Номер слайду 5
Національні кухні різних народів мають певні відмінності. Українська Страви зі свинини, телятини, птиці, багата овочами, молочними продуктами (борщ, капусняк, вареники, голубці, узвар), передбачено пости (коли не вживають продуктів тваринного походження)Російська Страви з борошна, телятини, птиці (млинці, пельмені), перші страви влітку – зі свіжою зеленню (окрошка), грибів, овочів, узимку – молочні продукти, у піст – сушені й солені гриби, квашена капуста, картопля, хліб. Кримськотатарська. Страви з рису, баранини, птиці, овочів, фруктів (плов, манти), кумис. Кавказька Страви з баранини, зелені, грецьких горіхів, квашених овочів, сушених і свіжих фруктів (шашлик, чебуреки, лаваш, хачапурі)Болгарська Страви з баранини, козячого молока, солодкого перцю, томатів (йогурт, фарширований перець, лечо)Італійська Багата на фрукти, овочі, рибу, оливки, вироби з борошна (піца, паста), молочні продукти (моцарела), оливкову олію. Японська Багата на білки (соєві продукти, риба, морепродукти), рис.