Ознайомлення з препаратами тканин людини. ЛАБОРАТОРНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ № 1.

Про матеріал
Ознайомлення з препаратами тканин людини. ЛАБОРАТОРНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ № 1. Мета: ознайомлення з препаратами людини, розглянути взаємозв’язок їхньої будови з виконуваними функціями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЛАБОРАТОРНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ № 1 Тема. Ознайомлення з препаратами тканин людини. Мета: ознайомлення з препаратами людини, розглянути взаємозв’язок їхньої будови з виконуваними функціями. Обладнання й матеріали: мікроскоп, постійні мікропрепарати крові, нервової, м’язової та епітеліальної тканини (або зображення на малюнках у разі відсутності препаратів).

Номер слайду 2

ХІД РОБОТИ1. Повторення правил з БЖ та правила роботи з мікроскопом.2. Підготуйте мікроскоп до роботи.3. Розгляньте під мікроскопом готові мікропрепарати зображених тканин. 4. Намалювати таблицю та заповнити її.

Номер слайду 3

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Тканина. Форма клітин. Розташування клітин. Наявність міжклітинної речовини. ФункціїРозташування. Епітелій Покривний     Залозистий     Тк.вн.серед. Кров     Лімфа     Сполучна тканина Пухка     Волокниста     Жирова     Скелетні Кісткова     Хрящова     Мязова Посмугована скелетна     Посмугована серцева     Непосмугована     Нервова     

Номер слайду 4

Зверніть увагу на особливості будови клітин: а) форму клітин; б) їхнє розташування в тканині; в) наявність міжклітинної речовини. Підбийте підсумки роботи. Дайте відповіді на запитання. Зробіть висновок: Як будова тканин пов’язана з виконуваними функціями? Висновки

Номер слайду 5

МОЛОДЦІ!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 8 клас, Презентації
Додано
15 вересня 2023
Переглядів
3235
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку