Первоцвіти квітують, весну-красну чують

Про матеріал

Презентація до уроку природознавства на тему "Первоцвіти квітують, весу-красну чують". Мета уроку: ознайомити учнів із змінами, які настають у природі із приходом весни. Діти знайомляться з прикметами першого весняного місяця, розпізнають весняні квіти. В ході уроку учні представляють матеріали пошукової роботи і приходять до висновку, що слід берегти природу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Весна. Привітанням журавля. Я пробуджую поля,Наповняю ручаїТа заквітчую гаї. Кожен з вас мене впізна. Відгадали? Я - …

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Весна, весна!Листям зелена, Квітками рясна, Усміхнена, весела, голосна. Б. Лепкий

Номер слайду 4

БЕРЕЗЕНЬСНІГОВІ ЗАМЕТИТАНУТЬНЕ ТАКІ СИЛЬНІ МОРОЗИСОНЦЕ СИЛЬНІШЕ ПРИГРІВАЄПРИРОДА ПОСТУПОВО ПРОБУДЖУЄТЬСЯЗ´ЯВЛЯЮТЬСЯ ПЕРШІ ВЕСНЯНІ КВІТИДНІ СТАЛИ ДОВШІ, А НОЧІ - КОРОТШІЯк називається перший місяць весни ?Пригадайте ознаки березня

Номер слайду 5

Вдень у небі гуляє,А ввечері на землю сідає.  (Сонце)Що нам дає сонце ?Кому потрібне сонце ?

Номер слайду 6

Тема уроку

Номер слайду 7

Перевірка пошукової роботи1 група. Складали розповіді про первоцвіти.2 група. Підібрали загадки та приcлів’я про первоцвіти.3 група. Підготували розповідь про перші весняні квіти, занесені у Червону книгу України4 група. Намалювали первоцвіти, виготовили квіти з паперу. 5 група. Підібрали легенди про перші квіти весни.6 група. Підготували наробні прикмети пов’язані з первоцвітами.

Номер слайду 8

Пролісок. За українською легендою, синьооку дівчину Катерину татари везли на чужину, і там, де сльози красуні падали на землю, виросли квіти проліски, такі ж сині, як її очі. Я найперша зацвітаю. Синім цвітом серед гаю. Відгадайте, що за квітка,Бо мене не стане влітку.ppt_x

Номер слайду 9

Вербові котики. Сон трава. Медунка. Підсніжник. Мати-й-мачуха. Барвінок. Фіалка1234567 Вже перші квіти розцвіли,Такі прекрасні й ніжні!Із снів холодних, зимових. Збудилися привітні. Конвалія8

Номер слайду 10

НАРОДНІ ПРИКМЕТИРанній приліт шпаків і жайворонків - до теплої весни. Якщо з берези тече багато соку - літо буде дощовим. Закує зозуля на голе дерево - буде неврожай.

Номер слайду 11

Ряст За давнім звичаєм українців, коли вперше навесні побачиш ряст, треба зірвати його, кинути під ноги, потоптати, примовляючи:"Топчу, топчу ряст, Бог здоров'я дасть", або "Топчу, топчу ряст, дай, Боже, діждати і на той рік топтати!». Це означає просити в Бога життя і здоров’я.ppt_x

Номер слайду 12

СПИНАРЦИСКАЛКАКРІЛЬКУЛЬБАБАЗАРФАРТУХЛІБАРВІНОКВЕРФІАЛКАБАЧОКОБУРЯСТОРОНАСІННЯУ рядках букв заховались назви весняних квітів. Відшукай їх та прочитай.

Номер слайду 13

Звернення квітів. Ми б завжди були красиві,якби в полі, в лісі, в лузі,бачили нас тільки друзі. Ті, які б нас не топтали,Без потреби не зривали.

Номер слайду 14

- Легенда про яку весняну квітку вам найбільше сподобалась?Підсумок уроку - Які перші весняні квіти ви знаєте?- Які прикмети весни запам’ятали?Висновок. Любіть і оберігайте природу!

pptx
Додано
10 березня 2018
Переглядів
3870
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку