Передумови та початок Національно-визвольної війни.

Про матеріал
Проаналізувати передумови та причини національно-визвольної війни українського народу проти польського панування, наприкладі, постаті Богдана Хмельницького показати, який вплив може мати певна історична особа, як на долю певного народу, так і інших народів та держав; ознайомити учнів з основними періодами війни; розвивати вміння учнів працювати з підручником, історичними джерелами та історичною картою; формувати навики характеристики історичної постаті та вміння робити висновки, аналізувати та систематизувати історичний матеріал; наприкладі, лідера національно-визвольної війни та її учасників виховувати в учнів почуття мужності та патріотизму, гордості за свій народ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Передумови та початок Національно-визвольної війни.(1648 – 1657 рр.)

Номер слайду 2

МЕТА – проаналізувати передумови та причини національно-визвольної війни українського народу проти польського панування, наприкладі, постаті Богдана Хмельницького показати, який вплив може мати певна історична особа, як на долю певного народу, так і інших народів та держав; ознайомити учнів з основними періодами війни; розвивати вміння учнів працювати з підручником, історичними джерелами та історичною картою; формувати навики характеристики історичної постаті та вміння робити висновки, аналізувати та систематизувати історичний матеріал; наприкладі, лідера національно-визвольної війни та її учасників виховувати в учнів почуття мужності та патріотизму, гордості за свій народ. Основні ідеї та поняття: національно-визвольна війна.Історична постать: Б. Хмельницький. Тип уроку: вивчення нового матеріалу.

Номер слайду 3

Метод «Мозковий штурм»Причини національно-визвольної війни

Номер слайду 4

ХАРАКТЕР ВІЙНИ – визвольний. Рушійні сили:козакишляхтаміщаниселянидуховенство

Номер слайду 5

БОГДАН ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ

Номер слайду 6

У грудні 1647р. – Б. Хмельницький разом із сином Тимошем утік на Січ. Де 25 січня 1648 року на Микитинський Запорозькій Січі (р-н сучасного м. Нікополь) обрано гетьманом. Так почалася Національно-визвольна війна українського народу проти польського панування. ПИТАННЯ на повторення: Що таке Січ? Хто і коли заснував 1-у Запорізьку Січ? Скільки було січ? Назвіть відомі вам Запорізькі Січі.

Номер слайду 7

ПЕРІОДИЗАЦІЯ НАЦІОНАЛЬНО - ВИЗВОЛЬНЬОЇ ВІЙНИ:1-й етап – 1648 – 1649 рр.2-й етап – 1650 – 1653 рр.3-й етап – 1654 – 1657 рр. Б. Хмельницький розумів, що самостійно українцям не вдасться перемогти добре озброєну польську армію, і тому починає пошук союзників. ПИТАННЯ: Назвіть держави, які межували з українськими землями. Як ви думаєте і чому з ким міг укласти договір про спільну боротьбу з поляками Б. Хмельницький?У березні 1648р. – Хмельницький уклав договір із татарами у Бахчисараї.

Номер слайду 8

Прочитати параграф 16

pptx
До підручника
Історія України 8 клас (Сорочанська Н.М., Гісем О.О.)
Додано
24 грудня 2022
Переглядів
537
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку