Ознайомча презентація "Карл III – новий король Великобританії"

Про матеріал
Ознайомча презентація містить інформацію про престолонаслідника Великої Британії, яким став принц Чарльз (Charles) після Її Величності Королеви Єлизавети ІІ (Queen Elizabeth II). Презентація може бути використана для вікової групи, яка відповідає середнім і старшим класам закладів освіти. Також може бути використана для уроків зарубіжної літератури та виховних заходів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Карл III – новий король Великої БританіїCharles III is the new king of Great Britain

Номер слайду 2

8 вересня 2022 року у віці 96 років пішла з життя британська королева Єлизавета ІІ. Горе трапилося після обіду в родинному колі, поважний вік приніс із собою проблеми зі здоров’ям. Смерть прийшла до улюбленого замку Її величності в Шотландії – Балморал. Жінка перебувала на престолі 70 років і стала рекордсменкою у цьому питанні.

Номер слайду 3

Наступник королеви, її старший син 73-річний Чарльз ІІІ, став королем під іменем Карл ІІІ. Новий король Великої Британії Чарльз III виступив з першою промовою і назвав спадкоємця престолуhttps://www.youtube.com/watch?v=zox9w. Aacb8o&ab_channel=%D0%A2%D0%A1%D0%9 D

Номер слайду 4

«Коронація Його Величності Короля відбудеться у суботу, 6 травня 2023 року, у Вестмінстерському абатстві», – повідомили у Букінгемському палаці. 10 вересня Рада престолонаслідування офіційно проголосила її старшого сина — принца Чарльза — новим королем Великої Британії. У Букінгемському палаці назвали дату коронації нового короля Великої Британії Карла III

Номер слайду 5

Коронація Символічною вершиною процесу престолонаслідування стане церемонія коронації, коли Карл формально отримає корону. Оскільки для цього необхідно добре підготуватися, вона навряд чи станеться незабаром після сходження Карла на престол. Королева Єлизавета II стала монархом у лютому 1952 року, але коронували її лише у червні 1953-го. Протягом останніх 900 років коронація проводилася у Вестмінстерському абатстві. Першим британським монархом, який там отримав корону, був Вільгельм Завойовник, а Карл стане сороковим. Церемонія є англіканською церковною службою, яку проводить архієпископ Кентерберійський. Наприкінці коронації він покладе на голову Карла корону Святого Едуарда, зроблену із чистого золота 1661 року. Вона є головним предметом серед британських корон, що зберігаються в лондонському Тауері, монарх носить її лише в момент коронації (не в останню чергу тому, що її вага становить цілих 2,23 кг). На відміну від королівських весіль, коронація - це державний захід, за його організацію платить уряд - і він складає список запрошених.

Номер слайду 6

У вересні 2022 року Чарльз і Камілла стали королем і королевою. 9 квітня 2005 року у Віндзорській ратуші відбулось одруження принца Чарльза і Каміли Паркер-Боулз Воно пройшло у присутності сімей молодят, супроводжувалося молитвою та церковною службою у каплиці Святого Георгія. Хід церемонії висвітлювала BBC. У ЗМІ весілля описували як «казку для дорослих». Камілла в заміжжі прийняла титул герцогині Корнуолльської. У вересні 2022 року, після смерті Єлизавети II, Чарльз разом із Каміллою стали королем і королевою.

Номер слайду 7

Як його називатимуть?Нового короля називатимуть Карл III (в англійському варіанті Charles III). Чому по-українськи він тепер Карл III, а не Чарльз III? Згідно з традицією, ще з Середніх віків імена англійських (а також французьких, іспанських, італійських та німецьких) монархів латинізувалися, оскільки офіційною дипломатичною мовою тоді була латинська. Латинською мовою спочатку німецьке ім'я Карл звучало як Carolus, а вимовлялося в Англії як "Чарльз". Тому в Англії були королі Карл I (Charles I of England, 1625-1649) та Карл II (Charles II, 1660-1685). Новий монарх міг обирати між будь-яким із своїх чотирьох імен: Чарльз, Філіп, Артур та Георг. Він вибрав перше, яким його зазвичай називали. Міняти титул доведеться не лише новому королю. Хоча принц Вільям і є тепер спадкоємцем престолу, він не стане принцом Уельським автоматично. Однак він негайно успадкував титул герцога Корнуолльського, що належав його батькові. Дружина Вільяма Кетрін тепер буде відома як герцогиня Корнуольська. У дружини Чарльза також з'явиться новий титул – тепер він звучатиме як королева-консорт – словом "консорт" описується дружина монарха.

Номер слайду 8

Наступник Єлизавети II король Великої Британії Карл ІІІ добре знайомий із українською культурою. Чарльз III навіть колись танцював український гопак разом із українцями. Як з’ясувалося, спадкоємець британського престолу тісно знайомий з українською культурою. Історик Вахтанг Кіпіані опублікував архівне фото, де молодий Чарльз танцює український гопак разом з учасниками ансамблю “Говерла”. Фото зроблено 1981 року у місті Дербі.

Номер слайду 9

Thank you for your attention!

pptx
Додано
13 лютого 2023
Переглядів
772
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку