Пам'ятники природи всесвітнього спадку ЮНЕСКО .Національний парк Какаду

Про матеріал

Багато хто думає, що парк названий на честь колоритного папуги какаду, але це не так. Свою назву парк отримав унаслідок неправильної вимови європейцями назви мови, на якому спілкувалося плем'я аборигенів, яке проживає на цій території. Gagadju (Гагаджу) - так називається їхня мова. А європейське вухо почуло Какаду - так і стала називатися ця місцевість, а пізніше і Національний парк.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пам'ятники природи всесвітнього спадку ЮНЕСКО Національний парк. Какаду

Номер слайду 2

Національний парк Какаду (Kakadu National Park) - знаходиться в Австралії, землі Північна Територія, на 171 км на схід від міста Дарвін. Багато хто думає, що парк названий на честь колоритного папуги какаду, але це не так. Свою назву парк отримав унаслідок неправильної вимови європейцями назви мови, на якому спілкувалося плем'я аборигенів, яке проживає на цій території. Gagadju (Гагаджу) - так називається їхня мова. А європейське вухо почуло Какаду - так і стала називатися ця місцевість, а пізніше і Національний парк.

Номер слайду 3

В даний час, згідно з законом «Про Права аборигенів на землю в Північній Території» прийнятому в Австралії в 1976 році, велика частина всієї землі Парку Какаду належить аборигенам. Та частина земель, що належить аборигенам, з 1979 року орендується у них Службою Директора Національних парків Австралії. Решта земель Національного парку належить Австралійського Співдружності, але обидві частини знаходяться у віданні Директора Національних парків і управляються як землі Національного парку.

Номер слайду 4

Парк був заснований в 1981 році, але лише після прийняття у 1999 році закону «Про Захист Навколишнього середовища та Природного різноманіття» вся територія оголошена Національним парком Какаду. На сьогоднішній день площа Національного парку - це 19 804 квадратних кілометрів 7 646 квадратних миль. Протяжність його з півночі на південь - 200 км і 100 км - із заходу на схід. Парк має досить чіткі, створені самою природою, межі,. Обривисті і грізні скелі, висота яких сягає 400-500 метрів, обрамляють парк, як би захищаючи його.

Номер слайду 5

Природна межа Національного парку Какаду.

Номер слайду 6

Близько 500 аборигенів постійно живуть і працюють на території Парку. Вони прямі нащадки різних племен аборигенів, які проживали на території нинішнього Національного парку більше 40 тисяч років тому.

Номер слайду 7

На території Парку розташовано дві найбільш відомі в Австралії печери і стоянки Убирр, Буррунгай і Нангулувур - зі збереженою наскельним живописом древніх аборигенів. Наявні тут зразки вважають кращими не тільки в Австралії, але і в світі. Фахівці визначають їх вік як 18 тисяч років.

Номер слайду 8

Відмінною і дивовижною особливістю Національного парку Какаду є те, що ліси, та й уся природа Національного парку Какаду виглядають так, ніби тут ніколи не ступала нога людини. Територія Парку має не тільки унікальна будова земної кори, але і унікальні за своїм біологічним і хімічним складом ґрунту. Велика водна мережа покриває всю територію Парку. Напевно, завдяки цьому тут зареєстровано більше, ніж 1700 видів різних рослин . 280 видів птахів, 117 видів рептилій, 77 різновидів прісноводних риб, 1000 видів комах і 60 видів ссавців.

Номер слайду 9

Територію Парку Какаду перетинають дві великі річки - Ноарланга Крик і Маджела Крик. У водах цих річок часто можна зустріти як безпечних для людини прісноводних крокодилів, так і, що наводили жах на всіх мешканців та відвідувачів парку, гігантських морських гребінчастих крокодилів.

Номер слайду 10

Баррамунді - це одна з дводишних риб. Довжина її досягає 2 метрів. Дивує різноманітністю і «жаб'ячий світ» Парку. Їх налічують близько 22 видів. Найвідоміші з них: жаба-бик, мармурова жаба, зелена деревна жаба, лягушковидна жаба ... БаррамундіЖаба-бик

Номер слайду 11

Заболочена місцевість на півдні Парку, болота Вулвонга, населена численними водоплавним і болотними птахами, комахами і всілякими рептиліями.

Номер слайду 12

На тлі зеленого буяння рослинності парку просто кидаються в очі світло-коричневі термітники. У висоту термітники досягають 6-8 метрів. Із слини, землі, подрібненого дерева і екскрементів терміти будують свої споруди, які за міцністю не поступаються цеглі. Подорожуючи по парку можна зустріти цілі галявини термітників.

Номер слайду 13

Ще одна визначна пам'ятка парку - каскад водоспадів Джим Джим, Магук і Близнюки. Вони являють собою захоплююче дух видовище. До кінця сухого сезону вони практично висихають. Природна і культурна цінність Національного парку Kakadu визнана в усьому світі, тому парк зараховано до списку Об'єктів Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО.

Номер слайду 14

Національний парк Какаду цілий рік відкритий для туристів та відпочиваючих з усього світу!

pptx
Додано
29 червня 2018
Переглядів
1125
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку