідного міста, розвивати інтерес до його історичного минулого та формувати бажання примножувати славу рідного краю.

Номер слайду 5

Правило «Шість П»Проблема. Планування. Пошук інформаціїПродукт. Презентація. Порт фоліо

Номер слайду 6

Навчальні ціліознайомити учнів з рідним містом;формувати особистісне ставлення до фактів, подій з життя міста;створювати умови для активного залучення дітей до навколишньої дійсності;підвищувати в них почуття причетності до того, що відбувається навколо;відвідати краєзнавчий музей, що дасть можливість показати зв'язок культурної спадщини минулого із сьогоденням;залучати школярів до історії, культури, природи рідного краю.

Номер слайду 7

Очікувані результатиформування в учнів навичок творчої співпраці та дослідницької діяльності;випуск інформаційних бюлетенів;створення мультимедійної презентації «Моє мальовниче місто» (додаткова робота по освоєнню мультимедійних програм);організація і проведення конкурсу-свята «Знай і люби свій рідний край».

Номер слайду 8

А знаєте ви, що…

Номер слайду 9

… 95 років тому Красноград мав іншу назву

Номер слайду 10

… В Красноградському районі діяли промислові підприємства:олійний, цегельний, шкіряний та пивоварний заводи, маслобойня, ковальські й слюсарські майстерні, тютюнова фабрика, млини тощо

Номер слайду 11

… як називаються ці пам’ятники

Номер слайду 12

… наше місто - мальовниче

Номер слайду 13

Пошуковий етап. Планування реалізації проекту

Номер слайду 14

АНАЛІТИЧНИЙ ЕТАП

Номер слайду 15

ПРАКТИЧНИЙ ЕТАПВиконання запланованих кроків1. Навчально-пізнавальна екскурсія до краєзнавчого музею2. Екскурсія містом «Пам’ятні міста»3. Творча майстерня «Наші враження» 4. Конкурс – свято «Знай і люби свій рідний край»

Номер слайду 16

ПРЕЗЕНТАЦІЙНИЙ ЕТАПДО УВАГИ ПРЕЗЕНТАЦІЯ УЧАСНИЦІ ПРОЕКТУ

Номер слайду 17

МОЄ РІДНЕ МІСТОПІДГОТУВАЛА УЧЕНИЦЯ 4-А КЛАСУ КРАСНОГРАДСЬКОГО НВК №2 ЗАПОРОЖЕЦЬ УЛЯНА

Номер слайду 18

На високому правому березі річки Берестової розкинулося мальовниче місто Красноград. До наших днів збереглися у Краснограді руїни старої фортеці, яка в давнину надійно захищала мешканців від наскоків ворожих орд. В 1784 році Більовська фортеця перейменована в місто Костянтиноград, а в 1922 році Костянтиноград було перейменовано на Красноград. Біля фортеці обеліск встановлений у 1967 році, де зберігається звернення потомків.

Номер слайду 19

Красноградський краєзнавчий музей, заснований у 1922 році українським художником-етнографом Порфирієм Денисовичем Мартиновичем. Стара частина музею – це колишній жилий будинок земського лікаря Р. Ф. Шиндлера

Номер слайду 20

Будинок, який був збудований за ініціативою земського лікаря Шиндлера на кошти повітового земства як Костянтиноградська земська лікарня у 1914 році. Лікарня була з рентген-кабінетом, лабораторією та пологовим приміщенням. Зараз частина приміщення майже зруйнована, а в іншій частині знаходиться дитяча консультація.

Номер слайду 21

Цей будинок ми всі знаємо, як тубдіспансер. У роки війни, точніше - на початку - тут був штаб (докладніше - у книзі К. Фролова)

Номер слайду 22

Стадіон «Мукомол» Сучасний стадіон

Номер слайду 23

Найкрасивіша і одна з найстаріших споруд – в минулому Земська управа. Зараз Міська рада та редакція газети «Вісті Красноградщини.» Приміщення було побудовано у 1914 році за проектом земського архітектора Шершова у стилі модерн.

Номер слайду 24

Братські могили, де вічним сном сплять 220 радянських воїнів, які загинули під час боїв, за визволення нашого міста.

Номер слайду 25

За Братськими могилами Благовіщенський храм який був побудований у 1994 році

Номер слайду 26

Так відобразив на своїй картині центр Костянтинограда наш художник В. В. Скринник

Номер слайду 27

Дякую за увагу!

Номер слайду 28

КОНТРОЛЬНИЙ ЕТАП

Номер слайду 29

№з/п. Критерії оцінювання. Завжди. Часто Інколи Ніколи 1 Бере участь в обговоренніключових питань     2 Вміє розподіляти послідовністьдій кожного члена команди     3 Співпрацює з іншими під час роботи над досягненням спільних цілей    4 Висуває нові ідеї     5 Вносить конструктивніпропозиції     6 Уміє вислухати товаришів     7 Ретельно обдумує інформацію     8 Уміє порівнювати таузагальнювати висунутітоваришами ідеї    9 Уміє коректно відстоювативласну точку зору     10 Уміє з’ясовувати те, що незрозуміло     11 Уміє приймати допомогутоваришів     12 Підбадьорює та підтримуєтоваришів     

Номер слайду 30

Результати роботи В учнів формуються навички творчої співпраці та дослідницької діяльності, випустили інформаційні бюлетені для шкільної стінгазети; проведений конкурс – свято «Знай і люби свій рідний край», створені і продемонстровані мультимедійні презентації «Моє мальовниче місто».

Номер слайду 31

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кулак Ірина Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 лютого 2018
Переглядів
1456
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку