Перезентація "Космічний туризм"

Про матеріал
Презентація допоможе здобувачам освіти зрозуміти що таке космічний туризм та які умови потрібно виконати, щоб стати космічним туристом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всесвіт та його складники. Космічний туризм

Номер слайду 2

Ви завжди мріяли відірватися від Землі та заглянути в космічну безодню? У найближчому десятиліття ваша мрія може здійснитися. При цьому вам зовсім не потрібно витрачати роки і спроби на те, щоб пробитися в космонавти або астронавти. Єдина умова – високий рівень прибутків.

Номер слайду 3

Космічним туризмом називають космічні або суборбітальні польоти в розважальних чи науково-дослідних цілях, але основна умова полягає у тому, що це має відбуватися за приватні кошти.

Номер слайду 4

У чому неоднозначність такого визначення? У тому, що за приватні кошти літали астронавти різних країн, але їх чомусь не називали туристами. Наприклад, у 1989 році у космос літав японський журналіст Якіяма, який робив це на завдання своєї редакції. З місією він впорався, інформацію про неї передав, але його політ не вважають туристичним. Відлік таких польотів розпочався 20 років тому, коли у космос у 2001 році вирушив мультимільйонер Деніс Тіто. Він літав на міжнародну космічну станцію і також виконував певні завдання. За політ підприємець заплатив 20 мільйонів доларів і пробув у космосі майже 8 діб, а потім благополучно повернувся на Землю. Відтоді почали говорити про непрофесіоналів, які літають за межі нашої планети заради розваги чи виконувати деякі місії. 

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Які завдання виконував Деніс Тіто?Насправді немає багато інформації про те, що він там робив. Однак варто розуміти, що Тіто ― інвестор, який вкладає гроші в технологічні та інноваційні проекти. Тому, мета його польоту ― це PR або, можливо, просто мрія життя. Він тільки сказав, що виконував наукові експерименти у космосі, а які саме не говорив.

Номер слайду 7

Space. X оголосила про намір запустити до чотирьох «туристів» на орбіту в кінці 2021-го або на початку 2022-го рр. Проте, як з’ясувалося, це не єдина компанія, яка знаходиться на першому етапі до розвитку стабільної галузі космічного туризму. Коли, куди і скільки коштує політ чи перебування в космосі?

Номер слайду 8

Доторкнутися до небес

Номер слайду 9

Політ початкового рівня – короткий, але захоплюючий. Йдеться про суборбітальний політ на висоті в 100 км – умовний кордон між Землею і космосом. Тут можна політати в літаку (як астронавти в МКС), зробити круті фотографії та повернутися назад на поверхню. Таку «розвагу» цінують за можливість кілька хвилин побути в стані невагомості, побачити чорне небо і переконатися, що Земля все ж таки кругла. Протягом наступного десятиліття цю послугу на ринок планує пропонувати компанія Virgin Galactic. А перших туристів готові прийняти вже цьому році. Наразі компанія проводить останні випробування космічного корабля VSS Unity в Нью-Мексико, проте їй вже надійшли депозити від 600 клієнтів, які готові викласти по 250 000 долл за місце.

Номер слайду 10

Навколо світу за 90 хвилин

Номер слайду 11

Аби опинитися в космічному просторі на 100%, варто звернутися в Space. X, яка планує продавати орбітальні польоти. Їм уже вдалося продемонструвати функціональність екіпажної капсули Crew Dragon, яка буде відправляти астронавтів до МКС. Відомо, що Space. X співпрацює з туристичною компанією Space Adventures, щоб запропонувати орбітальні польоти навколо Землі в 2021-2022 роках. Звісно, польоти стануть доступними для тих, хто чимало заробляє. Туристи від Space. X отримають можливість опинитися на висоті вдвічі вищу за МКС. Вони зможуть насолоджуватися видом планети і невагомістю на орбіті. Кожен політ триватиме близько 90 хвилин. Space Adventures наразі не оголошували конкретну ціну, але можна припустити, що мова йде про десятки мільйонів.

Номер слайду 12

Розкішний готель у космосі

Номер слайду 13

Одне діло політати – зовсім інше відпочити в космічному просторі. В НАСА за 35000 дол. за 1 ніч готові дозволити спати туристам на МКС. Проте в цю вартість на входить доставка туриста на МКС. Політ на космічну станцію обійдеться приблизно в 55-80 млн дол. До речі, цікаво, що наразі на МКС вільних місць немає. Проте НАСА вже уклала угоду з компанією Axiom Space, яка повинна сформувати комерційний сегмент і зістикувати його з МКС. У Axiom Space розраховують створити затишні каюти з Wi-Fi, в яких ви зможете зупинитися на 10 днів. В свою чергу компанія Orion Span планує створити приватну туристичну станцію Aurora вже в 2022 році. Вони повідомляють, що екскурсія триватиме 12 днів, а заплатити бажаючим доведеться 9.5 млн дол. І це непогана угода, адже вона включає також доставку вас на орбіту. Також відомо, про амбітні плани щодо космічної станції Von Braun, обслуговування якої хоче покласти на себе компанія Space. X.. За словами головного архітектора проекту, космічна станція повинна бути введена в експлуатацію до 2025 року, а відвідувати її будуть не менше 100 туристів на тиждень.

Номер слайду 14

До Місяця і назад

Номер слайду 15

Якщо вам хочеться подивитися на Місяць зблизька і облетіти навколо земний супутник, варто зафрендитися з мільярдером Юсака Маедзава. У 2018 році він уклав угоду зі Space. X на політ навколо Місяця разом з декількома представниками творчих професій, які відобразять цю подорож в мистецтві. А ще він шукає супутницю по життю, яка готова буде скласти йому компанію в турі. Космічний корабель Starship зараз знаходиться на стадії швидкої розробки і Space. X готує безліч прототипів. Ніхто точно не повідомив, яку суму мільярдерові довелося викласти за тижневий політ. Але Ілон Маск якось обмовився, що підтримка Маедзави покрила витрати на розробку, що досягли 2-10 млрд дол.

Номер слайду 16

«Економ-варінт»: Марс – forever

Номер слайду 17

От такі невтішні ціни на космічний туризм, дорого? Що ж тоді залишається останній варіант – Марс. Ілон Маск все ще планує створити справжнє марсіанське місто з мільйонним населенням. І для всіх бажаючих квиток в одну сторону обійдеться в 500 000 дол.

Номер слайду 18

Чи є космічний туризм безпечним. Якщо говорити про небезпеку, яка чатує на космічних туристів, то будь-який космічний політ, як і будь-який екстремальний вид спорту пов’язаний з певними ризиками. Тому космічний турист мусить підписати документ, що він розуміє всі наслідки. Коли випробовували космічний корабель Space Ship, на якому літають з туристи компанії Virgin Galactic, то там були випадки загибелі пілотів. Якщо говорити про шкоду для атмосфери, то, звичайно, використовують багато палива, тому шкода така ж як і від літаків. Але є позитив у тому, що такі польоті не залишають за собою туристичного сміття, яке є проблемою для екології.

Номер слайду 19

pptx
Додано
7 грудня 2021
Переглядів
878
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку