Панна (вуличний футбол)

Про матеріал
Панна (вуличний футбол) PANNA - це один із видів вуличного футболу, де прокинути м'яч між ніг суперника - цінується вище, ніж гол у ворота. Контролювати м'яч, трюки та фінти тут вітаються.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Панна»- легко та доступно!Презентацію підготовив вчитель фізичної культури Лукін Є. В.

Номер слайду 2

PANNA - це один із видів вуличного футболу, де прокинути м'яч між ніг суперника - цінується вище, ніж гол у ворота. Контролювати м'яч, трюки та фінти тут вітаються.Історично панна сформувалася в Суринамі (саме слово panna сурінамською означає «руйнувати»), але найбільшого поширення і популярність отримала в Нідерландах.

Номер слайду 3

Майданчик для панна. Традиційно він має бути круглої форми. Обов'язкова огорожа у вигляді металевої сітки – вона обмежує простір пересування. На певній відстані один від одного встановлені ворота також дуже обмеженого розміру, потрапити в них непросто. Покриття теж на професійному рівні регламентується: воно зазвичай виконане із спеціального пластику.

Номер слайду 4

Але якщо мова не стосується турнірів, то грати в панну можна на будь-якому майданчику, що сподобався: з обмеженим простором чи ні – без різниці. Завдання одне - прокинути м'яч між ніг, для цього можна обійтися навіть без воріт.

Номер слайду 5

Правила гри. У своєму традиційному вигляді правила панни включають три обов'язкові компоненти: - Гра 1 на 1 - Потрібно прокинути м'яч між ніг суперника - Потрібно забити гол. У решті випадків має місце імпровізація і повна свобода у встановленні правил. Найчастіше за регламентами турнірів за вдалі дії нараховуються очки: 1 очко за гол, 2 очки за прокинутий між ніг м'яч. За такими правилами гра триває до 2 очок. Але ви можете домовитись грати до 10 і матимете на це повне право.

Номер слайду 6

щоб почати гру, суперники повертаються один до одного спиною і затискають м'яч між спинами, потім після сигналу про початок гри вони отримують право обернутися; час гри – 3 хвилини; якщо гол забитий зі своєї половини майданчика, нараховувати за нього очкі не можна; гол від бортів теж не зараховується; якщо гол забивається за правилами, гравці віддаляються на свій бік; пропущений між ніг м'яч – автоматичний програш; якщо основний час завершується в нічию, призначається овер-тайм на 1 хвилину, потім гра йде до першого прокидання між ніг; атакувати гравець, який володіє м'ячем, зобов'язаний - якщо протягом 10 секунд він залишається пасивним, футбольний м'яч передається супернику. Коли м'яч знаходиться за межами майданчика, ігровий годинник зупиняється. Офіційні особи можуть у будь-який момент гри дискваліфікувати гравця в крайніх випадках, таких як насильство, плювок або постійна неповага до офіційних осіб.

Номер слайду 7

Заборонено бити по ногах суперника, хапати за його одяг та будь-які частини тіла, хапатися за металеву сітку клітини. У разі порушення м'яч передається постраждалій стороні. Три такі зауваження загрожують дискваліфікацією.

Номер слайду 8

Як зараховується ПАННА?Панна – це коли м'яч потрапляє між ніг суперника. Панна означає: нокаут! Ви не можете зробити панну, якщо ви не володієте м'ячом із самого початку.- Панна має бути навмисною;- Офіційна особа, призначена на гру, завжди має право вирішального голосу;- Ви не можете зробити панну, якщо у вас немає володіння м'ячом із самого початку;- Вам не потрібно володіти м'ячом після виконання панни;- Це не панна, якщо м'яч ударяється об борт в останню чергу, перш ніж пройти крізь ноги суперника;- Це не панна, якщо м'яч протикається після того, як він був спійманий і затиснутий між ніг противника.

Номер слайду 9

«Є одна річ, яка мене мотивує, і це те, що коли я граю, я роблю багатьох щасливими своїми навичками. Вуличний футбол привів у моє життя нових людей. Я люблю вуличний футбол! Я виріс на вуличному футболі, тож для мене це як питна вода; ви повинні робити це кожен божий день!» Ахмед Ракаба, з ЛівіїЧемпіон з панна.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Голубєва Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Голубєва Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 травня 2023
Переглядів
1511
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку