Знайомство першачків зі школою

Про матеріал
Розрабка матеріалу для знайомства першачків зі школою і своїми однокласниками. Кожний вік має свої особливості, що необхідно враховувати під час добирання ігор. «Ігри на знайомство» допоможуть створити сприятливу атмосферу, звільнити дітей від м’язових і психологічних затисків, познайомити їх одне з одним у творчій, оригінальній формі. Успішно проведений процес знайомства дітей в класі служить початком формування дитячого колективу. Це є основою активного спілкування між однокласниками, встановлення міцних контактів, налагодження комунікативних зв’язків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

1 Це Христинка! Скоро вона стане першокласницею. Що їй потрібно знати і вміти, щоб стати успішною школяркою?

Номер слайду 2

\2 Люба Христинко! Ця книжечка для тебе. Скоро ти станеш школяркою. Можливо, тобі лячно, адже ти ще не зовсім знаєш, як це бути ученицею школи. Насправді це дуже цікаво!!!Тут на тебе чекає багато пригод, як у казці!А щоб тобі було легше, ми, учні 4 класу, вирішили допомогти. Тому стали шкільними експертами, тренерами, журналістами, детективами, кухарями, та ба, навіть, лікарями.... І все це для того, щоб ти почувався у школі «як риба у воді». Кожна сторіночка цієї книжечки-це підказки та поради. Ми залюбки ділимося ними з тобою. Віримо, що у цій книжечці ти знайдеш відповіді на всі питання про шкільне життя. Впевнені, що у тебе все вийде і зичимо успіхів! Знай, що ми завжди поруч!Твої майбутні шкільні друзі та автори цієї книжки: Волошин Максим Лешо Марія Лещишин Матвій Петрик Анастасія Федусько Олег Франківська Аліна P. S. Спеціально для тебе цікаві додатки з завданнями до кожної рубрики. Буде цікаво!

Номер слайду 3

3 Ти йдеш до школи вперше. Звичайно, батьки розповідали тобі,що ця школа чудова. Але ти чомусь хвилюєшся і не дуже хочеш іти в клас. Я допоможу тобі. Мене звати Аліна. І це моя рубрика Поговори з учителькою. Розпитай про правила, які існують у школі. Тобі буде легше звикнути до шкільного режиму. Не соромся знайомитися з однокласниками. Розкажи про себе, розпитай дітей про їхні захоплення. Познайомся з дітьми! З’ясуй правила, встановлені у класі, школі! Не плач! Запитай у друзів!Звернись до вчителя!Учитель зможе провести тебе шкільними коридорами і показати, як пройти до тих місць, які можуть знадобитися. Запитати і з’ясувати не соромно, а правильно! Питай ввічливо!У якийсь момент може здатися, що всі двері в школі однакові. Якщо ти ще не знаєш букв, то не зможеш прочитати,, що написано на табличках, прикріплених до дверей. Та не слід засмучуватися чи плакати. Запитай в учнів інших класів. Кожен з них охоче підкаже тобі!«Якщо...»

Номер слайду 4

Ти можеш забути ім’я та по батькові вчителя. Так буває. Зупинись і зосередься!Утебе хороша пам’ять, і ти обов’язково зможеш згадати!Навіть якщо вчителька вже називала тобі своє ім’я, немає нічого страшного в тому, щоб запитати ще раз. На це ніхто не образиться. Запитай ще раз! Щоб у тебе з’явилися друзі, треба вміти знайомитися. Усміхайся!Коли людина посміхається тим, хто її оточує, набагато легше підійти до неї і познайомитись. Приходячи до школи, намагайся бути привітним, Усміхненим, товариським. Познайомся!Не варто соромитись. Підійди до дітей, коли вони закінчать гру. Ти можеш з ними привітатися і подружитися.

Номер слайду 5

Школа – це місце, де можна не тільки навчатись, а й розважатися та веселитися. Я ОЛЕГ- експерт з розваг, розкажу, як і де ти можеш зробити це у нашій школі. Спортзал. Це місце, де кожний куточок пристосований для забави. Кольорові класики, джампінг- змагання,таємничі лабіринти. І це ще не весь перелік ігор, у яких ти можеш взяти участь на перервах. Тут круто!Тенісний турнір! Це змагання не лише для професіоналів. Ти також можеш с спробувати себе на с спритність. Т Тобі сподобається! Гра « «Твістер» забезпечить г гарний н настрій під час перерв. Це чудовий спосіб гарно провести час з друзями!Спортивні перерви. У школі так багато спортивногоінвентаря, що кожному буде весело. Ти сам зможеш спробувати себе у ролі спортивного арбітра. Організуй на перервах змагання «Хто довше пострибає на скакалці», «Хто довше покрутить обруч». Або просто пограй у бадмінтон. На перерві ти можеш пограти угру«Крокодил» Тобі потрібно показати рухами певний предмет. Це моя улюблена гра. Я залюбки навчу тебе у неї грати. Звертайся!«Зіпсований телефон»-дуже весела гра. Задумане слово пошепки «передають по телефону». Той, хто «зіпсував» слово, стає крайнім гравцем. Цю гру можна грати, коли надворі дощ.

Номер слайду 6

6«Крокодил» «Зіпсований телефон»«Твістер» «Класики»«Лабіринт»«Джампінг»«Веселі перерви»Тенісний турнір

Номер слайду 7

- «Як Матвійко з ранцем подружився» ( уривок з оповідання «Матвійкова шкільна наука») Привіт! Я Максим! Мені 10. Цьогоріч я закінчую 4 клас. А ось мій брат Матвійко. Він майбутній першокласник. Коли мама купила йому шкільний ранець, радості було через край! Та найкумеднішим було спостерігати, як він складав у нього необхідні, на його думку, шкільні речі. Тут знайшлося місце не лише для олівців, зошитів та пенала, а й для улюбленого робота та м’якої іграшки–ведмедика Тедді. У бокову кишеньку Матвійко поклав паперовий літачок. Ранець був готовий до школи. Ця ситуація мене спочатку дуже розсмішила, але потім я зрозумів, що повинен допомогти братикові і навчити його правильно складати шкільний ранець. Адже, навчаючись у школі вже 4 роки, я став майстром цієї справи! Ось що з цього вийшло! Рубрика «Рука допомоги»

Номер слайду 8

* В більшості сучасних ранців як мінімумтри відділення. Ближче до спинки ранця потрібно покласти підручники в порядку згідно розкладу уроків, щоб легко було діставати , а дрібні та крихкі речі покласти в останню чергу, щоб не пошкодити.* Окрім покладених 2-3 підручників в обгортках і 2-3 зошитів в пластиковій папці, тут обов’язково лежатимуть пенал з ручками і олівцями (не забудь про запасні!), гумкою, лінійкою, точилкою, а ще щоденник, рахункові палички, підставка для книг і указка для читання. ЗАПАМ’ЯТАЙ! Усе шкільне приладдя має бути найпростішим, щоб не привертати увагу і не відволікати на уроці.* У ранці завжди повинні лежати упаковка вологих серветок, рідина для дезінфекції рук, носовичок. Для цих речей є окрема кишенька.* У бокову кишеньку поклади невеличку (до 500 мл) індивідуальну пляшку з чистою некип'яченою водою або термос з теплим напоєм з шипшини, лимону (в холодну пору року) для вгамування спраги.* Іграшкам у ранці робити нічого! * Щодня у ранці скупчується безліч непотрібних папірців, крихт і всіляких «цінних», але абсолютно непотрібних в школі речей. Тому виймай з нього весь вміст, викидай сміття і складай назад тільки необхідні речі . Пам’ятай! Ранець -твій шкільний друг! Правила для Матвійка «Як подружитись з ранцем»

Номер слайду 9

9 Стисни кулаки обох рук і почни лічити місяці за кісточками і проміжками між ними. Якщо місяць приходиться на кісточку- в ньому 31 день. Якщо він потрапляє у простір між ними- в ньому 30 днів (чи, у разі лютого, навіть менше). Як запам’ятати кольори веселки. Ти вчишся малювати веселку? Проте забуваєш її кольори по порядку. У цьому тобі допоможе цей віршик про жука. Перша буква кожного слова-це підказка кольору.від Марії!Як вирахувати кількість днів у місяці

Номер слайду 10

10 Як змішати фарби, щоб отримати потрібний колір. Змішувати фарби - дуже цікавий процес! Особливо якщо у твоїй палітрі немає необхідного кольору. Експерементуй! Утворюй кольори! Перетвори це у цікаву гру!Як запам’ятати порядок планет. Запам’ятайте це речення, щоб завжди пам’ятати порядок планет від Сонця: “Маленький Василько з маленьким Юрком співали українські народні пісні”. Розшифровка: Меркурій, Венера, Земля, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон. Як дізнатися, Місяць росте чи старієЩоб визначити основні фази Місяця, вам просто треба запам’ятати ці три латинські букви: O, D і C. Коли Місяць росте – він Дитя (літера D), а коли старіє – він Старий (літера С). Якщо Місяць схожий на O- він повний.

Номер слайду 11

Чому сніданок важливий?Ранковий підйом, збір до школи уроки – це щ щоденний стрес для твого організму. Численні дослідження свідчать, що діти, які повноцінно снідають, мають кращі показники в успішності.. СНІДАЙ ТИМ, що ТИ ЛЮБИШ. Їжа має приносити задоволення, бути і смачною, і корисною. РОБИ їжу різноманітною, красивою, яскравою — їстимеш такі страви із задоволенням та насолодою! А ще краще готуй сніданки разом з батьками! Спеціально для тебе рецепти смачних сніданків від Анастасії!Рецепти цих страв читай на наступній сторінці! Яєчня «Два сердечка»Вафельний пиріг«Пустунчик» Млинці «Бадьорий день» Грінки «Від Насті» Каша «Ням-ням»

Номер слайду 12

Спробуй разом з мамою приготувати такі смачні сніданки.! Інгредієнти:100 г вівсяних пластівців200 мл води100 мл молокасіль та інші добавки — \за бажанням. Доведіть воду до кипіння та додайте вівсяні пластівці в киплячу воду. Варіть вівсянку приблизно 10 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи. Додайте молоко, продовжуйте помішувати ще кілька хвилин (не більше 5). Додайте сіль, цукор за смаком. Не забудьте про фрукти. Каша готова! Інгредієнти: Батон 1 шт. Яйця 4 шт. Рослинна олія 50-70 мл. Збийте яйця до однорідності, додайте сіль. Кожну скибочку батона з двох сторін опустіть в яєчну суміш. Викладіть на розігріту сковорідку. Смажте з двох сторін до появи золотистої скоринки. Смачного! CКЛАДОВІ: 130 г борошна, 340 мл молока, 2 яйця, 2 ст.л. олії,2 ст.л. цукру, дрібка солі. Змішайте яйця, сіль, цукор, рослинну олію до однорідного стану. Додайте борошно. Влийте молоко і знову перемішайте. Пательню змастіть рослинною олією і кухликом вилийте тісто на пательню. Випікайте 1 хвилину, потім переверніть на інший бік і випікайте ще 1 хвилину. Перекладіть сирною масою. Готувати – це просто! СКЛАДОВІ: 2 сосиски, 2 яйця, олія, сіль, перець. Сосиски розріжте поздовж, але не до кінця. Виверніть їх назовні, сформуйте сердечка. Кінці скріпіть зубочистками. В середину кожного із сердечок вибийте яйце. Додайте сіль, перець за смаком. Спробуйте!Тісто готуємо за рецептом млинців. Кухликом налийте на вафельницю. Розрівняйте по форміі закрийте. Випікайте 3-5 хв. Готові вафельні коржі перекладіть збитими вершками та фруктами. Це дуже смачно! Млинці «Добрий ранок!»!» Вівсяна каша «Ням-ням!» Яєчня «Два сердечка»Вафельний пиріг «Пустунчик»Грінки «Від Насті»

Номер слайду 13

Здоров’я-твоє головне багатство!Вірус підступний дістався до нас, Правила певні виконуй в цей час!Доброго здоров’я!Я- твій шкільнийлікар Матвійко! Запам’ятай ці правила ! Вони допоможуть тобі вберегтися від КОРОНАВІРУСУ!

Номер слайду 14

Казка зі щасливим кінцем! Жив на світі злющий Коронавірус. Якось він довідався, що в школі є багато щасливих дітей. І вирішив туди прокрастися. Тільки-но підійшов до дверей школи- аж тут. Шкільний охоронець! Сам пан Антисептик! Зрозумів вірус, що тут йому не пройти і почав шукати інші шляхи проникнення. Заглянув у шкільне вікно і ледь не знепритомнів від побаченого. Усі діти в класах та коридорах ходили в масках, дотримувалися дистанції та мили руки з милом. Від люті Коронавірус надувся, як мильна бульбашка і луснув. З тих пір його не стало. Ура-а-а-а-а-а-а!!!!!!!Автор Лещишин Матвій. Художник Волошин Максим

Номер слайду 15

15 ТВОЯ ПЕРША ЕНЦИКЛОПЕДІЯ

Номер слайду 16

Гра «Збери ранець»Хід гри: У грі беруть участь 2 учасники. Один обирає ранець, інший-полицю. Гравці повинні розкласти предмети на полицю або в ранець. Вони наосліп беруть по одній фішці, називають її і показують. Якщо на ній предмет, що підходить- забирають собі. Виграє той, хто першим і без помилок закрив фішками всю картку. для малювання. Зошит. Птахи

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Пропоную тобі декілька цікавих та простих експериментів з кольорами. Для цього тобі знадобляться фарби, пензлик та стакан з водою. Тепер ти можеш розпочинати. Змішай у пустому кружечку два кольори. Дізнайся, який колір ти отримаєш ... З’єднай ці кольори з відповідними картинками

Номер слайду 19

Це лікар Айболить. Розфарбуй його

Номер слайду 20

Гра «Спортивний крокодил»Покажи рухами вид спорту. Скористайся картинками. Додаток 2

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

До набору гри входять: Чи вмієте ви правильно збирати піцу? Таку смакоту вміють готувати тільки талановиті піцайоло. Піцайоло – це професійні збирачі піци. У вас буде унікальна можливість стати одним з них. У цьому варіанті гри ми з вами влаштуємо оригінальний урок кулінарії. Мета гри – найшвидше зібрати всі інгредієнти на свій шматок. Послідовність дій: * За допомогою жеребкування визначаємо, хто з гравців буде ходити першим. * Всі отримують основи для піци, які є ігровими полями. *Перетасовуємо гральні картки. Кладемо колоду зображеннями донизу і роздаємо по одній картці кожному. Картки, які вже на руках у гравців, відкриваються, щоб всі могли бачити, що на них. * Узгоджуємо кількість інгредієнтів, які необхідно зібрати. * Перший гравець кидає два кубики. Якщо на кубиках співпадають картинки з тими складовими начинки, які є на його ігровий картці, то ці компоненти страви викладаються на його «шматочок». * Увага! Якщо на кубику випадає картинка «Кухар», то хід пропускається і передаються кубики наступному гравцю. * Гра продовжується до того моменту, поки хтось із гравців збере свій шматочок повністю. Піца – улюблениця багатьох як за своїми смаковими властивостями, так і за красою подачі. Ця захоплююча гра перевірить ваші кулінарні навички, а окрім цього, ще «прокачає» вашу увагу, пізнавальні здібності, візуальне сприйняття, швидкість реакції та вміння спілкуватися в команді. Грати можна як малечі, так і дорослим. Кількість гравців: від 2 до 6.

Номер слайду 24

Номер слайду 25

25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

27

Номер слайду 28

28

Номер слайду 29

29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Додаток 1

Номер слайду 32

32 Ця сторінка для вас, батьки! У шкільному житті ваша дитинка стикнеться з труднощами, невдачами, незаслуженими звинуваченнями, образами, буде допускати помилки, потрапляти в конфлікти, відчувати невпевненість. Домашній затишок, добре і лагідне слово рідних допоможуть їй. Спирайтесь на сильні сторони дитини- не соромтесь демонструвати дитині свою любов, дайте їй зрозуміти, що будете її любити за будь-яких обставин. Не бійтесь "залюбити" свою дитину, беріть її на коліна, дивіться їй в очі, обіймайте та цілуйте, коли вона того бажає!

Номер слайду 33

Номер слайду 34

pptx
Додано
4 березня 2023
Переглядів
416
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку