Перші весняні квіти.

Про матеріал
Тонкий і трохи меланхолічний ірис привертає увагу своїм кольором і формою - вибагливі квіти з цікавими кольорами встановлені на довгих стеблах, що виступають з грона вузьких соковитих листя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Перші весняні квіти Підготувала: Житкова Л. Л.

Номер слайду 2

Найкрасивіша весняна квітка – блакитний пролісок. Проліску не страшні весняні заморозки, тому що в клітинах цієї рослини міститься підвищена концентрація цукру.

Номер слайду 3

Підсні́жник- це рослина з білосніжними квітами Підсніжник звичайний зростає у листяних лісах і чагарниках в Карпатах та західних лісостепових районах.

Номер слайду 4

Крокус - шафран. Це низькоросла, не вище 10 см, рослина, з дуже вузькими, з боків загорнутими вниз лінійними листками і дзвонові-лійчастого одиночними квітками різноманітного забарвлення.

Номер слайду 5

Примула або первоцвіт – рослина, що отримало свою назву через ранніх строків цвітіння, до сходу снігу. Кольори примули зазвичай дуже інтенсивні і варіюються від білого, через жовтий, червоний і рожевий, до фіолетового.

Номер слайду 6

Тюльпан-популярні яскраві весняні квіти. Вони бувають різних кольорів, різної форми. Тюльпан належить до сімейства лілійних. Назва квітки перська, що в перекладі означає «тюрбан»; форма квіток тюльпана нагадує чалму.

Номер слайду 7

Гіацинти - крихітні, щільно притиснуті блакитні дзвіночки виглядають майже ідентично дорогоцінним камінням.

Номер слайду 8

Анемонія-означає «дочка вітрів». І насправді, навіть при найменшому подиху вітерця рослина починає гойдатися.

Номер слайду 9

Нарцис. Сама назва походить від грецького narcao – «одурманювати». Найімовірніше, пов’язане воно з насиченим ароматом квітів.

Номер слайду 10

Садова фіалка є беззаперечним королем клумб. Віна радує будовою суцвіття, яке складається з п’яти великих, оксамитових пелюсток з насиченими, іноді взаємопроникаючими кольорами.

Номер слайду 11

Тонкий і трохи меланхолічний ірис привертає увагу своїм кольором і формою - вибагливі квіти з цікавими кольорами встановлені на довгих стеблах, що виступають з грона вузьких соковитих листя.

Номер слайду 12

Конвалія. Назва виду означає: «лілія долин, що квітне в травні». Лікарська, ефіроолійна та декоративна рослина.

Номер слайду 13

Кульбабка. Ця квітка цікава тим, що протягом свого недовгого цвітіння геть чисто змінюється – із яскраво-жовтої панни через тиждень перетворюється на пухнасту сріблисту бабусю, "волосся" якої розносить вітер.

Номер слайду 14

Бережи квіти!

ppt
Додано
3 березня 2023
Переглядів
2922
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку