ПЕРЕЛІК ТЕМ ДИПЛОМНИХ РОБІТ . Спеціальність : Робітник фермерського господарства
Кваліфікація:
робітник фермерського господарства 4-го розряду
(ТЕМУ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ ЗДОБУВАЧ ОСВІТИ ОБИРАЄ ЗА ВПОДОБАННЯМ НА ВЛАСНИЙ РОЗСУД)
1.Аналіз технології виробництва і переробки продукції тваринництва (молока, яловичини, свинини, баранини, вовни, яєць та ін.) в умовах підприємства.
2.Аналіз технології вирощування племінного молодняку (великої рогатої худоби, свиней, овець, птиці (курей, качок, гусей, індиків, коней) в умовах підприємства.
3.Аналіз технології виробництва і переробки свинини на гібридній основі в умовах підприємства. Розробка (удосконалення) технології виробництва і переробки продукції тваринництва (молока, яловичини, свинини, баранини, вовни, яєць та ін.)
4.Удосконалення (розробка) технології вирощування племінного молодняку (великої рогатої худоби, свиней, овець, птиці (курей, качок, гусей, індиків, коней) в умовах підприємства. 5.Удосконалення (розробка) технології виробництва і переробки свинини на гібридній основі в умовах підприємства.
6.Оптимізація селекційнотехнологічних програм виробництва продукції тваринництва (молока, яловичини, свинини, баранини, вовни, яєць та ін.) у господарстві або їх переробки в умовах м’ясомолочних підприємств та птахофабрик.
7. Оптимізація технології вирощування племінного молодняку (великої рогатої худоби, свиней, овець, птиці (курей, качок, гусей, індиків), коней) в умовах підприємства.
8.Оптимізація технології виробництва і переробки свинини на гібридній основі в умовах підприємства.
9.Аналіз технології інкубації яєць (курей, гусей, качок, індиків та ін.) в умовах підприємства.
10.Аналіз технології виробництва і переробки риби
11. Аналіз технології виробництва і переробки продукції бджільництва.
12. Технологія вирощування та використання коней .
13.Аналіз технології вирощування та випробування племінних коней та ін.
14. Удосконалення (розробка) технології інкубації яєць (курей, гусей, качок, індиків та ін.) в умовах підприємства.
15.Удосконалення (розробка) технології виробництва і переробки риби
16. Удосконалення (розробка) технології виробництва і переробки продукції бджільництва
17.Удосконалення (розробка) технології вирощування та використання коней.
18.Удосконалення (розробка) технології вирощування та випробування племінних коней та ін. 19.Оптимізація інкубаційного процесу яєць (курей, гусей, качок, індиків та ін.) в умовах підприємства.
20.Оптимізація технології виробництва і переробки риби
21.Оптимізація технології виробництва і переробки продукції бджільництва
22.Оптимізація технології вирощування та використання коней.
23.Оптимізація технології вирощування та випробування племінних коней та ін.
24.Ветеринарно-санітарна експертиза м’ясних, молочних, рибних продуктів в умовах переробного підприємства
25.Ветеринарно-санітарні умови отримання тваринницької продукції в умовах господарства
26. Застосування принципів гуманного забою тварин на бійні.
27.Моніторинг якості м’яса в залежності від умов вирощування, транспортування та забою тварин.
28.Оцінка санітарно-гігієнічного стану переробного підприємства на відповідність європейським стандартам
29.Правопорушення в сфері ветеринарної медицини.
30. Оцінка безпеки та якості продукції тваринного і рослинного походження (м’яса, молока, риби, меду, яєць та ін.) за інфекційних, паразитарних, незаразних захворювань тварин.
31.Розробка комплексної системи аналізу кормів та кормових добавок на наявність антибактеріальних добавок імунохімічними методами.
32 . Економіка тваринництва . Вплив економіки на розвиток зоотехнії. Економічна ефектив-ність тваринництва. Рентабельність тваринництва і економічні проблеми підвищення її ефективності. Структура агропромислового комплексу України.
33. Розвиток тваринництва та переробної промисловості в регіоні Характеристика розвитку тваринництва та переробної промисловості в регіоні. Досвід найкращих підприємств по виробництву і переробці продукції тваринництва.
34.Вивчення основних законодавчих документів, спрямованих на підвищення племінних і продуктивних якостей тварин, підвищення економічності та конкурентоспроможності галузі.
35. Корми та кормовиробництво.
36. Технологія виробництва яловичини
37. Технологія виробництва свинини.
38. Технологія виробництва м’яса птиці та яєць
39. Зоотехнічні вимоги до приміщень для сільськогосподарських тварин
40. Санітарно-гігієнічні вимоги до грунтів, кормів і годівлі сільськогосподарських тварин
41. Санітарно-гігієнічні вимоги до води, водопостачання та напування тварин
42. Видалення гною і сечі, зберігання їх та утилізація.
43. . Екологія і тваринництво.
44. Гігієна догляду за тваринами.
45. Гігієна транспортування тварин.
46. Методи обстеження хворих тварин
47. Технологічне обладнання і машини для підготовки і роздачі кормів
48. Обладнання для створення мікроклімату у приміщеннях
49. Машини і обладнання для прибирання та утилізації гною
50. Загальнофермерські машини та обладнання
51. Енергопостачання ферм
52.Технічне обслуговування обладнання та машин
53. Склад молока і його властивості
54. Одержання високоякісного молока на фермах
55. Первинна обробка, зберігання і транспортування молока
56. Молочна лабораторія та її обладнання
67. Власна тема що відповідає кваліфікації: робітник фермерського господарства 4-го розряду (за погодженням з викладачем і майстром в\н).