Перелік запитань для тестового опитування з теми "Приготування виробів з тіста"

Про матеріал
Тестове опитування з теми "Приготування виробів з тіста" для перевірки знань на уроках виробничого навчання з професії "Кухар"
Перегляд файлу

Перелік запитань

для тестового опитування з теми:

«Приготування виробів із тіста»

 

1

Температура випічки пиріжків здобних вагою 100 гр. становить:

  • 240-260°С
  • 200-240°С
  • 180-200℃

-

 

+

 

-

2

Що треба додати до начинки з маку, щоб видалити надлишок вологи?

  • манну крупу
  • борошно
  • цукор

+

 

-

 

-

3

Технологія приготування начинки з сиру така:

  • сир протирають через протиральну машину, додають жовтки яєць, сіль
  • сир протирають через протиральну машину, додають яйця, сіль
  • сир протирають через протиральну машину, додають яйця, сіль, мускатний горіх.

-

 

 

 

+

 

 

 

-

4

До страви «Лемішка з салом» входять такі продукти:

  • житнє борошно, шкварки, сіль, вода, олія;
  • гречане борошно, сало, сіль, вода;
  • кукурудзяне борошно, сало, сіль, вода.

-

 

 

+

 

 

-

5

Якщо млинці розриваються і не знімаються зі сковороди, в тісто додають…

  • борошно
  • яйця
  • олію

 

-

 

+

 

-

6

В страву «Мамалига» входять такі продукти:

  • житнє борошно, шкварки, сіль, вода
  • кукурудзяне борошно, вода, олія, шкварки, сіль
  • гречане борошно, вода, олія, шкварки, сіль, часник

-

 

 

+

 

 

-

7

Яка температура фритюру для смажених пиріжків?

  • 175-180℃
  • 165-170℃
  • 185-190℃

+

 

-

 

-

8

Великі здобні вироби випікають при температурі:

  • 200-230°С
  • 180-200°С
  • 240-270°С

+

 

-

 

-

9

Щоб випечені вироби з тіста були м’якими,…

  • слід при замішуванні не класти багато здоби
  • їх слід ще гарячими накрити тканиною
  • слід замішувати тісто не дуже круто

-

 

 

+

 

 

-

10

За рахунок чого утворюється рум’яна кірочка на поверхні виробів із тіста?

  • декстринізація крохмалю
  • карамелізація цукру
  • зсідання білків

-

 

+

 

-

 

11

Кірочка, яка утворилася при випіканні, тріскається бо…

  • вироби недостатньо вистоялися
  • додали багато дріжджів
  • багато поклали цукру

+

 

 

-

 

-

12

Перепічки готують…

  • на кислому молоці з содою
  • з дріжджового тіста опарним способом
  • з дріжджового тіста безопарним способом

-

 

 

+

 

 

-

 

 

13

Скільки хвилин випікають здобні пиріжки масою 100гр.

  • 15-25 хв.
  • 8-10 хв.
  • 10-20 хв.

-

 

+

 

-

14

Скільки хвилин випікають пироги з повидлом, яблуками?

  • 25-30 хв.
  • 15-20 хв.
  • 30-45 хв.

+

 

-

 

-

15

Скільки часу потрібно для вистоювання здобних пиріжків?

  • 10-20 хв.
  • 20-30 хв.
  • 30-40 хв.

-

 

+

 

-

16

Начинку зі свіжої капусти треба солити…

  • в кінці приготування
  • на початку приготування
  • в середині приготування

+

 

-

 

-

17

Налисники з м’ясом відпускають з…

  • соусом
  • маслом
  • сметаною

-

 

+

 

-

 

doc
Додано
14 травня 2020
Переглядів
850
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку